Εκλογές για Συνοικιακά Συμβούλια στο Δήμο Κηφισιάς στις 22 Οκτωβρίου

0
110

Εκλογές για την ανάδειξη των Συνοικιακών Συμβουλίων του Δήμου Κηφισιάς θα διεξαχθούν την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017.

Όπως ενημερώνει ο πρόεδρος της Εκλογικής  Επιτροπής, Γιώργος Τσούλος:

Με την υπ΄ αριθμ. 561/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς εγκρίθηκε ο Κανονισμός Λειτουργίας των Συνοικιακών Συμβουλίων του Δήμου Κηφισιάς, ο οποίος συντάχθηκε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαδικασιών.

Ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών ορίζεται η 22 Οκτωβρίου 2017, ημέρα Κυριακή, ταυτόχρονα σε όλες τις συνοικίες του Δήμου για κάθε Συνοικιακό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό, μέλος του Συνοικιακού Συμβουλίου μπορεί να εκλεγεί μόνο όποιος έχει αντίστοιχο εκλογικό δικαίωμα στη συνοικία.

Όλοι οι κάτοικοι της συνοικίας από 18 χρονών και  άνω, που είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή αλλοδαποί με νόμιμη παραμονή στη χώρα, έχουν δικαίωμα να εκλέγουν το Συνοικιακό Συμβούλιο.

Εκλογικό δικαίωμα δεν αναγνωρίζεται σε περισσότερες από μία συνοικίες.

Δηλώσεις υποψηφιότητας για κάθε Συνοικιακό Συμβούλιο θα υποβάλλονται γραπτά, υπογραφόμενες από τους υποψηφίους, στον πρόεδρο της Εκλογικής Επιτροπής στο δημοτικό κατάστημα (Διονύσου 73 και Γορτυνίας) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από την επόμενη της ανακοίνωσης των εκλογών και επί δέκα εργάσιμες ημέρες.

Περισσότερες πληροφορίες για τον νέο δημοκρατικό θεσμό στη Γραμματεία του δημοτικού καταστήματος στους αριθμούς τηλεφ’ωνου 210 6233315 και 210 6231638.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.