1. Η έλλειψη αυτοκριτικού διαλόγου και η μονομανία κάποιων πολιτικών, οδήγησε στην διά των-όπλων εξεύρεση λύσης σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Γιατί σημαδεύουμε με όπλα, κι όχι με το οξυγόνο του ειλικρινούς λόγου;
  2. Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα νοσεί, αλλά παραδόξως δεν αλλάζει. Πόσο ευθυνόμαστε γι΄αυτό;
  3. «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων  που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλάβει με την βία» άρθρο 120, ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος της Ελλάδας.
  4. Η κατάχρηση του δημοσίου χρήματος, η εκποίηση δημόσιας περιουσίας και η σιωπηρή κατάργηση εργασιακών κατακτήσεων, είναι πτυχές που παραμένουν ατιμώρητες. Η ατιμωρησία συνιστά βίαιη κατάλυση του Συντάγματος;
  5. 4) Οι ιδεολογίες στην Ελλάδα, λειτούργησαν σωστά ή ήταν απλώς μια επίφαση;
  6. Η χρηματοδότηση των Ελληνικών κομμάτων, τέτοιων κομμάτων, έχει νόημα να συνεχίζεται, όταν τα ποσά που πηγαίνουν σε ομάδες ανθρώπων που «δεν τα τιμούν», στερούν το το κοινωνικό σύνολο από πολύτιμους πόρους;
  7. «Οι αγανακτισμένοι πολίτες» είναι η επιστροφή των νέων κυρίως ανθρώπων στο πολιτικό σκηνικό ή μια ύστατη κοινωνική κραυγή;
  8. Το σύγχρονο αποτύπωμα της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη, ποιό είναι;

1. O ειλικρινής διάλογος και η αυτοκριτική στην πολιτική ζωή απευθύνεται μάλλον  σε ιδεατές μορφές  πολιτείας των αρίστων. Είναι κοινό μυστικό ότι η εξουσία και το χρήμα έχει διαφθείρει την πολιτική και όταν εμπλέκονται στρατηγικά συμφέροντα και τα κέρδη από την βιομηχανία των όπλων, η επιβολή δια των όπλων μοιάζει αναπόφευκτη.
2. Η αδιαφορία, η ανοχή και πολλές φορές η συνενοχή μας με το να γινόμαστε μέρος του προβλήματος, ανέβαλε επ? αόριστον τις όποιες αναγκαίες τομές εξυγίανσης του συστήματος.
3. Η ατιμωρησία δεν συνιστά την μόνη πτυχή βίαιης κατάλυσης του Συντάγματος. Πριν από αυτό  βάλλεται η ίδια η δημοκρατία με την έλλειψη νομιμοποίησης της κυβέρνησης από τον λαό να προχωρήσει στα μέτρα που προχωρεί και να ψηφίσει  ένα μεσοπρόθεσμο που εκτείνεται πέραν της θητείας της χωρίς αυξημένη πλειοψηφία, με την εκχώρηση μέρους της εθνικής μας κυριαρχίας κλπ.. Σαφώς  λοιπόν μιλάμε  για βίαιη κατάλυση του Συντάγματος.
4. Ο τρόπος που λειτούργησαν οι ιδεολογίες στην Ελλάδα αντανακλά δύο πράγματα. Αφενός  το  μακρύ και πολύπαθο παρελθόν της με εθνικό διχασμό και τον εμφύλιο και αφετέρου με την ιδιοσυγκρασία και την πολιτική  παιδεία του νεοέλληνα. Μπορώ να διακρίνω πάθος, απολυτότητα, έλλειψη διάκρισης προτεραιοτήτων, επίφαση όμως όχι, τουλάχιστον όσο αφορά την αριστερά.
5. Η χρηματοδότηση των κομμάτων συναρτάται με την εύρυθμη λειτουργία της δημοκρατίας, ο έλεγχος όμως των χρημάτων που έρχονται από το κοινωνικό σύνολο θα έπρεπε να είναι αυστηρότερος.
6. Και τα δύο, ή μάλλον καλύτερα και τα τρία γιατί  και οι συνειδητά πολιτικοποιημένοι πολίτες  αποτελούν μέρος αυτού του εγχειρήματος.
7. Παρά τις προσπάθειες του παγκόσμιου τύπου να μας παρουσιάσουν σαν τα γουρούνια  και άλλα τέτοια κοσμητικά, οι λαοί του κόσμου διαισθητικά δεν πείθονται ότι ο λαός μας ευθύνεται γι? αυτό το χρέος και έχω την γνώμη ότι παρακολουθούν με σκεπτικισμό και συμπάθεια αυτό που μόνο ελληνικό πρόβλημα δεν είναι Η σύγχρονη Ελλάδα πληρώνει  για το διεφθαρμένο πολιτικό της σύστημα και αγωνίζεται να επιβιώσει από ένα απεχθές χρέος. Γιατί κατά την γνώμη μου δεν δημιουργούν μόνο τα δικτατορικά καθεστώτα απεχθές χρέος, αλλά  και οι διεφθαρμένες κυβερνήσεις που αλλοτριώνουν την δημοκρατία και λειτουργούν εν αγνοία του πολίτη και εν προκειμένω του ελληνικού λαού. Η εκδοχή αυτή όμως δεν συμφέρει αφού αποτελούμε σήμερα ένα τεράστιο πλυντήριο των χρεών των ξένων τραπεζών  και ασφαλώς πολύ απέχουμε από διεθνείς  αρχές δικαίου και ισονομίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.