Θερμή παράκληση στους δημότες να μη κατεβάζουν τα σκουπίδια τους στους κάδους απορριμμάτων μέχρι και την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, λόγω των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, απηύθυνε ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης.
Οι εργαζόμενοι στους δήμους έχουν κηρύξει αποχή από την υπερωριακή εργασία τους Σάββατο και Κυριακή 1 και 2 Οκτώβρη και κατάληψη των γκαράζ των δήμων και των ΧΥΤΑ τη Δευτέρα 3 Οκτώβρη, μέχρι την έναρξη της απεργιακής κινητοποίησης στις 5 Οκτωβρίου. Εξάλλου, στη διάρκεια των τελευταίων τριών ημερών, τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Κηφισιάς επιχειρούν να καθαρίσουν την πόλη και να μαζέψουν τους υπερχειλισμένους κάδους και τα πεζοδρόμια από την απεργία των προηγούμενων ημερών. Θα πρέπει να σημειωθεί πως εκτός της 48ωρης απεργίας που κήρυξαν οι εργαζόμενοι στον Δήμο Κηφισιάς τη Δευτέρα και Τρίτη 26 και 27 Σεπτεμβρίου, απόφαση της γενικής συνέλευσης του συλλόγου τους ήταν η αποχή από την υπερωριακή εργασία το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα να μη βγουν απορριμματοφόρα στους δρόμους των τριών Δημοτικών Ενοτήτων.

«Οργανωμένος βανδαλισμός»
Εντωμεταξύ, σε «οργανωμένο βανδαλισμό» απέδωσε ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος, Βασίλης Ξυπολυτάς, τις ζημιές που εντοπίστηκαν στο σύνολο των 120 ολοκαίνουργιων κάδων, οι οποίοι τοποθετήθηκαν στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ερυθραίας. Συγκεκριμένα, έχουν αποκολληθεί τα αυτοκόλλητά τους με την επιγραφή του Δήμου Κηφισιάς και σε πολλούς από αυτούς έχουν σπάσει τα ροδάκια από κάτω. «Πρέπει να σεβόμαστε την πόλη μας και δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιες ενέργειες», τόνισε ο κ. Ξυπολυτάς, καταγγέλλοντας το γεγονός στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ωστόσο, ο αντιδήμαρχος Νέας Ερυθραίας, Στάθης Κύρλος, εξέφρασε τις έντονες επιφυλάξεις του -όπως και ο δημοτικός σύμβουλος Φώτης Δημάκης-, αλλά και τη   διαμαρτυρία του για τα προαναφερόμενα του συναδέλφου του, καθώς όπως είπε, οι ρόδες των κάδων δεν σπάνε από βανδαλισμούς, αλλά από τη συνεχή και κακή χρήση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.