farmakeia

Σχετικά με το ρεπορτάζ που δημοσιεύσαμε στις 25/5/13 με τίτλο “Διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων στον Δήμο Κηφισιάς” η κ. Μάγδα Χριστοφίλου τομεάρχης των φαρμακείων της Κηφισιάς, μας έστειλε επιστολή με διευκρινήσεις σχετικές με το θέμα:

” Σας στέλνω την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και μια ενημερωτική επιστολή που μοιράζουμε στους πελάτες μας. Επίσης θα ήθελα να σας επισημάνω μερικά ακόμη σημεία του άρθρου, που χρήζουν διορθώσεως  προς αποφυγή παρερμηνείας και παραπληροφόρησης των αναγνωστών σας.

α) δε ζητήθηκε από εμένα και δεν συζητήθηκε καθόλου θέμα αύξησης ή αλλαγής εφημεριών τις Κυριακές.Αυτό είναι αρμοδιότητα αποκλειστικά του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και καθόλου του δήμου.

Προς ενημερωσή σας πάντα εφημερεύει  την Κυριακή 1 φαρμακείο στην Κηφισιά και 1 στην Ερυθραία.

β) το ωράριο που αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου είναι λανθασμένο, θα βρείτε το ορθό στην απόφαση και απλώς υπογραμμίζω ότι είναι προαιρετικό και ξεκινά ως πιλοτική εφαρμογή από 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 και συμμετέχουν τα φαρμακεία και της Κηφισιάς και της Ερυθραίας.

γ) οι 8 μειοψηφίσαντες φαρμακοποιοί, ήταν και από τις δύο περιοχές, δηλαδή Κηφισιά, Ν.Ερυθραία και ψήφισαν το τελείως αντίθετο από αυτό που γράφει ο συντάκτης, δηλαδή να μη γίνει απολύτως καμία αλλαγή στο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων.

Για την ορθή ενημερωσή σας σχετικά με θέματα που αφορούν τα φαρμακεία της περιοχής , είμαι στη διαθεσή σας, ως τομεάρχης των φαρμακείων της Κηφισιάς όπως και ο κ.Μαθιός, ως τομεάρχης της Ν.Ερυθραίας.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ – Ν.ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

Αγαπητοί ασφαλισμένοι

Ο Φαρμακευτικός  Σύλλογος Αττικής , ΦΣΑ, εδώ και αρκετό διάστημα μέσα από αλλεπάλληλες συζητήσεις και συνελεύσεις , αναζητά τρόπους προσαρμογής στα νέα  οικονομικά δεδομένα, που έχουν πλήξει όλη την ελληνική κοινωνία. Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι η πιθανότητα τροποποίησης του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων, με στόχο τη βέλτιστη δυνατή εξυπηρέτησή σας.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας , ο τομέας των φαρμακείων ΚηφισιάςΝ.Ερυθραίας, που φυσικά ανήκει στο ΦΣΑ, τον μεγαλύτερο φαρμακευτικό σύλλογο της χώρας, αποφάσισε να θέσει σε πιλοτική εφαρμογή ένα νέο διευρυμένο προαιρετικό ωράριο λειτουργίας , δηλαδή κάποιες επιπλέον ώρες λειτουργίας σε ώρες και ημέρες ,πέραν του σημερινού ισχύοντος ωραρίου, όπως Δευτέρα & Τετάρτη απόγευμα , καθώς και το Σάββατο. Κατόπιν συννενόησης με το ΦΣΑ, αλλά και έγκρισης από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κηφισιάς , σκεπτόμαστε να ξεκινήσουμε το εγχείρημα αυτό την 1ⁿ ΙΟΥΝΙΟΥ 2013  και ελπίζουμε στην ανταπόκριση και τη βοήθειά σας. Αυτό που θα θέλαμε να κατανοήσετε εξαρχής ,είναι ότι πρόκειται για προαιρετικό ωράριο και ότι είναι στην κρίση του κάθε φαρμακοποιού , ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του φαρμακείου του, τις προσωπικές αντοχές και βέβαια τις κοινωνικο-οικονομικές του δυνατότητες , το αν θα ακολουθήσει ή όχι την παραπάνω  διεύρυνση του ωραρίου. Θα θέλαμε για παράδειγμα να σκεφτείτε το κατά πόσο θα είχε νόημα να ανοίξει ένα φαρμακείο ,που βρίσκεται στο κέντρο της εμπορικής αγοράς της Κηφισιάς, κάθε Δευτέρα απόγευμα 5:30μμ – 8:30μμ ,που όλα τα υπόλοιπα μαγαζιά είναι κλειστά , ή αντίστοιχα αν θα εξυπηρετούσε πραγματικές ανάγκες το να παραμένει ανοικτό κάθε Σάββατο από τις 9:00 το πρωΐ έως τις 5:00 το απόγευμα ένα φαρμακείο, που βρίσκεται σε ένα στενό δρόμο της Ερυθραίας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ενημέρωση σχετικά με το ζήτημα αυτό, αλλά και πιθανής παρατήρησης ή συμβουλής σας κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του, προκειμένου να λειτουργήσει σωστά, να εξυπηρετήσει την πλειοψηφία του κοινού του δήμου μας και να καλύψει τις  νέες ανάγκες  που διαμορφώθηκαν και  τις οποίες οφείλουμε όλοι μας  πλέον να λαμβάνουμε υπόψη μας είτε είμαστε στη θέση του καταναλωτή είτε του επιστήμονα ή του επιχειρηματία.

Το κύριο ζητούμενο του εγχειρήματός  μας αυτού άλλωστε δεν είναι άλλο παρά  η ανάδειξη του φρονήματος αλληλοϋποστήριξης , αλληλοσεβασμού και αλληλοκατανόησης  στα προβλήματα που ανέκυψαν από την κρίση και στις προσπάθειες που καταβάλλουμε όλοι μας για την ταχύτερη και καλύτερη επίλυσή τους.                                                                                  Κηφισιά 10 / 5 / 2013,

Η ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Λαμβάνοντας υπόψη τις νέες οικονομικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν και την επακόλουθη ανάγκη να προσαρμοστούμε  σε αυτές  και μετά από προτροπή και οδηγία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), πραγματοποιήθηκε  στις 30/4/2013 συνέλευση του τομέα φαρμακείων Κηφισιάς – Ν.Ερυθραίας , όπου προτάθηκε και αποφασίστηκε με ισχυρή πλειοψηφία (39 ψήφων υπέρ έναντι 8) διεύρυνση του ισχύοντος ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων μας, με κύριο γνώμονα την εξυπηρέτηση των πελατών μας.

Βασιζόμενοι στο άρθρο 15 του Ν.4052/2012 & στα άρθρα 94 παρ.6& 285Ν3852/2010 & άρθρο 75 παρ.2 του Κώδικα Δήμων & Κοινοτήτων, απ΄ όπου προκύπτει ευθέως ότι οι μέχρι πρότινος ασκούμενες υπό του Νομάρχου αρμοδιότητες  για τα χρονικά όρια λειτουργίας των φαρμακείων, ο αριθμός των φαρμακείων που διημερεύουν και διανυκτερεύουν κ.α. , μεταβιβάστηκαν πλέον στους Δημάρχους , ζητούμε να εγκριθεί , από εσάς , το κάτωθι προτεινόμενο ωράριο :

► Διατήρηση των 40 ωρών λειτουργίας ως έχει (σημερινό ωράριο)

► Δυνατότητα επιπλέον 8 ωρών προαιρετικής λειτουργίας, κατ΄ επιλογή ως εξής:

► Δευτέρα – Τετάρτη απόγευμα  5:30μμ –  8:30μμ ( προαιρετικά )

► Σάββατο 9:00πμ – 14:00μμ ή  9:00πμ – 17:00μμ ( προαιρετικά )

Η προαιρετική λειτουργία θα δηλώνεται στον τομεάρχη και στον ΦΣΑ , θα τηρείται από τον φαρμακοποιό και θα αναγράφεται σε εμφανές σημείο ,σε προθήκη του φαρμακείου, κατά τα πρότυπα άλλων Ευρωπαϊκών χωρών , π.χ  Ιταλίας, Γαλλίας.

Επισυνάπτω τον προαναφερόμενο νόμο καθώς και την αντίστοιχη αίτηση προς έγκριση στον οικείο Φαρμακευτικό Σύλλογο, πού έχει ήδη κατατεθεί από 2/5/2013.

Η αιτούσα
Χριστοφίλου  Μάγδα
Φαρμακοποιός – Τομεάρχης Κηφισιάς

 

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

Κηφισιά,  21 Μαΐου 2013

Αρ. Πρωτ.: 23171

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αρ. Απόφασης 195/2013     Συνεδρίαση 11η

ΘΕΜΑ: : Λήψη απόφασης για την έγκριση των χρονικών ορίων λειτουργίας των φαρμακείων.

Στην  Κηφισιά σήμερα,  την 15η του μηνός Μαΐου έτους 2013, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00μ.μ. και στο Δημοτικό Κατάστημα (αίθουσα «Β. Γκατσόπουλος» του Πολιτιστικού Κέντρου), μετά από έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου του, που έγινε κατά τους ορισμούς των άρθρων 95 του N.3463/2006 (Νέου Kώδικα Δήμων και Κοινοτήτων)  και  67 του Ν. 3852/2010  «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης»  και κοινοποιήθηκε με κάθε πρόσφορο μέσο, συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κηφισιάς κατά τις διατάξεις των άρθρων 92-102 του Ν. 3463/2006 και 64-71 του Ν. 3852/2010.

ΣΥΝΘΕΣΗ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΣ Ι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΟΥΣΤΑΚΗ

ΜΕΛΗ: Α. ΚΟΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗ, Β. ΞΥΠΟΛΥΤΑΣ, Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Ε. ΚΥΡΛΟΣ, Α. ΒΛΑΧΟΥ, Μ. ΚΕΦΑΛΑ – ΣΑΛΜΑΤΑΝΗ, Α. ΝΙΚΟΛΕΛΗΣ, Ε. ΑΥΛΗΤΗΣ, Γ. ΜΑΡΑΖΙΩΤΗΣ, Ε. ΚΟΥΡΜΑΔΙΑΣ, Α. ΜΠΙΤΣΑΝΗΣ, Ε. ΜΑΡΚΕΣΙΝΗΣ, Ι. ΔΙΟΝΥΣΙΩΤΗΣ, Ε. ΣΙΔΕΡΗΣ, Ε. ΛΙΑΠΑΚΗ, Β. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Α. ΠΙΤΙΔΗ – ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, Α. ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, Τ. ΤΣΙΛΙΓΚΙΡΗΣ, Φ. ΔΗΜΑΚΗΣ, Α. ΒΑΡΔΑΣ, Α. ΣΤΕΦΑΝΑΚΟΥ, Μ. ΣΕΛΙΑΜΗ – ΤΣΙΝΙΔΟΥ, Λ. ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΣ, Β. ΒΑΡΣΟΣ, Γ. ΤΣΟΥΛΟΣ, Σ. ΜΟΥΡΚΟΣ, Ι. ΚΟΥΝΕΛΛΑΣ, Ι. ΣΟΥΡΠΗΣ, Δ. ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ, Α. ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ, Γ. ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ, Β. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, Σ. ΒΑΡΑΓΚΗΣ, Π. ΚΑΝΑΚΑΚΗΣ, Χ. ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ, Ν. ΣΦΑΝΤΟΣ, Χ. ΚΟΣΜΑ- ΜΑΝΤΑΦΟΥΝΗ

Οι απουσιάζοντες Δ.Σ. προσκλήθηκαν νόμιμα, με την από 10-5-2013 πρόσκληση,  που γνωστοποιήθηκε νομίμως σε αυτούς δια αποστολής και επιδόσεως, τρεις πλήρεις ημέρες πριν από την ορισθείσα ημερομηνία συνεδρίασης κατά τις διατάξεις του άρθρου 95 παρ. 3 Ν. 3463/2006 και 67 παρ. 4 του Ν. 3852/2010  και είναι κατά την εκφώνηση του καταλόγου οι κ.κ. Ξυπολυτάς, Παπαδόπουλος, Βλάχου, Μαρκεσίνης, Σιδέρης, Λιαπάκη, Παπαδημητρίου, Πιτίδη, Σελιάμη, Κουνέλλας, Ανδρεαδάκης, Συνοδινού, Σκορδίλης, Σφαντός, Κοσμά.

Οι παρόντες Δ.Σ. κατά την εκφώνηση του καταλόγου είναι οι εξής: Κορογιαννάκη, Κύρλος, Κεφαλά, Νικολέλης, Αυλήτης, Μαραζιώτης,   Κουρμαδιάς, Μπιτσάνης, Παναγιώτου, Διονυσιώτης, Βαλασοπούλου, Τσιλιγκίρης, Δημάκης, Βάρδας, Στεφανάκου, Ψυχόπαιδας, Βάρσος, Τσούλος, Μούρκος, Σούρπης, Καραγιαννάκης, Μουστάκη, Σπηλιωτοπούλου, Βαράγκης, Κανακάκης, Φραγκιαδάκης.

Διαπιστώθηκε νόμιμη απαρτία, κατά τις διατάξεις του άρθρου 96 παρ. 2 του Ν. 3463/2006 επειδή επί συνόλου μελών 41 παρίστανται 26 ήτοι είναι παρόν το ήμισυ πλέον ενός του αριθμού των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Προσήλθαν πριν την συζήτηση του θέματος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Παπαδόπουλος, Παπαδημητρίου Πιτίδη.

Αποχώρησαν πριν την συζήτηση του θέματος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κύρλος, Κεφαλά, Κουρμαδιάς, Μπιτσάνης, Βάρδας, Στεφανάκου, Τσούλος, Κανακάκης.

Ο Δήμαρχος  προσκλήθηκε νόμιμα κατά τις διατάξεις του άρθρου 95 παρ. 5 του Ν. 3463/2006  και  67 παρ. 6 του Ν. 3852/2010  και  παρευρίσκεται στη συζήτηση του  θέματος.

Οι Πρόεδροι των Δημοτικών Ενοτήτων Κηφισιάς, Ν. Ερυθραίας και Εκάλης   προσκλήθηκαν νόμιμα κατά τις διατάξεις του άρθρου 95 παρ. 7 του Ν. 3463/2006  και  67 παρ. 8 του Ν. 3852/2010 και δεν παρευρίσκονται στη συζήτηση του θέματος.

Ο Πρόεδρος εισηγείται το θέμα που αφορά την λήψη απόφασης και ζητά να συζητηθεί αν και μη εγγεγραμμένο ως θέμα στην ημερήσια διάταξη, ως κατεπείγον, κατά τις διατάξεις του άρθρου 95, παρ. 6 του Ν.3463/2006 και άρθρο 67, παρ. 7 του Ν. 3852/2010.

Το Σώμα χαρακτηρίζει το θέμα ως κατεπείγον και δέχεται την συζήτηση του εκτός της ημερήσιας διάταξης.

Ο  Πρόεδρος, εισηγείται το θέμα και θέτει υπόψη του Σώματος την υπ’ αιθμ. πρωτ. 21776/13-05-2013  αίτηση της κ. Χριστοφίλου Μάγδας, Φαρμακοποιού – Τομεάρχη Κηφισιάς, η οποία αναφέρει ότι σύμφωνα με τις νέες οικονομικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν και την επακόλουθη ανάγκη να προσαρμοστούν σε αυτές και μετά από προτροπή και οδηγία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), πραγματοποιήθηκε στις 30-04-2013 συνέλευση του τομέα φαρμακείων Κηφισιάς – Ν. Ερυθραίας, όπου προτάθηκε και αποφασίστηκε με ισχυρή πλειοψηφία (39 ψήφων υπέρ έναντι 8) διεύρυνση του ισχύοντος ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων, με κύριο γνώμονα την εξυπηρέτηση των πελατών τους. Οι αρμοδιότητες για τα χρονικά όρια λειτουργίας των φαρμακείων, ο αριθμός των φαρμακείων που διημερεύουν και διανυκτερεύουν κ.α., σύμφωνα με τον Ν.4052/2012 άρθρο 15 & στα άρθρα 94 παρ.6 & 285 Ν.3852/2010 & άρθρο 75 παρ. 2 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων μεταβιβάστηκαν πλέον στους Δημάρχους. Το προτεινόμενο ωράριο διαμορφώνεται :

  • Διατήρηση των 40 ωρών λειτουργίας ως έχει (σημερινό ωράριο)
  • Δυνατότητα επιπλέον 8 ωρών προαιρετικής λειτουργίας κατ’ επιλογή ως εξής :
  • Δευτέρα – Τετάρτη απόγευμα 5.30-μ.μ. – 8.30 μ.μ. (προαιρετικά)
  • Σάββατο 9.00 π.μ. – 14.00μ.μ. ή 9.00π.μ. – 5.00μ.μ. (προαιρετικά)

Η προαιρετική λειτουργία θα δηλώνεται στον τομεάρχη και ΦΣΑ, θα τηρείται από τον φαρμακοποιό και θα αναγράφεται σε εμφανές σημείο, σε προσθήκη του φαρμακείου, κατά τα πρότυπα άλλων Ευρωπαϊκών χωρών π.χ. Ιταλίας, Γαλλίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού έλαβε υπόψη του τα ανωτέρω  και ως έχον αρμοδιότητα σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 93 παρ. 4 του Ν.3463/2006 και 65 του Ν.3852/2010 και μετά από συζήτηση,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Εγκρίνει την διεύρυνση του ισχύοντος ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων Κηφισιάς – Ν. Ερυθραίας ως εξής :

  • Διατήρηση των 40 ωρών λειτουργίας ως έχει (σημερινό ωράριο)
  • Δυνατότητα επιπλέον 8 ωρών προαιρετικής λειτουργίας κατ’ επιλογή ως εξής :
  • Δευτέρα – Τετάρτη απόγευμα 5.30-μ.μ. – 8.30 μ.μ. (προαιρετικά)
  • Σάββατο 9.00 π.μ. – 14.00μ.μ. ή 9.00π.μ. – 5.00μ.μ. (προαιρετικά)

ΥΠΕΡ, ψηφίζουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κορογιαννάκη, Παπαδόπουλος, Νικολέλης, Αυλήτης, Μαραζιώτης, Παναγιώτου, Διονυσιώτης, Παπαδημητρίου, Πιτίδη, Βαλασοπούλου, Τσιλιγκίρης, Δημάκης, Ψυχόπαιδας, Βάρσος, Μούρκος, Σούρπης, Καραγιαννάκης, Μουστάκη, Σπηλιωτοπούλου, Βαράγκης, Φραγκιαδάκης.

ΚΑΤΑ,  ψηφίζει η Δημοτική Σύμβουλος κ. Μουστάκη

Η απόφαση αυτή, πήρε τον αριθμό 195/2013 και υπογράφεται από τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ., που πήραν μέρος στη συνεδρίαση.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.