Τη δημιουργία πολλών μικρών και ελεγχόμενων μονάδων υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ, μια από αυτές και στο νοσοκομείο ΚΑΤ, υποστηρίζει η Οργάνωση Κηφισιάς της Δημοκρατικής Αριστεράς σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε. Σύμφωνα με αυτό:
Με λύπη παρακολουθούμε, για άλλη μία φορά, την κοινωνία μας, τη Δημοτική Αρχή και άλλους θεσμικούς και μη φορείς, μπροστά σε ένα εξαιρετικά σημαντικό πρόβλημα, να αντιδρούν με βάση φοβικά αντανακλαστικά που οδηγούν, με τη σειρά τους, σε θέσεις αντικοινωνικές και απάνθρωπες. Αναφερόμαστε στις αντιδράσεις ενόψει της επικείμενης λειτουργίας μονάδας υποκατάσταστων του ΟΚΑΝΑ στο νοσοκομείο ΚΑΤ.
Σχετικά με το  πρόβλημα των ναρκωτικών και της εξάρτησης απ? αυτά εμείς πιστεύουμε πως:
? Το πρόβλημα είναι από τα πιο σοβαρά που απειλούν την ίδια την κοινωνία στο σύνολό της. Κατά συνέπεια, αφορά σε ολόκληρη την κοινωνία και όχι απλά σε κάποιους από εμάς.
? Η πρόληψη είναι σαφώς πιο σημαντική από τη δίωξη και τον κολασμό, καθώς προηγείται της δημιουργίας του προβλήματος.
? Η αντιμετώπιση απαιτεί πρωτίστως τη διαπίστωση και καταπολέμηση των αιτιών που το δημιουργούν.
? Βασική προϋπόθεση για την αντιμετώπιση είναι η ύπαρξη πλέγματος κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης. Και γι? αυτό απαιτείται η ενεργοποίηση όλων μας.
? Στα πλαίσια ενός ευρύτερου, επιστημονικά έγκυρου και τεκμηριωμένου πανεθνικού σχεδίου, είναι σαφής και επιτακτική η ανάγκη ίδρυσης πολλών Κέντρων Υποκατάστασης και Απεξάρτησης, ώστε να καλυφθούν οι κατά τόπους ανάγκες.
Επίσης πιστεύουμε ότι οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας οφείλονται ΚΑΙ στο  έλλειμμα εμπιστοσύνης που χαρακτηρίζει τη σχέση των πολιτών με το κράτος, καθώς αυτό δεν έχει δώσει θετικά δείγματα γραφής σχετικά με την υλοποίηση παρόμοιων σχεδίων.
Με βάση τις σκέψεις αυτές, η Δημοκρατική Αριστερά υποστηρίζει:
? Τη δημιουργία πολλών μικρών και ελεγχόμενων μονάδων υποκατάστασης (μία από αυτές θα είναι αυτή στο ΚΑΤ).
? Την ανάγκη να σταματήσουν οι φοβικές και εκφοβιστικές κραυγές, έτσι ώστε η πολιτεία, οι τοπικές αρχές, η τοπική κοινωνία και ειδικοί επιστήμονες να συνεργαστούν νηφάλια και με καλή διάθεση για να βρεθεί λύση που θα εξασφαλίζει:
1. Την όσο το δυνατόν καλύτερη και με ευκολότερη πρόσβαση περίθαλψη των συνανθρώπων μας που υποφέρουν και
2. Την ελαχιστοποίηση των συνεπειών που μπορεί να έχει το όλο εγχείρημα στο περιβάλλον και τους κατοίκους του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.