Η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα αυξάνεται συνεχώς.Η οικονομική κρίση και τα διάφορα κοινωνικά προβλήματα φαίνεται ότι δημιουργούν αυτές τις καταστάσεις.
To επικίνδυνο πρόσωπο της εγκληματικότητας αντιμετωπίζουμε συνεχώς στην Νέα Ερυθραία. Ληστεία σε φαρμακείο, ληστεία σε φροντιστήριο, ληστεία σε μινι μάρκετ, ληστείες σε σπίτια.., επεισόδια κλπ.
Το κοινό έγκλημα έχει πάρει τελευταία ανεξέλεγκτες διαστάσεις, γεγονός που προκαλεί την εύλογη ανησυχία σε εμάς τους πολίτες και το κακό είναι ότι γενικώς η βαριά εγκληματικότητα έχει πάρει τελευταία ανεξέλεγκτες διαστάσεις παντού. Το μεγαλύτερο όμως κακό είναι ότι γίνονται απαγωγές, φόνοι, ληστείες και ξεκαθαρίσματα . Οι δράστες δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα με μεγάλη ευκολία.
Η αστυνομία δεν μπορεί μέχρι στιγμής να αντιμετωπίσει αυτές τις μορφές εγκλήματος. Η εκπαίδευση των αστυνομικών δεν είναι συνεχής έτσι ώστε να μπορούν να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να μπορούν να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε και να φέρουν αποτέλεσμα.
Η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα αυξάνεται συνεχώς.Η οικονομική κρίση και τα διάφορα κοινωνικά προβλήματα φαίνεται ότι δημιουργούν αυτές τις καταστάσεις.
Βέβαια δεν σημαίνει ότι η εγκληματικότητα είναι δικαιολογημένη.
Όμως όλα αυτά δημιουργούν τις συνθήκες που εξωθούν στην παραβατικότητα , το κοινωνικό μίσος και την επιθυμία για εύκολό πλουτισμό.
Για να πετύχει η κυβέρνηση την μείωση της εγκληματικότητας δεν πρέπει μόνο να στοχεύει στα αστυνομικά μέτρα αλλά παράλληλα να φροντίζει να μειώνει τα κοινωνικά προβλήματα που συνεχώς εμφανίζονται σε αυξητική μορφή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.