γράφει ο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ,
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΠΟΛΗ ΦΩΣ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

Με την ανάρτηση των τελικών αποτελεσμάτων για τη συγκρότηση των περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων στις 27.11.2010 έκλεισε ο κύκλος των εκλογών της 7ης   Νοεμβρίου για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Πολλοί θεωρούν ότι ο μεγάλος νικητής ήταν η αποχή!! Με αυτόν τον τρόπο, κατά πολλούς οι πολίτες εξέφρασαν διάφορα μηνύματα με πολλούς αποδέκτες. Κατά την προσωπική μου άποψη η αποχή δεν είναι υπεύθυνη πολιτική στάση. Πιστεύω ακράδαντα ότι τα καθαρά μηνύματα στέλνονται ,καταγράφονται και δεν επιδέχονται ερμηνείες ή εκδοχές ,  από τους παρόντες και όχι από τους απόντες. Τη Δημοκρατία την τιμούμε όταν καταβάλλουμε το τίμημά της δηλαδή τη παρουσία μας. ΄ Αλλωστε είναι άδικο πραγματικά για όσους πιστεύουν ότι διατυπώνουν την άποψή τους με την απουσία τους , να εκχωρούν στην ουσία το δικαίωμα σε κάθε αυτόκλητο σχολιαστή να αποκωδικοποιήσει αυθαίρετα το μήνυμά τους. Το πρόβλημα όμως είναι υπαρκτό.
Σε  μία κοινωνία που υπομένει τη σκληρότητα των μέτρων του μνημονίου της Τρόικας πώς αλήθεια μπορεί  να ερμηνευθεί η αποχή και στην ουσία ή μη καταδίκη ? σε αντίθεση με αυτό που πολλοί εκλογικοί σχηματισμοί επιδίωξαν ? των όρων του μνημονίου;
Μήπως η ελληνική κοινωνία τρέφεται ακόμα με το λίπος της παραοικονομίας και γι΄αυτό δεν αντιδρά;
Μήπως κοιτάζοντας όλοι στον καθρέφτη διακρίνουμε , ίσως, την ατομική μας ευθύνη σε αυτό το κοινωνικό μοντέλο που βιώνουμε;
Μήπως τέλος αποτελεί  πεποίθηση ότι μοναδική και ρεαλιστική λύση είναι αυτή που υπαγορεύεται από το πνεύμα του μνημονίου για να γίνουμε επιτέλους ένα σύγχρονο κράτος που δεν θα υπονομεύει διαρκώς το μέλλον των γενιών που ακολουθούν;
Μέσα σ΄αυτό το υπέρμετρα σκληρό οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον , πραγματοποιήθηκαν αυτές οι εκλογές. Ο Καλλικράτης  στη νέα εποχή είναι πραγματικά ένα εργαλείο που μεταφέρει πολιτική ισχύ από την κεντρική εξουσία στην περιφέρεια και στις τοπικές κοινωνίες. Αν αξιοποιηθεί, υλοποιείται η πραγματική αποκέντρωση και θεμελιώνεται σταθερά το σύγχρονο κράτος.
Στο νέο καλλικράτειο δήμο  Κηφισίας  ο νυν δήμαρχος  κ. Χιωτάκης  κατάφερε ν΄ ανατρέψει το αρνητικό γι΄ αυτόν αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, καθώς το 61% των ψηφοφόρων επέλεξαν άλλη λύση για να κυβερνηθεί η νέα πόλη, και εκλέχθηκε με ποσοστό 55%. Αυτό που πρέπει να ευχηθούμε είναι να αποτελέσει η νέα θητεία της δημοτικής αρχής μια δημιουργική τριετία για το καλό της πόλης.
Χρέος και ευθύνη συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης  είναι να θεμελιωθεί μια νέα πόλη που θα χαρακτηρίζεται από παρεμβάσεις που θα στοχεύουν
Στην αφύπνιση και συμμετοχή των πολιτών  για τα θέματα που τους αφορούν.
Στην ενίσχυση της κοινωνικής πρόνοιας και προστασίας της κοινωνικής συνοχής
Στην προστασία τους περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.
Στο σεβασμό της πολιτιστικής κληρονομιάς .
Στη δημιουργία ευκαιριών στη νέα γενιά.
Σε ότι αφορά στην αντιπολίτευση  αποτελεί καθήκον και πρόκληση να λειτουργήσει ενιαία  με στόχο , μέσα από τον έλεγχο και τη δημιουργική κριτική , να ανοίξει δρόμους με τις προτάσεις της και να υψώσει ανάχωμα σε κάθε ενέργεια που θα χαρακτηρίζεται από αδιαφάνεια , μεροληψία, πελατειακή αντίληψη  και αναξιοκρατία. Πρέπει διαρκώς να ερμηνεύει και να μεταφέρει , με ευθύτητα και πολιτική ευθύνη , την καθαρή θέση της τοπικής κοινωνίας.
Σε ό, τι με αφορά , τέλος, προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους  εκείνους που με την ψήφο τους με εξέλεξαν στο νέο δημοτικό συμβούλιο και μου δίνουν την ευκαιρία να παλέψω για αρχές και οράματα που διαχρονικά χαρακτηρίζουν τις θέσεις και τις προσπάθειές μου.

Υ.Γ
Για όσους πρόσκεινται στη συμπολίτευση και προσπαθούν  τον τελευταίο καιρό με συνεχή αρθρογραφία να υποτιμήσουν προγραμματικές θέσεις άλλων συνδυασμών και  να «ερμηνεύσουν» τη στήριξη του συνδυασμού ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ  τη δεύτερη  Κυριακή των εκλογών, καλό θα είναι να προτιμήσουν να εξηγήσουν την πολιτική συνάφεια των επιλογών τους με την πρότερη πολιτική τους διαδρομή.

qtl { position: absolute; border: 1px solid #cccccc; -moz-border-radius: 5px; opacity: 0.2; line-height: 100%; z-index: 999; direction: ltr; } qtl:hover,qtl.open { opacity: 1; } qtl,qtlbar { height: 22px; } qtlbar { display: block; width: 100%; background-color: #cccccc; cursor: move; } qtlbar img { border: 0; padding: 3px; height: 16px; width: 16px; cursor: pointer; } qtlbar img:hover { background-color: #aaaaff; } qtl>iframe { border: 0; height: 0; width: 0; } qtl.open { height: auto; } qtl.open>iframe { height: 200px; width: 300px; }

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.