Έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 60 ετών, το απόγευμα της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου, χτυπημένος από την επάρατη νόσο ο συμπολίτης μας εκπαιδευτικός Γιάννης Καρατσιομπάνης.

Ήταν καθηγητής Γερμανικής Φιλολογίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ κάποιο διάστημα είχε διδάξει και στο 2ο Γυμνάσιο Κηφισιάς, όπου και τον είχαμε γνωρίσει. Πάντα γελαστός με απεριόριστο ενδιαφέρον για τα κοινά της πόλης μας και ιδιαίτερα αυτά που αφορούν το περιβάλλον,  είχε κατέβει στις δημοτικές εκλογές δύο φορές, τη δεύτερη με το συνδυασμό του Γιώργου Θωμάκου.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Ο πάντα χαμογελαστός, ο Συναγωνιστής, ο Οικογενειάρχης, ο Επιστήμονας, ο Καθηγητής, ο Δημοκράτης, ο Ανθρωπιστής, ο Λάτρης της Κηφισιάς και της Παιδείας, ο Γιάννης Καρατσιομπάνης σε τόσο μικρό διάστημα μας άφησε τόσα πολλά για να τον θυμόμαστε  άντα…
Καλό κατευόδιο φίλε”

Ο Γιάννης Καρατσιομπάνης, γεννήθηκε στη Μουσθένη Καβάλας και μεγάλωσε στο Μόναχο, όπου σπούδασε Γερμανική Φιλολογία, Γλωσσολογία και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Μονάχου.

Το 1985 επαναπατρίστηκε και εργάστηκε δύο χρόνια σε Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών.

*1988-1998 Ιδιοκτήτης και Διευθυντής Σπουδών Φροντιστηρίου Ξένων Γλωσσών.
*1998 διορίστηκε στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και υπηρέτησε στο 2ο και 3ο Γυμνάσιο Κηφισιάς καθώς και στο 3ο Γενικό Λύκειο Κηφισιάς.
*2000-2010 διδασκαλία της Γερμανικής Γλώσσας και Οικονομικής Ορολογίας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.
*2008-2010 διδασκαλία της Γερμανικής Γλώσσας και Στρατιωτικής Ορολογίας στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.
*2000-2005 Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Δημόσιας Εκπαίδευσης.
*2005-2011 Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (deutsch.gr).
* 2009-2010 μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Διδακτικού Προσωπικού της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.
*Εκδότης του επιστημονικού περιοδικού aktuell.

*2010 υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο δήμο ΚΗΦΙΣΙΑΣ με το συνδυασμό της Αγγελικής Συνοδινού «ΠΟΛΗ-ΦΩΣ».

*Δεκέμβριος 2010 μέλος συντακτικής ομάδας Kifisia Press. Υπεύθυνος παιδείας και αθλητισμού.

*2014 υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο δήμο ΚΗΦΙΣΙΑΣ με το συνδυασμό του Γιώργου Θωμάκου «Δύναμη Ελπίδας – Συμμαχία πολιτών».

Αγαπημένες του φράσεις

«Πιστεύω πως κάθε γενιά οφείλει να παραδίδει στην επόμενη καλύτερες συνθήκες ζωής. Είμαι ένθερμος υποστηριχτής των συλλογικών αποφάσεων, διότι μέσα από τη συλλογικότητα μπορεί να παραχθεί έργο ωφέλιμο για το σύνολο. Στο πλαίσιο αυτό είμαι αντίθετος με πρακτικές αυταρχισμού, αλαζονείας και προσωπικής ιδιοτέλειας από οποιαδήποτε εξουσία.»

O Γιάννης φίλος και συνεργάτης είχε τιμήσει τη “Νέα Ερυθραία On line” με την συνεργασία του. Παραθέτουμε τα άρθρα του στην έντυπη και ηλεκτρονική μορφή της εφημερίδας:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.