ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

Νέα Ερυθραία 16 Νοεμβρίου 2010

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΝΤΑΡΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Νέας Ερυθραίας, στη συνεδρίαση της 19ης Οκτωβρίου 2010, αποφάσισε ομόφωνα να απευθύνει θερμές ευχαριστίες στο συμπολίτη και συμπαραστάτη στο έργο μας Θοδωρή Κοντάρα.
Ο Θ. Κοντάρας, τέκνο προσφύγων από τη Μικρά Ασία, με πνευματικό υπόβαθρο που σπανίζει, πέρα από τις υποχρεώσεις του ως φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση, αφιερώθηκε με γνώση, μεράκι, ταλέντο και ανιδιοτέλεια στη διδασκαλία των ελληνικών παραδοσιακών χορών και στη δημιουργία αξιόλογης ιματιοθήκης παραδοσιακών ενδυμασιών στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης μας. Το έργο του, δύσκολο στη διεκπεραίωσή του, μας κάνει περήφανους. Ακούραστος εδώ και τριάντα χρόνια στο πλευρό των χορευτών ? είναι κοντά μας ανελλιπώς από το 1981 ? με τη δεξιότητα και την παιδαγωγική του εμπειρία κατάφερε να διασώσει ένα μεγάλο μέρος της ερυθραιώτικης μουσικοχορευτικής παράδοσης και συνέβαλε στην αναγνώριση του Χορευτικού Ομίλου του Πνευματικού μας Κέντρου ως ένα από τα πλέον σημαντικά μικρασιατικά χορευτικά σχήματα ανά την Ελλάδα. H Ν. Ερυθραία, που σήμερα κατοικείται από απογόνους Μικρασιατών προσφύγων, αλλά και νέους κατοίκους που επέλεξαν την πόλη αυτή για να ζήσουν, θα ήταν πολύ τυχερή, αν έβρισκε άξιους μιμητές του.
Ο  Θοδωρής Κοντάρας, μια «ανοιχτή εγκυκλοπαίδεια» σε γεωγραφικά, ιστορικά και πολιτισμικά θέματα της Μικράς Ασίας, παρακολουθεί με τα ταξίδια και τις εκπαιδευτικές εκδρομές την ιστορική διαδρομή και την εξέλιξη των τόπων, όπου έζησαν και μεγαλούργησαν οι πρόγονοί μας στην ελληνική Ανατολή. Έτσι συμβάλλει καθοριστικά στη διατήρηση της συλλογικής μνήμης, ώστε να θυμούνται οι παλιοί και να γνωρίζουν οι νέοι το κεφάλαιο αυτό της ιστορίας του έθνους μας.
Εκείνο που θέλουμε να υπερτονίσουμε είναι ότι ο κ. Κοντάρας, στους σημερινούς δύσκολους οικονομικά ? και όχι μόνο ? καιρούς, προσφέρθηκε να συνεχίσει το έργο του, παρέχοντας τις υπηρεσίες του στον Χορευτικό Όμιλο του Πνευματικού Κέντρου χωρίς αμοιβή, πράγμα που έχει ξανακάνει και σε παλιότερες περιόδους.
Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για την προσφορά του αυτή είναι να του εκφράσουμε δημόσια τις ευχαριστίες μας!
Έτσι, ο Χορευτικός Όμιλος Νέας Ερυθραίας, παρ?  όλες τις οικονομικές περικοπές που επιβάλλονται στο Πνευματικό Κέντρο, θα λειτουργήσει και φέτος κανονικά, αποσκοπώντας πάντοτε στη διατήρηση και στη διάδοση της μουσικοχορευτικής παράδοσης και πολιτιστικής κληρονομιάς των μικρασιατικών πατρίδων.
Αγαπητέ Θοδωρή, νιώθουμε υπόχρεοι για τη συνέπεια, την προσφορά και τη δουλειά σου, που αποτελεί την παλαιότερη και μια από τις σπουδαιότερες δραστηριότητες του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Νέας Ερυθραίας.
Με βαθιά εκτίμηση
εκ μέρους του Δ. Σ.
Η πρόεδρος
Μαρία Μενδωνίδου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.