Στόχος αγνώστων για δεύτερη φορά μέσα σε δυο μήνες γίνεται το εστιατόριο La Scala, επί των οδών Κολοκοτρώνη και Κύπρου στη Νέα Ερυθραία. Έντρομοι πετάχτηκαν από τα σπίτια τους λίγο μετά τις 4:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης 16 Ιουλίου οι κάτοικοι από την ισχυρή έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, που ταρακούνησε την ευρύτερη περιοχή. Από την έκρηξη, η οποία ακούστηκε σε μεγάλη ακτίνα στα βόρεια προάστια, προκλήθηκαν πάλι σοβαρές ζημιές στο εστιατόριο, και σε τουλάχιστον πέντε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα απ’ έξω, ενώ έσπασαν τζάμια σε κοντινά κτίρια, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.
Η περιοχή έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις και πυροτεχνουργοί ερευνούν τον χώρο για την ανεύρεση στοιχείων και υπολειμμάτων του εκρηκτικού μηχανισμού.
Ερευνώνται όλες οι πιθανότητες, καθώς μάλιστα στον 1ο όροφο του κτιρίου μένει συγγενικό πρόσωπο του προφυλακισθέντος για το σκάνδαλο των εξοπλισμών, πρώην γενικού γραμματέα εξοπλισμών, Γιάννη Σμπώκου, το σπίτι του οποίου, στην Κηφισιά, είχε γίνει στόχος βομβιστικής ενέργειας στις 17 Απριλίου 2014.
Σημειώνεται ότι, στις 15 Μαΐου είχε σημειωθεί η πρώτη έκρηξη στον ίδιο χώρο που ισοπέδωσε το εστιατόριο.
Διόρθωση ξυπνήσαμε 3…σίγουρα…