Την Τρίτη 04/05/2010 στις 7:20 το πρωί περίμενα με άλλους δύο πελάτες έξω από το ταχυδρομείο της πόλης μας να πάει η ώρα 7:30 (ώρα έναρξης εξυπηρέτησης του κοινού). Η πόρτα του ταχυδρομείου ήταν ανοικτή, οι υπάλληλοι έτοιμες στις θέσεις τους και η καθαρίστρια καθάριζε. 7:25 έρχεται μια τέταρτη κυρία, η οποία αφού περίμενε για λίγο στην ουρά, στην συνέχεια έγνεψε στις υπαλλήλους που την άφησαν να περάσει, την εξυπηρέτησαν, ενώ είπαν στην καθαρίστρια να κλειδώσει την πόρτα (φοβήθηκαν μην κάνουμε ντου οι υπόλοιποι;). Όταν ξεκλείδωσαν, η κυρία η οποία ήταν πρώτη στη σειρά (πρέπει να περίμενε από τις 7:15) πήγε αμέσως να εξυπηρετηθεί, αλλά οι υπάλληλοι την έστειλαν πίσω για να πάρει αριθμό πρωτεραιότητας, διαφορετικά δεν γινόταν να την εξυπηρετήσουν. Όταν ήρθε η σειρά μου διαμαρτυρήθηκα για την μη τήρηση της σειράς πρωτεραιότητας, και η απάντηση που έλαβα από την προϊσταμένη ήταν ότι η εν λόγω κυρία ήταν συνάδελφος η οποία βιαζόταν να πάει στη δουλειά της (προφανώς συμπέρανε ότι οι υπόλοιποι που περιμέναμε απ? έξω δεν έχουμε δουλειές και στηνόμαστε έξω απ? το ταχυδρομείο πριν ανοίξει για να περάσει η ώρα μας).
Όταν ζήτησα το τηλέφωνο κάποιου υψηλότερα ιστάμενου για να διαμαρτυρηθώ, εισέπραξα από τις υπαλλήλους ειρωνικά μειδιάματα (μαζί με το τηλέφωνο εννοείται), ενώ δύο μεσήλικες κυρίες που έδειχναν να έχουν μεγάλη οικειότητα με τις υπαλλήλους  με επέπληξαν λέγοντάς μου ότι έχω «μεγάλη κακία μέσα μου» και ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να πικραίνω τα κορίτσια πρωί ? πρωί». Στην απάντησή μου ότι αυτό δεν είναι θέμα κακίας ή καλοσύνης, αλλά έλλειψης επαγγελματικής συμπεριφοράς και σεβασμού προς τον πολίτη και ότι η διαμαρτυρία μου θα θεωρείτο αυτονόητη σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, εισέπραξα την αποστομωτική απάντηση: «Να πας να ζήσεις αλλού αν δεν σ? αρέσει εδώ!». Εντωμεταξύ οι υπάλληλοι του ταχυδρομείου προσπαθούσαν να κατευνάσουν τις κυρίες, ενώ κρυφογελούσαν και είχαν συμπεριφορά τύπου «δεν μας φοβίζουν εμάς αυτά, είμαστε υπεράνω».
Δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο, απλώς παραθέτω το περιστατικό ως ενδεικτικό της πολυσήμαντης και πολυπαραγοντικής χρεωκοπίας μας και τελειώνω με το ερώτημα:
Υπάρχει άραγε στα ΕΛ.ΤΑ. κώδικας εξυπηρέτησης του πολίτη (φαντάζομαι πως ναι), τί ορίζει και κατά πόσον εφαρμόζεται;
Σας επισυνάπτω επιστολή – διαμαρτυρία για την αντιμετώπιση από τις υπαλλήλους του Ταχυδρομείου της Ν. Ερυθραίας, η οποία θα ήθελα να δημοσιευτεί στην εφημερίδα σας.

Μετά τιμής
Παπαδάκη Λίνα
Βιολόγος, MSc

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.