Την ίδρυσή του εισηγείται η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Νέο δημοτικό σχολείο εξήγγειλε η δήμαρχος κατά την πρόσφατη ψήφιση του προϋπολογισμού του δήμου, αλλά απ ό,τι φαίνεται οι προτεραιότητες του υπουργείου Παιδείας αφορούν στην ανέγερση νέου Γυμνασίου στη Νέα Ερυθραία. Η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Β Αθήνας εισηγείται την ίδρυση 2ου Γυμνασίου στην πόλη μας, έπειτα από σχετική πρόταση της δημοτικής επιτροπής παιδείας και προηγούμενη απόφαση του συλλόγου διδασκόντων του Γυμνασίου Νέας Ερυθραίας που είχε προωθηθεί ως πρόταση στη Νομαρχία.
Όπως αναφέρεται στο πρόσφατο έγγραφο της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προς τη ΔΕΠ, «εισηγούμεθα την ίδρυση του 2ου Γυμνασίου Νέας Ερυθραίας, επειδή το μοναδικό μέχρι σήμερα Γυμνάσιο λειτουργεί τα τελευταία έτη με μεγάλο αριθμό μαθητών και τμημάτων». Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής στοιχεία που δείχνουν σαφώς την αύξηση του μαθητόκοσμου στο Γυμνάσιο: 2003-4 μαθητές 306, τμήματα 12, 2004-5 μαθητές 320, τμήματα 13, 2005-6 μαθητές 327, τμήματα 14, 2006-7 μαθητές 327, τμήματα 14, 2007-8 μαθητές 338, τμήματα 14. Όπως εξάλλου αναφέρεται στο ίδιο έγγραφο, «το Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας έχει εξαντλήσει τις στεγαστικές του δυνατότητες, ενώ η συνεχής ανοικοδόμηση στο δήμο σας προμηνύει συνεχείς αυξήσεις του μαθητικού δυναμικού. Τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε για τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Νέας Ερυθραίας καταδεικνύουν την ανάγκη της ίδρυσης του 2ου Γυμνασίου». Απομένει πλέον να κινηθεί η διοίκηση του δήμου υποδεικνύοντας και τον κατάλληλο χώρο όπου μπορεί να ανεγερθεί το νέο Γυμνάσιο της πόλης μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.