«Είδες πως «έστησαν» την παγίδα; Πέφτουν!. Ανεβάζουν φουλ στροφές στον Γιώργο. Δεν γινόταν να μείνει χαμηλά το ΠΑΣΟΚ. Ο δικομματισμός δεν χάνει. Γιατί δεν συνεργάζονται; Το είπαν καθαρά ο Αλαβάνος και ο Τσίπρας. Δεν θέλουν συνεργασία. Άκου λέει θέλουν άλλη πολιτική!! Τις εκλογές να πάρουμε. Το ΠΑΣΟΚ θα είναι πρώτο κόμμα. Θα διαλυθούν, στο λέω!!!»
Αυτά μεταξύ άλλων, τόνιζε πρόσφατα ο πασόκος συντοπίτης από εκείνους που το πρωί σιχτιρίζουν την εξουσία του συστήματος που βιώνουν και την πολιτική του κόμματος που ψηφίζουν, το μεσημέρι υμνούν γονυπετείς το κόμμα τους και τον αρχηγό του και το βράδυ νανουρισμένοι από τους πληρωμένους προπαγανδιστές των μεγαλοεκδοτών και μιντιοκρατών και εφησυχασμένοι στο σεντόνι του συστήματος εξουσίας, ονειρεύονται εχθρούς που απειλούν τον «παράδεισό» τους.
Όμως η προοπτική του σύγχρονου κοινωνικού μας μέλλοντος, είναι η ριζοσπαστική αριστερά εκεί όπου σήμερα ανοίγονται οι πολιτικοί ορίζοντες. Το γνωρίζει αυτό η κοινωνία και δεν θα λαθέψει ούτε και τούτη τη φορά. Πράγματι πασόκε συντοπίτη (που σε έπιασε πρεμούρα μόνο για το τι δεν δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ξεχνάς το τι δεν δέχεται το ΠΑΣΟΚ), στο πρόσωπο του Αλέκου Αλαβάνου στις τελευταίες εθνικές εκλογές, διέκρινε η κοινωνία τον διορατικό πολιτικό, εκείνον που ήρθε με σαφή πρόθεση να αλλάξει το σύστημα εξουσίας και όχι για να το εξωραΐσει. Αυτό πρόκριναν προκάτοχοί του και όσοι τους πίστεψαν, για να «τραφούν» ατυχώς για τους ίδιους και δυστυχώς για την κοινωνία, από μια σάπια πλουτοκρατία που κυβερνά τον τόπο. Εκείνοι έδωσαν δικαίωμα να αμφισβητείται σήμερα η αξιοπιστία και του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά τα όνειρα για νέους «παράδεισους» κάποτε τελειώνουν.
Η πολιτική απόφαση που πήρε ο Αλέκος Αλαβάνος, αγνοώντας το σύστημα και τις κραυγές του, όταν τόλμησε να προωθήσει τις νεότερες γενιές, δίνοντας την προεδρία του κόμματος που του είχε εμπιστευτεί τον τιμητικό αυτό τίτλο, είναι πράξη που μόνο ένας διορατικός πολιτικός μπορεί να την εφαρμόσει και ο Αλέκος Αλαβάνος, διαθέτει αυτό το χάρισμα. Ευτύχησε ακόμα, να δει στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα έναν άξιο οραματιστεί του δικού του πολιτικού βεληνεκούς και ίδιου ήθους. Ας το κατανοήσεις τούτο απολύτως συντοπίτη πασόκε, αντί χαιρέκακα να απαξιώνεις μια δυναμική της κινηματικής αριστεράς που φέρνει στην πολιτική ζωή του τόπου, ξανά την ελπίδα.
Επιμένουν πράγματι οι δύο πολιτικοί άνδρες πως δεν θα συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με ένα σύστημα που ευνουχίζει κάθε ιδεολογική αξία και διαβρώνει τον ιστό της κοινωνίας. Αυτή είναι η θέση που εκφράζει τη σύγχρονη πολιτική και απαντά σε εκείνους που απατηλά πίστεψαν και πιστεύουν πως η δικαιοσύνη στη ζωή τους, θα έρθει με εξωραϊσμό των πολιτικών θεσμών και όχι με την αλλαγή του συστήματος εξουσίας, όπως το πιστεύουν ο Αλέκος Αλαβάνος, ο Αλέξης Τσίπρας και χιλιάδες αγωνιστές της κινηματικής αριστεράς που όλοι μαζί, για αυτήν τη ριζοσπαστική αλλαγή αγωνίζονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.