santiksi_maria.jpg

  1. Γιατί διστάζουμενα πούμε«σ΄ αγαπώ»;
  2. Το σώμα γεννάει πάθη. Το «εγώ» μας, πόσα λάθη μπορεί να γεννήσει;
  3. Για έναν άνθρωπο που δεν εκτιμάτε, θα προσφέρατε αίμα;
  4. Τι μετράει περισσότερο: το ταξίδιή ο προορισμός; Αυτό που χάνειςή αυτόπου σε περιμένει;
  5. Τα όνειρα,έχουν χρώμα;
  6. Χαρά-Λύπη.Πού πάς πρώτος, και πού τελευταίος;
  7. Γράψτε ένα στίχο, ό,τι σας εκφράζει.

1.Γιατί ο αστικός τρόπος ζωής και το συνεχές κυνήγι των υλικών αγαθών πέρα από την δημογραφική μετατόπιση, στέρηση από τον άνθρωπο την χαρά της επικοινωνίας, με τους συνανθρώπους του και με τη φύση. έτσι στέρεψε η συμπάθεια για τον συνάνθρωπο που αποξενώθηκε από τους γύρω του! τα μεγάλα σπίτια με τους κήπους και τα ψηλά δέντρα έγιναν συνοικισμοί άγνωστων που φέρνουν απομόνωση. Έτσι άρχισε ο άνθρωπος να μη νοιώθει τον γείτονα σαν ψυχή αλλά σαν σώμα που ενοχλεί με την παρουσία του και έτσι γίναμε συμπαγείς, ολόκλειστοι σε ένα κόσμο που φλυαρεί για επικοινωνίες και κομπάζει για τα μέσα που έχει αποκτήσει.
Έτσι ξεχάσαμε να λέμε «σ? αγαπώ», παρ? όλο την αυξημένη ανάγκη που έχουμε όλοι μας. όταν ο άνθρωπος παίρνει αγάπη, αισθάνεται λιγότερο απομονωμένος και λιγότερο απειλημένος από την εχθρότητα και εχθρότητα και λιγότερο αβέβαιος για τον εαυτό του.
2. Η αγωγή του ανθρώπου είναι αυτή που θα συμβάλλει στη αποφυγή των λαθών. Ο άνθρωπος εξελίσσεται συνεχώς και η αγωγή του είναι αυτή που θα τον βοηθήσει να αναπτυχθεί και να βελτιωθεί.
Η οικογένεια και ιδιαίτερα η μητέρα είναι ο αποφασιστικότερος παράγοντας για την διαμόρφωση της αγωγής του ανθρώπου. Εκεί αρχίζεις τη ζωή, αντικρίζεις το φως, εκεί θεμελιώνεται η προσωπικότητα μας.
3. Ήμουν εθελόντρια 30 χρόνια όμως δυστυχώς λόγω διαφορών προβλημάτων δεν μπορώ πλέον θα δώσω αίμα. Η αιμοδοσία για τον άγνωστο συνάνθρωπο μας είναι πράξη αγάπης και  απόδειξη ευαισθησίας και αλληλεγγύης.
Ο φόβος, η προκατάληψη και η άγνοια απομακρύνει τον κόσμο από αυτή την ευχαρίστηση πράξη που μόνο ικανοποίηση δίνει και ωφελεί επίσης τον οργανισμό. Το αίμα είναι ζωή γιατί δίνουμε ζωή με το αίμα μας.
4. Κατά την άποψη μου το ταξίδι. Μέσα από αυτό το ταξίδι μπορείς να γνωρίσεις την ευτυχία.
Αν αυτό που σε περιμένει είναι κάτι πολύ δυνατό κάτι που επιθυμείς με όλη σου την ψυχή, δεν σε ενδιαφέρουν αυτά που θα χάσεις. Ο εσωτερικός κόσμος κάθε ανθρώπου είναι διαφορετικός και μοναδικός. Η μοναδικότητα μας αυτή εκφράζει την ιδιαιτερότητα του κάθε ανθρώπου.
5. Έχουν χρώμα; Ανάλογα με τη ψυχοσύνθεση του καθενός μας, πιστεύω!
Αν είσαι άνθρωπος αισιόδοξος και βλέπεις το ποτήρι της ζωής σου μισογεμάτο, τότε και τα όνειρα σου θα είναι πολύχρωμα και χαρούμενα, θα έχουν όμορφα δειλινά, πανέμορφες θάλασσες και όμορφα φεγγάρια.
6. Η ζωή μας έχει στιγμές χαράς και πρώτα πάμε στην χαρά και μετά στη λύπη.
Τίποτα πολύ καλό ή πολύ κακό δεν διαρκεί για πάντα και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε.
7.Το ρεφρέν από ένα τρυφερό τραγούδι, που αγαπώ ιδιαίτερα του Παντελή Θαλασσινού «Θέλω αυτά που αγαπώ, να τα θυμάσαι». Ένα τραγούδι που με εκφράζει γιατί θεωρώ ότι οι άνθρωποι που είναι πραγματικά κοντά σου πρέπει να γνωρίζουν αυτά που αγαπάς τα ασήμαντα και σημαντικά που σε κάνουν να αισθάνεσαι ευτυχισμένος.
Με τις ματιές στην ψυχή ολοκληρώθηκε ο κόσμος των θεμάτων για τους αρθογράφους..
Στην αρχή όλη αυτή την προσπάθεια την θεώρησα πολύ φιλολογική, δύσκολη και χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον κόσμο της πόλης μας (της έλειπε κατά την άποψή μου η ζωντάνια του ρεπορτάζ, που νομίζω ότι θα ήταν μια ιδιαίτερη νότα και μια διαφορετική ματιά των γεγονότων από τον καθένα μας) αλλά αργότερα με συνεπήρε αυτή η προσπάθεια. Εύχομαι να βγει κάτι καλό και εποικοδομητικό για τον τόπο και για μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.