Με την συμμετοχή περίπου 50 κατοίκων από την Νέα Ερυθραία, την Κηφισιά και την Εκάλη, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 27/11, στο Σπίτι του Αθλητισμού στη Νέα Ερυθραία, η δεύτερη συνάντηση πολιτών ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ.
Η πρώτη συνάντηση που είχε διοργανωθεί στις 13/11 με πρωτοβουλία  της δημοτικής κίνησης ΑΝΑΣΑ και της κίνησης «Πολίτες Κηφισιάς» είχε καταλήξει στην απόφαση για συλλογή υπογραφών με στόχο να τεθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και στην προσπάθεια για ευρύτερη συνεργασία και συντονισμό της αντίδρασης των κατοίκων ενάντια στο χαράτσι.
Στην συνάντηση της Κυριακής από όλους τους παρευρισκόμενους ασκήθηκε έντονη κριτική στην απόφαση του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου να μην συζητηθεί πριν από  την ημερησία διάταξη το αίτημα της πρωτοβουλίας των κατοίκων  (κατατέθηκαν 30 υπογραφές) στην συνεδρίαση της 23/11.
Από πολλούς ομιλητές εκτιμήθηκε κατ΄ αρχή ως θετική η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος μετά την παρέμβαση των κατοίκων στο δημοτικό συμβούλιο, η οποία θεωρεί αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική την απόφαση της κυβέρνησης και την θεωρεί «ανάλγητη διότι δεν έχει προβλεφθεί καμία μέριμνα για τους οικονομικά αδυνάτους, τους συνθλίβει».
Όμως, εκτιμήθηκε, ότι σαν στάση απέναντι στο ζήτημα δεν επαρκεί και θα ζητηθεί από το δήμο να αναλάβει και έμπρακτα την στήριξη όσων αρνούνται να καταβάλλουν το χαράτσι.
Στη σύσκεψη αυτής της πρωτοβουλίας των πολιτών, παραβρέθηκαν μέλη των κινήσεων  «ΑΝΑΣΑ» και  «ΠΟΛΙΤΕΣ», εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς, καθώς και κάτοικοι που δεν ανήκουν στις παραπάνω παρατάξεις ή συλλογικότητες
Μετά τον πλούσιο διάλογο που αναπτύχθηκε η σύσκεψη κατέληξε στην ανάγκη οργάνωσης της παρουσίας  των κατοίκων την ημέρα που θα συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, η δημιουργία site ενημέρωσης των κατοίκων και η συνέχιση των προσπαθειών για συντονισμό και συνεργασία με κατοίκους και συλλογικότητες που αντιδρούν στα μέτρα της κυβέρνησης
Π.Μ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.