Δύο πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, ανοιχτές για το κοινό, θα πραγματοποιηθούν στην Κηφισιά, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για κάποιες σημαντικές αναπνευστικές παθήσεις.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα γίνει δωρεάν προληπτικός αναπνευστικός έλεγχος (σπιρομετρήσεις), σε όποιον το επιθυμεί, από ειδικούς πνευμονολόγους και από ειδικά εκπαιδευμένους επαγγελματίες Υγείας, για τη διερεύνηση ύπαρξης πρώιμων ή και προχωρημένων αναπνευστικών παθήσεων.

Οι εκδηλώσεις αποτελούν πρωτοβουλία του ΝΠΔΔ «Κοινωνική Μέριμνα» Δήμου Κηφισιάς  και θα λάβουν χώρα:

  • Στο Δημοτικό – Πολυϊατρείο «Διονύσιος Βαρελάς» (Μ. Αντύπα 3, Κηφισιά) την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016 και ώρες 9:00 – 13:00. Τηλέφωνο για ραντεβού: 210 8012632.
  • Στο ΚΑΠΗ Νέας Ερυθραίας (Κ. Βάρναλη 58, Νέα Ερυθραία) την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016 και ώρες 9:00 – 13:00. Τηλέφωνο για ραντεβού: 210 6205006.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει τη στήριξη όλων των φορέων του Δήμου.

Η σπιρομέτρηση είναι μία απλή και βασική εξέταση στο πλαίσιο ελέγχου της αναπνευστικής λειτουργίας. Είναι πολύτιμη τόσο στη διάγνωση όσο και στην παρακολούθηση διαφόρων παθήσεων των πνευμόνων, όπως του βρογχικού άσθματος, της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας κ.λπ. Ενδείκνυται δε ιδιαίτερα για χρόνιους καπνιστές και άνω των 40 ετών.

Η Κοινωνική Μέριμνα Δήμου Κηφισιάς προσκαλεί όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις σημειώνοντας ότι «η έγκαιρη διάγνωση των πνευμονολογικών προβλημάτων είναι σωτήρια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.