Με ιδιαίτερη συγκίνηση γιορτάστηκε και φέτος στα σχολεία του Δήμου Κηφισιάς, η επέτειος του Πολυτεχνείου. Στις εκδηλώσεις στις οποίες παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης και δημοτικοί παράγοντες παρουσιάστηκε οπτικοαουστικό υλικό από την εξέγερση των φοιτητών και οι μαθητές που συμμετείχαν, απήγγειλαν ποιήματα, τραγούδησαν επετειακά τραγούδια και πραγματοποίησαν θεατρικά δρώμενα αποσπώντας το πιο θερμό και δυνατό χειροκρότημα.

Στην εκδήλωση του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς, το παρών έδωσε ο βουλευτής της Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης ο οποίος διηγήθηκε στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, την εμπειρία του από την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ήμουν και εγώ εκεί».

 Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης τόνισε τη σημασία της επετείου του Πολυτεχνείου.

«Τιμούμε σήμερα και γιορτάζουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου. Η ημέρα αυτή θα θυμίζει σε όλους μας πως για τη λευτεριά, χρειάζονται αγώνες. Δεν πρέπει ποτέ στη ζωή μας να πάψουμε να αγωνιζόμαστε για αυτά τα τρία πράγματα που ήταν το σύνθημα του Πολυτεχνείου. Το Ψωμί, δηλαδή το δικαίωμα στη δουλειά μας, την Παιδεία, το δικαίωμα να μορφωνόμαστε και την Ελευθερία, να μπορούμε πάντοτε να λέμε αυτά που θέλουμε και να αντιστεκόμαστε. Γιατί η Ελευθερία δεν χαρίζεται, κατακτιέται. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά που συμμετείχαν και στους εκπαιδευτικούς που συνεργάστηκαν, υπενθυμίζοντας μας νοήματα πιο επίκαιρα από ποτέ» ανέφερε ο Δήμαρχος Κηφισιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.