ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
Τριάντα άτομα με καθεστώς τετράωρης μερικής απασχόλησης πρόκειται να προσλάβει ο Δήμος Νέας Ερυθραίας, καθώς οι θέσεις αυτές εγκρίθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών. Η διοίκηση είχε υποβάλλει από τον προηγούμενο Μάρτιο το σχετικό επιχειρησιακό σχέδιο που βασιζόταν σε εγκύκλιο του υπουργείου και περιλάμβανε 100 ειδικότητες, εκ των οποίων τελικά εγκρίθηκαν: 13 εργάτες καθαριότητας, 6 εργάτες αποψίλωσης, 7 οδηγοί και 4 διοικητικοί. Οι τελευταίοι, όπως είπε η δήμαρχος, θα απασχοληθούν σε Νομικά πρόσωπα του δήμου.
Τα άτομα που θα καλύψουν τις εγκεκριμένες επιδοτούμενες θέσεις μερικής απασχόλησης θα προσληφθούν με σύμβαση έργου ορισμένου χρόνου διάρκειας 18 μηνών. Το ποσό της σχετικής επιδότησης για κάθε μια από τις θέσεις αυτές ανέρχεται σε 8.000 ευρώ ετησίως, η δαπάνη καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ όπως διευκρινίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο όπου ήρθε το θέμα, ο δήμος θα έχει μια μικρή συμμετοχή ως προς την ασφάλιση των υπαλλήλων στο ΙΚΑ. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι βάσει της νομοθεσίας δεν δικαιούνται να κατοχυρώσουν δικαίωμα μονιμοποίησης λόγω της σύμβασης που υπογράφουν με τον δήμο.
Σύμφωνα με την εισήγηση της δημοτικής αρχής και όπως προσδιορίζεται ρητά στην εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών για τις θέσεις μερικής απασχόλησης: «Θα δοθεί η δυνατότητα σε νέους κυρίως σπουδαστές να συμπληρώσουν τα αναγκαία για τις σπουδές τους, προσφέροντας ελεύθερο τετράωρο εργασίας στον δήμο, στους ανέργους και απολυμένους που πρέπει να συμπληρώσουν τα ένσημά τους για να συνταξιοδοτηθούν και στις μητέρες που επιθυμούν να εργαστούν τις ώρες που τα παιδιά τους βρίσκονται στο σχολείο». Οι δημότες και οι κάτοικοι του δήμου όπου γίνεται η προκήρυξη για την κάλυψη θέσεων μερικής απασχόλησης προηγούνται έναντι των άλλων υποψηφίων, καθώς εισάγεται το κριτήριο της εντοπιότητας.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης υπερψήφισαν το θέμα, πλην της Κατερίνας Μουστάκη από την παράταξη των Δυνάμεων για μια Ερυθραία Νέα, η οποία τάχθηκε κατά του καθεστώτος μερικής απασχόλησης και έκανε λόγο για «νέα γενιά ομήρων στον δήμο για ρουσφετολογικούς λόγους». Ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Μπουρίκας επέστησε την προσοχή της διοίκησης για πιθανή περίπτωση να δημιουργηθεί παρόμοιο πρόβλημα με τους συμβασιούχους οκταμηνήτες που παραμένουν απλήρωτοι καθώς οι θέσεις τους προβλέπονται από τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου και το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν εγκρίνει τις δαπάνες μισθοδοσίας τους. Τέλος, η δήμαρχος Βασιλική Ταμβάκη, τόνισε ότι «ακόμα και να είμαστε διαφοροποιημένοι με το πρόγραμμα μερικής απασχόλησης, οφείλουμε να το υλοποιήσουμε για λογαριασμό των δημοτών που ήδη εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.