Όσο ζω ελπίζω…  Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.  Κάθε αρχή και δύσκολη.  Πλούσια η λαϊκή σοφία, ωστόσο… Μια νέα κυβέρνηση είναι μια νέα αρχή.
Το 56% των ψηφοφόρων (η πλειοψηφία όσων την Κυριακή πήγαν στις κάλπες) που δεν επέλεξαν το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ σίγουρα εύχονται η νέα κυβέρνηση να πετύχει στο έργο της.
Όσο και αν σε επίπεδο προγραμματικών δεσμεύσεων και σαφήνειας των στόχων του, το νέο κυβερνητικό κόμμα δεν κατάφερε προεκλογικά να μας κάνει σοφότερους, οι έστω και θολές διακηρύξεις του για πράσινη ανάπτυξη, αναδιανομή του εθνικού εισοδήματος υπέρ των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων, φορολογική δικαιοσύνη και δημόσιο στην υπηρεσία του πολίτη αποτελούν προκλήσεις που η ίδια η κυβέρνηση, πρώτη απ΄ όλους πρέπει ν΄ απαντήσει, πως θα γίνουν πράξη.
Είναι η αλήθεια ότι, κατά το παρελθόν,  από λόγια έχουμε χορτάσει… Κυρίως από το κόμμα που εκ νέου ανέλαβε την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας.
Είκοσι τόσα χρόνια ως κυβέρνηση δεν κατάφερε να υλοποιήσει τους ίδιους στόχους που σήμερα, εκ νέου, βάζει. Και είναι φυσικό η ανοχή, ακόμα και των ψηφοφόρων του, να είναι ελάχιστη.
Οπότε γιατί να ελπίζουμε για κάτι καλύτερο;
Μα γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση από το να επιδιώκουμε το καλύτερο…
Αρκεί να μην αφήνουμε την υλοποίησή του στους όποιους κυβερνώντες.

329_skitso
Στο διπλανό σκίτσο οι Ηρακλείς / στηρίγματα  της  Ιουλιέτας / εξουσίας ζητάνε από τον Ρωμαίο διεκδικητή της καρδιάς της, να σιωπήσει μέχρι να τον καλέσουν  να ξανα-διεκδικήσει την καρδιά της…
Μια κυβέρνηση που πιστεύει ότι θα πάρει φιλολαϊκά μέτρα, ερήμην του λαού της, έχει αποδειχτεί ιστορικά ότι φοβάται τη συμμετοχή και τον έλεγχό του.
Γι αυτό όπως λέει και πάλι η λαϊκή σοφία: «Κι ο άγιος φοβέρα θέλει…»

ΠΕΤΡΟΣ ΜΠΑΣΤΕΑΣ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν έχω γνώμη
    0 ψήφοι – -1% ????????

    Με μηδέν ψήφους ,1% των ψηφοφόρων?

    Ας μου το εξηγήσει κάποιος πρίν σκίσω τα πτυχία μου…

  2. Και μεις την ίδια απορία με σας έχουμε. Προφανώς το λογισμικό δεν τα πάει καλά με τα μαθηματικά. Παρακαλώ, μην σκίσετε τα πτυχία σας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.