ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

«Η επίθεση που που δεχόμαστε ως μικροί επαγγελματίες δεν έχει τέλος», αναφέρει σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο εμπορικός σύλλογος της πόλης που υπογράφεται από τον πρόεδρό του Δημήτρη Φαφαλιό και την γραμματέα του Δ.Σ. Τασία Σφαντού. Το ασφαλιστικό, η απελευθέρωση των ενοικίων, το φορολογικό, η πτώση τζίρου και η απελευθέρωση της αγοράς είναι τα θέματα που, σύμφωνα με την ανακοίνωση θίγουν ιδιαίτερα τους επαγγελματίες.
Στην ανακοίνωση επίσης αναφέρει: «Είναι γνωστός σε όλους μας ο στόχος των εμπορικών μονοπωλίων (ντόπιων και ξένων) να αλώσουν την αγορά της περιοχής μας.
Η πρόθεση του CARREFOUR να ανοίξει στην Ερυθραία στηρίζεται πρώτα και κύρια σε πολιτικές παροχών προς αυτό που περιέχουν όχι μόνο φορολογικά αναπτυξιακά κίνητρα, αλλά και καταστροφή δάσους 14 στρεμμάτων.
Ο Σύλλογός μας ήδη από το Μάιο του 2007 κάλεσε σύσκεψη όλων των φορέων της Νέας Ερυθραίας, ζητώντας τους να πάρουν θέση.
Παρευρέθησαν η Δημοτική αρχή οι παρατάξεις ΠΟΛΙΤΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, ΔΑΣ και ΡΕΚΕ από τα πολιτικά κόμματα ΚΚΕ, ΣΥΝ, όπως και πολιτιστικοί, εξωραϊστικοί και μορφωτικοί φορείς.
Υπήρξε δέσμευση από όλους τους παρευρισκόμενους για την προστασία του δάσους που έχει πρόθεση να καταστρέψει το CARREFOUR με τις ευλογίες του Δασαρχείου και της Κυβέρνησης.
Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Θέλει συνέχεια και πάνω απ όλα ενεργή παρουσία των ίδιων των επαγγελματιών για να μπουν φραγμοί στις προθέσεις τους.
Την ίδια περίοδο που διανύουμε έγιναν ενέργειες προς τη Δημοτική αρχή για τα θέματα:
α. Φορολογία ταμπέλας στην πρόσοψη των καταστημάτων μας.
β. Για το άνοιγμα του πάρκου της εκκλησίας
Ως προς το πρώτο: η Δημοτική αρχή δεσμεύτηκε ότι δεν θα επεκτείνει το μέτρο της φορολόγησης σε ταμπέλες προσόψεων καταστημάτων κάτω των 10 τ.μ., όπως και θα αποξηλώσει όλες τις παράνομες ταμπέλες στα πεζοδρόμια και στις γωνίες των δρόμων που κύρια ελέγχει η ΔΕΑΝΕ.
Για το δεύτερο υπήρξε δέσμευση, άμεσα, μέσα στο καλοκαίρι, να ανοίξει το πάρκο της εκκλησίας που ήδη ο Σύλλογος των Επαγγελματιών το έχει αναδείξει από τον 6ο του 2006.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου πήρε απόφαση να στηρίξει την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή για το Ασφαλιστικό. Πανελλαδική Επιτροπή Συντονισμού, καρπός της αμφισβήτησης από τους μικρούς ΕΒΕ του άθλιου ασφαλιστικού κατασκευάσματος που μπήκε σε εφαρμογή από την 01.01.2007 και υποθηκεύει το μέλλον των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων».
Καταλήγοντας με την έκκληση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου: «θέλουμε τη στήριξη όλων των μικρών ΕΒΕ αυτοαπασχολούμενων της περιοχής μας. Τα προβλήματα, κλαδικά τοπικά, δεν κάνουν διακρίσεις πολιτικών αποχρώσεων. Είναι στο χέρι μας να βλέπουμε το μέλλον της επιχείρησής μας και της οικογένειάς μας με σιγουριά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.