Με σταθερά βήματα συνεχίζονται οι ενέργειες του Δήμου Κηφισιάς για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, όπου επισημαίνεται ότι εγκρίθηκαν οι μελέτες (αρχιτεκτονική, στατική και ηλεκτρομηχανολογική) από το Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, στη συνεδρίαση της Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου 2017, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα αξιόπιστο, λειτουργικό και σύγχρονο σχολικό συγκρότημα.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ο αντιδήμαρχος Νέας Ερυθραίας, Μιχάλης Καυγαλάκης και η ομάδα του μελετητικού  γραφείου Γ. Αραχωβίτη. Ο δήμαρχος στην τοποθέτηση του έθεσε ως πρωτεύουσα προτεραιότητα του Δήμου το θέμα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας, λόγω του ιστορικού του χαρακτήρα. Επίσης, αναφέρθηκε στην συνειδητή απόφαση της σχολικής κοινότητας και του Δήμου να συνεχιστούν έως σήμερα τα μαθήματα σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες στον προαύλιο χώρο του σχολείου, με σκοπό να επισπευσθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης του κτηρίου.

Όπως σημειώνεται, η μελέτη που προσκόμισε ο Δήμος έλαβε έπαινο από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων λόγω της ιδιαίτερης ανάδειξης του διατηρητέου κτίσματος.

Οι επόμενες ενέργειες είναι η ρύθμιση του επιτρεπόμενου ύψους της προσθήκης του κτηρίου σε σχέση με το υφιστάμενο διατηρητέο κτίσμα και η κατάθεση του ολοκληρωμένου φακέλου για την έκδοση αδείας δόμησης από την ΚΤΥΠ Α.Ε.. Ήδη, έχει αποσταλεί σχετική επιστολή στις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. με την οποία ζητείται να τεθεί το θέμα του σχολείου σε προτεραιότητα.

Όπως επισημαίνεται, το 2006 η Τεχνική Υπηρεσία του τότε Δήμου Νέας Ερυθραίας είχε καταθέσει σχετική μελέτη στην Εφορία Νεοτέρων Μνημείων η οποία είχε απορριφθεί. Ακολούθησε και νέα μελέτη το 2009, η οποία εγκρίθηκε μετά από δύο χρόνια από την Εφορία Νεωτέρων Μνημείων, αλλά ποτέ δεν προχώρησε η διαδικασία. «Οι διατάξεις και οι κανονισμοί τόσο στον ΚΤΥΠ όσο και στην Εφορία Νεωτέρων Μνημείων από τότε μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει, με αποτέλεσμα η διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς το 2016 να προχωρήσει στην σύνταξη νέας μελέτης για επισκευή, ενίσχυση και προσθήκη στατικώς ανεξάρτητου κτηρίου αιθουσών μετά τη χρόνια απραξία» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου.

Με την προσθήκη του νέου κτηρίου το νέο σχολικό συγκρότημα θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του κτηριολογικού προγράμματος για τη λειτουργία του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου, δυναμικότητας 300 μαθητών, με ανεξάρτητες αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, καθώς και τοποθέτηση όλων των διευκολύνσεων για ΑΜΕΑ.

«Το σχολείο θα ξαναζήσει και θα παραδοθεί στις επόμενες γενιές» καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.