Διευθύνουσα σύμβουλος στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού η Βασιλική Ταμβάκη

Θέση διευθύνουσας συμβούλου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΜΥ Α.Ε.,  διοικήτρια, δηλαδή, της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού, αναλαμβάνει η πρώην δήμαρχος Νέας Ερυθραίας Βασιλική Ταμβάκη, με απόφαση του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ Α.Ε.) ιδρύθηκε με το Ν.3292/2004, με σκοπό την άμεση μετα-ολυμπιακή αξιοποίηση της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού. Αποτελεί Δημόσια Επιχείρηση Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΚΟ) που τελεί υπό την εποπτεία του κράτους, η οποία ασκείται από τη Διυπουργική Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών και από τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Θα συνεχίσουν το «κόνσεπτ» με τους ανέργους

Καλπάζει η ανεργία και στην Κηφισιά, γι’ αυτό και προτάθηκε η οργάνωση και λειτουργία γραφείου ανέργων στον δήμο, αν και η προηγούμενη εμπειρία σε αυτόν τον τομέα δεν είναι και από τις καλύτερες δυνατές. Αν κρίνουμε, μάλιστα, από τη φρασεολογία κάποιων αρμοδίων, όπως της αντιδημάρχου Νίνα Βλάχου, πως «θα συνεχίσουμε με επιτυχία το κόνσεπτ του γραφείου εξυπηρέτησης πολιτών», τότε οι άνεργοι δεν έχουν να φοβούνται τίποτα. Πάντα υπάρχει το κόνσεπτ για το πρότζεκτ, αλλά δεν τους βγαίνει το μπάτζετ. Όπως είπε και ο Παναγιώτης Κανακάκης, σε λίγο θα έχουμε όχι δημοτικό συμβούλιο, αλλά μάνατζερ που θα ελέγχει τις εταιρείες που θα αναλάβουν τα κοινωφελή έργα στον δήμο.

Με ελαφρά πηδηματάκια

Με ελαφρά πηδηματάκια την «έκαναν» από την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σύμβουλοι της πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης, όταν ήρθε η ώρα να ψηφίσουν για το θέμα της επέκτασης των εγκεκριμένων ορίων του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Κηφισιάς στην περιοχή Παλιάγιαννη. Μεταξύ των ιδιοκτητών που ενδιαφέρονται για την περιοχή εκτός σχεδίου της Άνω Κηφισιάς, ακούγονται και τα ονόματα γνωστών επιχειρηματιών, αλλά και πολιτικών. Άμα ήταν να σωθεί η περιοχή των 200 στρεμμάτων από τα επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως διατείνονταν εκ μέρους της διοίκησης, γιατί δεν έκατσαν κι αυτοί να τη σώσουν; Τι «αχάριστοι» που είναι ορισμένοι και αφήνουν τις ιδιοκτησίες έρμαια στη δασική νομοθεσία…

«Τριμερής» για τους δήμους

Υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, πραγματοποιείται σύσκεψη την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου που αφορά στις προβλέψεις του προϋπολογισμού 2012 για τους δήμους. Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και η ΚΕΔΕ. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η ΚΕΔΕ σε ανακοίνωσή της, «η τριμερής αυτή σύσκεψη πραγματοποιείται μετά το αδιέξοδο που σημειώθηκε σε προηγούμενες συναντήσεις της ΚΕΔΕ με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη, κατά τη διάρκεια των οποίων αποσαφηνίστηκε ότι το 2012 αποδίδονται στους δήμους 450 εκατ. ευρώ λιγότερα απ’ ό,τι οι νόμοι προβλέπουν. Να σημειωθεί δε ότι οι μειώσεις στις αποδόσεις των δήμων ξεπερνούν την τελευταία τριετία το 50% σε σχέση με το 2009, με αποτέλεσμα η Αυτοδιοίκηση να απειλείται ήδη με κατάρρευση».

Και τρίτο δικαστικό «στοπ» στο χαράτσι

Τρίτο ελληνικό δικαστήριο δικαιώνει πολίτη για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων. Μετά τα Πρωτοδικεία Καλαμάτας και Αλεξανδρούπολης, και το  Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύει να κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι 55χρονης μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2012, οπότε προσδιορίστηκε να συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας η 55χρονη υποστήριξε δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει το χαράτσι, καθώς αφενός έχει υποστεί δύο μειώσεις στο μισθό της και αφετέρου συντηρεί το σύζυγό της που είναι ανάπηρος και το γιο της που είναι φοιτητής.

Κοινωνικό παντοπωλείο στις εργατικές κατοικίες

Κοινωνικό παντοπωλείο σε χώρο των εργατικών κατοικιών ετοιμάζεται να λειτουργήσει η Κοινωνική του Δήμου Κηφισιάς. Η πρόεδρός της Μαρία Κεφαλά-Σαλματάνη κάλεσε τους πολίτες, αλλά και τους επιχειρηματίες του δήμου που ασχολούνται με τον κλάδο των τροφίμων να ενεργοποιηθούν και να συνεισφέρουν σε αυτήν την προσπάθεια, επ’ ωφελεία των άπορων συμπολιτών μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.