Την οργάνωση του συνδυασμού του σε μια παράταξη με νομική μορφή, μέλη και διοικούσα αρχή, ανακοίνωσε ο δήμαρχος

Συνάντηση με στελέχη, συνεργάτες και φίλους του συνδυασμού του «Η Πόλη που Αξίζουμε» είχε ο δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων «Β. Γκατσόπουλος» στο Δημαρχείο Κηφισιάς.
«Ένας χρόνος ‘‘Καλλικράτης’’ στον Δήμο Κηφισιάς» ήταν το θέμα της συνάντησης και ο κ. Χιωτάκης μίλησε για την κατάσταση της αυτοδιοίκησης και του δήμου σε σχέση με την οικονομική κατάσταση της χώρας, ζήτησε παρατηρήσεις για τον πρώτο χρόνο διοίκησης και προτάσεις για τον επόμενο και κάλεσε όλους να στηρίξουν το έργο της δημοτικής αρχής, αλλά και την οργάνωση του συνδυασμού σε μια παράταξη με νομική μορφή.
Όπως τόνισε ο ίδιος, τις επόμενες μέρες «Η Πόλη που Αξίζουμε» θα οργανωθεί με μέλη και με διοικούσα αρχή «για να μη δημιουργούνται ευκαιριακά σχήματα λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές». Ο κ. Χιωτάκης δήλωσε πως «εργαζόμαστε χωρίς εκπτώσεις και διαχωρισμούς για τους πολίτες, πέρα από κόμματα και πολιτικές αντιπαραθέσεις. Είμαστε μέλη μιας ανεξάρτητης υπερκομματικής δημοτικής παράταξης και σας θέλουμε όλους κοντά μας με παρατηρήσεις, ιδέες και καθημερινή υποστήριξη».
Ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι δεν θα αυξηθούν το νέο έτος δημοτικοί φόροι και τέλη στις τρεις δημοτικές ενότητες, όπως και τα τέλη ύδρευσης στη Νέα Ερυθραία, παρά τη ζοφερή κατάσταση που υπάρχει με τις περικοπές εσόδων και προσωπικού στον δήμο.
«Η κρίση είναι κρίση του συστήματος και καταδεικνύει το έλλειμμα της πολιτικής ηγεσίας της Ε.Ε., αλλά και την ολιγωρία των προηγούμενων κυβερνήσεων στη χώρα μας. Αποτέλεσμα ήταν τα κόμματα να διορίσουν πρωθυπουργό έναν τραπεζίτη. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και εξευτελίζεται ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του δημάρχου. Η διοικητική μεταρρύθμιση μετατράπηκε σε μηχανισμό συρρίκνωσης των δήμων, λόγω των περικοπών στους πόρους. Αυτό ήταν κούρεμα με την ψιλή», είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Χιωτάκης.
Ο δήμαρχος Κηφισιάς έκανε έναν απολογισμό σε καθένα τομέα του δήμου ξεχωριστά, αναφέρθηκε στα έργα που διεκδικεί ο δήμος για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, αλλά και στο νέο Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2012, ύψους 7 εκατ. ευρώ,  που θα καλύψει μόνο τις βασικές ανάγκες του έτους.
Για μια ακόμη φορά δήλωσε την ενεργή συμπαράσταση του δήμου σε όσους πλήττονται από το χαράτσι της ΔΕΗ.
Στο τέλος απάντησε σε ερωτήσεις πολιτών για την οικονομική κατάσταση του δήμου, τους τοπικούς συλλόγους και την ενοικίαση δημοτικών χώρων, τους ποδηλατόδρομους και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, τη διεκδίκηση πόρων από το Πράσινο Ταμείο, την ενίσχυση προνοιακών δομών και τις νέες αρμοδιότητες, για θέματα ύδρευσης, πεζοδρομίων, ασφάλειας και αστυνόμευσης στις γειτονιές.
Αρκετές ερωτήσεις έγιναν από κατοίκους της Νέας Ερυθραίας, ενώ ο κ. Χιωτάκης επανέλαβε πως το έργο ανάπλασης της Γ. Παπανδρέου δεν μπορεί να «ξηλωθεί», υποσχόμενος λύσεις για τα κυκλοφοριακά προβλήματα της περιοχής με βάση τη νέα μελέτη που θα εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο και θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται σύντομα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.