” Κοιτάξτε, αν ήμασταν στο χείλος του γκρεμού και η μόνη λύση ήταν να παγώσουμε, θα κόβαμε και στο μισό τους μισθούς. Δεν είμαστε εκεί. Δεν είμαστε εκεί και εγώ δίνω την μάχη ακριβώς για να μη φτάσουμε εκεί. Αυτός είναι ο αγώνας μου. Και είμαι πεπεισμένος ότι και μετά από τη συζήτηση που έκανα και χθες, ότι αυτά τα μέτρα -τα δικά μας μέτρα, αυτά που εμείς έχουμε ως κυβέρνηση- είναι μέτρα τα οποία δημιουργούν αξιοπιστία και στο εξωτερικό.
Όπως είπα, άλλες οι αλλαγές που γίνονται σε μια άλλη χώρα, άλλες οι αλλαγές που κάνουμε σε εμάς, διότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι τα αίτια.  Ο μισθωτός είναι το πρόβλημα στη χώρα μας, κ. Χασαπόπουλε; Εκεί είναι το πρόβλημα; Ρωτάω. Εκεί είναι το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας; Ή, είναι η μεγάλη σπατάλη που υπάρχει στο Δημόσιο;
Δηλαδή όλα αυτά τα χρόνια, τα τελευταία 5-6 χρόνια, ο μισθωτός έφταιγε που φτάσαμε σε έλλειμμα 13%; Σας λέω ότι αν εκεί ήταν το πρόβλημα, θα σας έλεγα, ωραία, να πάμε εκεί.
Εκεί ήταν το πρόβλημα; Το πρόβλημα ήταν αλλού.
Άρα λοιπόν, μην ψάχνουμε εμείς οι ίδιοι, για λύσεις, που επειδή κάποιοι σε άλλες χώρες τις υιοθέτησαν για δικούς τους λόγους, για δικές τους πολιτικές, σημαίνει ότι αυτή είναι και η μαγική φόρμουλα, η μαγική λύση για μας. Διότι τότε, ξεχνάμε ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα. Είναι βαθύτερα τα προβλήματά μας δυστυχώς.”
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ
ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 11 Δεκεμβρίου 2009
ΠΗΓΗ:
contentObject/id/fc187c07-9756-412c-9433-
a7a973723e65

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.