«Σοβαρές παρατυπίες, ελλείψεις και ενέργειες που δεν συνάδουν με το συμφέρον των πολιτών» διαπιστώνει η έκθεση λογιστικής απεικόνισης – αποτύπωσης στοιχείων οικονομικών χρήσεων ετών 2009-2014 για την ανώνυμη εταιρεία ΟΤΑ Κηφισιάς «Μένανδρος».

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε η διοίκηση της εταιρείας: «Αταλάντευτη απόφαση της Διοίκησης του «Μενάνδρου Α.Ε.» αποτελεί η πλήρης και διαφανής παρουσίαση της πραγματικής εικόνας της εταιρίας, στους πολίτες της Κηφισιάς της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης.

Στο πλαίσιο αυτό και με απόφαση του Δ.Σ. της εταιρείας «Μένανδρος Α.Ε.» εκλήθη ο μοναδικός μέτοχος της εταιρείας, ο Δήμος Κηφισιάς, σε έκτακτη Γενική Συνέλευση (ΕΓΣ), την Τετάρτη 14/12/2016, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε ενδελεχής συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν την εταιρία.

Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε η έκθεση λογιστικής απεικόνισης – αποτύπωσης στοιχείων οικονομικών χρήσεων ετών 2009-2014, από την εξουσιοδοτημένη εταιρεία, στην οποία και διαπιστώθηκαν σοβαρές παρατυπίες, ελλείψεις  και ενέργειες που δεν συνάδουν με το συμφέρον των πολιτών που αποτελούν εν τέλει και το μοναδικό Μέτοχο της εταιρείας. Είχε προηγηθεί τακτικός έλεγχος των οικονομικών χρήσεων 2011-2013 με τους Ορκωτούς Ελεγκτές Λογιστές να δηλώνουν “ΑΡΝΗΣΗ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΓΝΩΜΗΣ” επί των οικονομικών και λογιστικών καταστάσεων, δηλαδή, αρνούνται να πιστοποιήσουν την ορθότητα των στοιχείων των οικονομικών και λογιστικών καταστάσεων, οι οποίες είχαν συνταχθεί από τα προηγούμενα Δ.Σ.

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση προχώρησε στην ανάθεση του Διαχειριστικού Ελέγχου χρήσεων 2009-2015 σε εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών. Να σημειώσουμε πως η έκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών για να διασφαλισθεί, σύμφωνα με το νόμο, ότι οι αποφάσεις θα είναι ισχυρές και δεν θα μπορούν να προσβληθούν».

Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσε η «Μένανδρος Α.Ε.»:

Αταλάντευτη απόφαση της διοίκησης της «Μενάνδρος Α.Ε.» αποτελεί η πλήρης και διαφανής παρουσίαση της πραγματικής εικόνας της εταιρίας στους πολίτες της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης.

Στο πλαίσιο αυτό και με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας «Μένανδρος Α.Ε.» εκλήθη ο μοναδικός μέτοχος της εταιρείας, ο Δήμος Κηφισιάς, σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση (ΕΓΣ) την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε ενδελεχής συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν την εταιρία.

Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε η έκθεση λογιστικής απεικόνισης-αποτύπωσης στοιχείων οικονομικών χρήσεων ετών 2009 – 2014, από την εξουσιοδοτημένη εταιρεία, στην οποία και διαπιστώθηκαν σοβαρές παρατυπίες, ελλείψεις  και  ενέργειες που δεν συνάδουν με το συμφέρον των πολιτών που αποτελούν εν τέλει και τον μοναδικό Μέτοχο της εταιρείας. Είχε προηγηθεί τακτικός έλεγχος των οικονομικών χρήσεων 2011 – 2013 με τους ορκωτούς ελεγκτές λογιστές να δηλώνουν «Άρνηση έκφρασης γνώμης» επί των οικονομικών και λογιστικών καταστάσεων, δηλαδή αρνούνται να πιστοποιήσουν την ορθότητα των στοιχείων των οικονομικών και λογιστικών καταστάσεων οι οποίες είχαν συνταχθεί από τα προηγούμενα Δ.Σ.

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση προχώρησε στην ανάθεση του Διαχειριστικού Ελέγχου χρήσεων 2009 – 2015 σε εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών.

Να σημειώσουμε πως η Έκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών για να διασφαλισθεί, σύμφωνα με τον νόμο, ότι οι αποφάσεις θα είναι ισχυρές και δεν θα μπορούν να προσβληθούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.