Δροσίνεια

Ξεκίνησε την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου η πρώτη φάση των 14ων Διασχολικών Αγώνων με την επωνυμία «Δροσίνεια», τα οποία διοργανώθηκαν από το ΝΠΔΔ του Δήμου Κηφισιάς «Δημήτριος Βικέλας».

Τα «Δροσίνεια» αποτελούν πλέον θεσμό για την πόλη της Κηφισιάς και φέτος είναι αφιερωμένα στη μνήμη του Αντώνη Τζήκα, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και επί σειρά ετών παράγοντας του αθλητισμού, προσφέροντας τόσα πολλά στην ιδέα του «Ευ Αγωνίζεσθαι» και οργανώνοντας το Ίδρυμα Ολυμπιακής Παιδείας. Ειδική μνεία για τη ζωή και το έργο του θα γίνει στην τελική φάση των Αγώνων.

Για πρώτη φορά προσκλήθηκαν τα αθλητικά Σωματεία του ενιαίου Δήμου Κηφισιάς, προκειμένου να πραγματοποιήσουν ανίχνευση ταλέντων με την ευκαιρία αθλητικής εκδήλωσης των μαθητών από τα Δημοτικά Σχολεία Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης.

Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, ο πρόεδρος του  ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού, Γιώργος Παπαδόπουλος, ο αντιδήμαρχος Μανώλης Κουρμαδιάς, καθώς και το μέλος του Δ.Σ. του πρώην ΑΟΔΗΚ, Ευριπίδης Τάτσης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής και ένας από τους  εμπνευστές των «Δροσινείων».

Οι αγώνες στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, αφού η συμμετοχή ήταν μεγάλη, τα παιδιά αθλήθηκαν, έπαιξαν και διασκέδασαν.

Στην επιτυχία τους συνέβαλαν οι διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων, οι οποίοι ενίσχυσαν την προσπάθεια των διοργανωτών για τη συμμετοχή των παιδιών στους αγώνες και φυσικά οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής, που συνόδευσαν τα παιδιά και τα ενθάρρυναν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.