Η τεκμηριωμένη παρέμβαση στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας του συμπολίτη μας Κωνσταντίνου Πεχλιβάνογλου, Ειδικού Επιστήμονα στην Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Πολίτη», δείχνει πόσο απροετοίμαστη είναι η σημερινή διοίκηση στο δρόμο για την αναθεώρηση του Γ.Π.Σ. αλλά και την ουσία του επιχειρούμενου διαλόγου, όπου αντικείμενο δεν είναι ο πολεοδομικός σχεδιασμός αλλά η τακτοποίηση εκκρεμοτήτων όσον αφορά στην αξιοποίηση της περιουσίας συγκεκριμένων ιδιοκτητών.
Αν η διαδικασία είναι εκ των προτέρων «ναρκοθετημένη» από ισχυρές συνταγματικές και θεσμικές απαγορεύσεις τότε προς τι ο διάλογος.
Αυτό που πρέπει κατ΄ αρχήν να απαντηθεί είναι τα όρια της επιχειρούμενης αναθεώρησης. Τι μπορεί να αλλάξει και πως. Και πρέπει να απαντηθεί από έγκυρους νομικούς και όχι από ανεύθυνους (όπως έχει φανεί μέχρι τώρα) διαχειριστές του μέλλοντος της πόλης.
Πρέπει να πάρει επίσημη θέση η διοίκηση, αλλά και η αντιπολίτευση η οποία είναι συνυπεύθυνη αφού συμμετέχει, προτείνει, διαμορφώνει το μελλοντικό σχέδιο ανάπτυξης της πόλης και ίσως στο μέλλον βρεθεί στη θέση της διοίκησης.
Είναι ιδιαίτερα αυξημένος ο ρόλος της αντιπολίτευσης αφού είναι η μόνη που διαθέτει τα θεσμικά εργαλεία για να παρέμβει, σε μια περίοδο που η διοίκηση έχει δείξει ότι τις υπεύθυνες φωνές όταν δεν τις αντιμετωπίζει ως εχθρικές, τις αγνοεί ή τις παρακάμπτει

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.