243-npdd.jpg«Συμμετοχική πόλη» με ενίσχυση της πλειοψηφίας 

Χωρίς δραματικές αλλαγές ως προς τη σύνθεσή τους αλλά και με τη διοίκηση να μην έχει καταφέρει να υλοποιήσει ακόμη την εξαγγελία της για την αλλαγή των καταστατικών τους κατά την προηγούμενη χρονιά, εκλέχτηκαν τα νέα διοικητικά συμβούλια των Νομικών Προσώπων του δήμου και της ΔΕΑΝΕ. Η δήμαρχος ανήγγειλε θητεία ενός έτους και πάλι, όπως άλλωστε είχε συμβεί και πέρυσι, με την αιτιολογία του «μεταβατικού και συντακτικού χαρακτήρα τους», αφού θα επωμίζονταν κυρίως το έργο προσαρμογής των κανονισμών τους στις σύγχρονες συνθήκες και το νέο δημοτικό κώδικα. Το ίδιο έργο φαίνεται ότι θα αναλάβουν και τη νέα χρονιά. 
Οι μόνες αλλαγές που υπήρξαν, κατόπιν των προτάσεων της διοίκησης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αφορούσαν στους προέδρους του Πνευματικού Κέντρου και του Αθλητικού Οργανισμού. Νέα πρόεδρος στο Πνευματικό Κέντρο εκλέχθηκε η δημότης Μαρία Μενδωνίδου, ενώ στη θέση του προέδρου του Αθλητικού Οργανισμού, την οποία διατηρούσε μέχρι πρότινος η δήμαρχος Βασιλική Ταμβάκη, εκλέχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της Πανερυθραϊκής Ενότητας, Τάκης Ανδρεαδάκης.
Στην ψηφοφορία που ακολούθησε για την εκλογή των νέων διοικητικών συμβουλίων των Νομικών Προσώπων του δήμου έγινε για μια ακόμη φορά σαφές ότι η διοίκηση δεν είχε καμία πρόθεση να απολέσει την πλειοψηφία και τον έλεγχο των αποφάσεων σε κάποιο από αυτά. Μάλιστα, η εκπροσώπησή της ενισχύθηκε με επιπλέον θέσεις. Είναι χαρακτηριστικό και φέτος ότι μια τουλάχιστον δημοτική παράταξη -αυτή τη φορά ήταν η σειρά της ΔΑΣ- δεν εκπροσωπείται πουθενά. Ο επικεφαλής της παράταξης Στέλιος Μαξούρης καταγγέλλει το γεγονός αυτό, ενώ όπως δηλώνει ο ίδιος, η παράταξή του δεν κλήθηκε καν να μετέχει στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και να διατυπώσει τις προτάσεις της. Η παράταξη της ΡΕΚΕ μόλις και μετά βίας κατάφερε τελικά να περάσει την πρότασή της για τη συμμετοχή του επικεφαλής της Κωστή Χαλκιαδάκη στο Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου.
Από τις 54 συνολικά θέσεις που προβλέπονται σε όλα τα διοικητικά συμβούλια των Νομικών Προσώπων του δήμου και της ΔΕΑΝΕ, τις μισές, δηλαδή 27 θέσεις,  καταλαμβάνουν δημοτικοί σύμβουλοι ή δημότες που προτάθηκαν από την πλευρά της πλειοψηφίας, 5 θέσεις η Συνεργασία, 4 θέσεις διατηρούν οι Δυνάμεις, 3 θέσεις οι Πολίτες, 2 θέσεις η Δημοτική Αναγέννηση, 1 θέση η ΡΕΚΕ, ενώ στις υπόλοιπες 12 θέσεις ορίζονται εκπρόσωποι των εργαζομένων, αθλητικών σωματείων, φορέων παραγωγικών τάξεων και των Συλλόγων Γονέων. Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι οι δημότες που προτάθηκαν και μετέχουν στα διοικητικά συμβούλια, προέρχονται, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, από τα ψηφοδέλτια των δημοτικών παρατάξεων στις δημοτικές εκλογές. Αν και η δήμαρχος είχε κάνει λόγο μετεκλογικά για «συμμετοχική πόλη» και «θέσεις αγώνα για όλους», το αποτέλεσμα και η σύνθεση των διοικητικών συμβουλίων αποδεικνύει στην πράξη ότι πρόκειται περισσότερο για θέσεις διασφάλισης της πλειοψηφίας από την πλευρά της διοικούσας παράταξης της Πανερυθραϊκής Ενότητας που μοίρασε και πάλι την «πίτα» ενδοπαραταξιακά.

Καταγγελία ΔΑΣ
Σε καταγγελία για τον αποκλεισμό της από τα Δ.Σ. των Νομικών Προσώπων προχώρησε η παράταξη της Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας. Όπως αναφέρεται σε αυτήν:
«Πολιτικές είναι οι αποφάσεις των δημοτικών οργάνων και αντίστοιχα κρίνονται. Η διοίκηση Ταμβάκη απεχθάνεται τη διαφορετική άποψη. Θέλει τον πλήρη έλεγχο όλων των λειτουργιών του δήμου. Δεν μπορεί να ανεχθεί πολιτική αντιπαράθεση ακόμα και στον πολιτισμό. Έτσι εξηγείται και η απόφαση που πάρθηκε στο δημοτικό συμβούλιο στις 14/1/2008 όπου σύσσωμη η πλειοψηφούσα παράταξη κράτησε για λογαριασμό της έξι από τις εννέα έδρες στο διοικητικό συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου. Περί δημοκρατίας και εκπροσώπησης όλων των απόψεων και παρατάξεων στα Νομικά Πρόσωπα, ούτε λόγος να γίνεται! Προέχει πρώτα και κύρια η διαχείριση με τις δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Ταμβάκη έχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες και πρέπει κάποια στιγμή να τις αναλάβουν και να μην καλύπτονται πίσω από μεθοδευμένες αποφάσεις και ενέργειες».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΕΑΝΕ
(11μελές Δ.Σ.)

Πρόεδρος: Νίκος Μαραγκουδάκης, δημότης (ομόφωνα, προτεινόμενος από Π.Ε.),
Αντιπρόεδρος: Αντώνης Μπιτσάνης  (ομόφωνα, προτεινόμενος από Π.Ε.),
Μέλη:  Νίκος Καραφωτίου, αντιδήμαρχος (ομόφωνα, προτεινόμενος από Π.Ε.), Κώστας Τζήκας, δημοτικός σύμβουλος (ομόφωνα, προτεινόμενος από Συνεργασία), Δημήτρης Κουκουλιέρος, δημοτικός σύμβουλος (ομόφωνα, προτεινόμενος από Δυνάμεις), Κωνσταντίνος Λάσκαρης, δημότης (ομόφωνα, προτεινόμενος από Π.Ε.), Μιλτιάδης Κουτούγκας, δημότης (ομόφωνα, προτεινόμενος από Π.Ε.), Γιάννης Λούσης, δημότης (ομόφωνα, προτεινόμενος από Π.Ε.), Νίκος Μουστάκης, δημότης (ομόφωνα, προτεινόμενος από Π.Ε.), Νίκος Στασινάκης, δημότης (ομόφωνα, προτεινόμενος από Πολίτες), Ασπασία (Άσια) Δημητριάδη, εκπρόσωπος Εμπορικού Συλλόγου Νέας Ερυθραίας.
Δεν εκλέχτηκε: Τζένη Καυγαλάκη, δημότης (11 ψήφοι υπέρ, προτεινόμενη από ΡΕΚΕ).

Αθλητικός Οργανισμός
(9μελές Δ.Σ.)

Πρόεδρος: Τάκης Ανδρεαδάκης, δημοτικός σύμβουλος (ομόφωνα, προτεινόμενος από Π.Ε.), Αντιπρόεδρος: Δημήτρης Τζανετής, δημοτικός σύμβουλος (ομόφωνα, προτεινόμενος από Π.Ε.), Μέλη: Μιχάλης Κούτας, δημοτικός σύμβουλος (ομόφωνα, προτεινόμενος από Συνεργασία), Σπύρος Μανωλόπουλος, δημότης (ομόφωνα, προτεινόμενος από Π.Ε.), Μιχάλης Χατζόπουλος, δημότης (ομόφωνα, προτεινόμενος από Π.Ε.), Νίκος Σεκόπουλος (ομόφωνα, προτεινόμενος από Δημοτική Αναγέννηση), Άγγελος Κυριακίδης, εκπρόσωπος Πανερυθραϊκού, Ρόζα Κουτσούκου, εκπρόσωπος Αμαζόνων, Σταύρος Παναγιωτίδης, εκπρόσωπος ΑΜΕΣ.
Δεν εκλέχτηκε: Γιώργος Μαθόπουλος, δημότης (9 ψήφοι υπέρ, προτεινόμενος από ΡΕΚΕ).

Δρυμπέτειο Κέντρο Προαγωγής Υγείας  (9μελές Δ.Σ.)

Πρόεδρος: Κώστας Παπαϊωάννου, δημοτικός σύμβουλος (ομόφωνα, προτεινόμενος από Π.Ε.), Αντιπρόεδρος: Αικατερίνη Μπιτσάνη, δημότης (ομόφωνα, προτεινόμενη από Π.Ε.), Μέλη: Γιάννης Αγουρίδας, δημοτικός σύμβουλος (ομόφωνα, προτεινόμενος από Π.Ε.), Δημήτρης Μπουρίκας, δημοτικός σύμβουλος (ομόφωνα, προτεινόμενος από Συνεργασία), Κατερίνα Μουστάκη, δημοτική σύμβουλος (ομόφωνα, προτεινόμενη από Δυνάμεις), Ελένη Καρρά, δημότης (ομόφωνα, προτεινόμενη από Π.Ε.), Μαρία Σαντιξή, δημότης (ομόφωνα, προτεινόμενη από Π.Ε.), Άννα Παρδάλη, δημότης (ομόφωνα, προτεινόμενη από Δυνάμεις), Δέσποινα Μουστάκη, δημότης (18 ψήφοι υπέρ, προτεινόμενη από Πολίτες).
Δεν εκλέχτηκαν: Γιώργος Σταυρόπουλος, δημότης (8 ψήφοι υπέρ, προτεινόμενος από Δημοτική Αναγέννηση), Ανατολή Ζαρωτιάδου, δημότης (11 ψήφοι υπέρ, προτεινόμενη από ΡΕΚΕ).

Ενιαίος Φορέας Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών (7μελές Δ.Σ.)

Πρόεδρος: Στάθης Κύρλος, δημοτικός σύμβουλος (ομόφωνα, προτεινόμενος από Π.Ε.), Αντιπρόεδρος: Μαρία Τσώλη, δημότης (19 ψήφοι υπέρ, προτεινόμενη από Π.Ε.), Μέλη: Δημήτρης Ανδρεαδάκης, δημοτικός σύμβουλος (ομόφωνα, προτεινόμενος από Συνεργασία), Σταυρούλα Παναγιωταράκου, διευθύντρια βρεφονηπιακών σταθμών, ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων, δυο εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Πνευματικό Κέντρο (9μελές Δ.Σ.)  

Πρόεδρος: Μαρία Μενδωνίδου, δημότης (19 υπέρ, προτεινόμενη από Π.Ε.), Aντιπρόεδρος: Μιχάλης Καυγαλάκης, δημοτικός σύμβουλος (ομόφωνα, προτεινόμενος από Π.Ε.), Mέλη: Δημήτρης Ανδρεαδάκης, δημοτικός σύμβουλος (ομόφωνα, προτεινόμενος από Συνεργασία), Μαρίνα Πετούση, δημοτική σύμβουλος (ομόφωνα, προτεινόμενη από Δημοτική Αναγέννηση), Ελευθερία Ρούσσου, δημότης (ομόφωνα, προτεινόμενη από Π.Ε.), Αθανασία Σφαντού, δημότης (19 ψήφοι υπέρ, προτεινόμενη από Π.Ε.), Βαρβάρα Λυκουριώτη, δημότης (ομόφωνα, προτεινόμενη από Π.Ε.), Στέλλα Καρακούλη, δημότης (19 ψήφοι υπέρ, προτεινόμενη από Π.Ε.), Κωστής Χαλκιαδάκης, δημότης (15 ψήφοι υπέρ, προτεινόμενος από ΡΕΚΕ).
Δεν εκλέχτηκε: Στέλιος Μαξούρης, δημότης (12 ψήφοι υπέρ, προτεινόμενος από Δημοτική Αναγέννηση).
ΚΑΠΗ (9μελές Δ.Σ.)     

Πρόεδρος: Έφη Κούτση, δημότης (ομόφωνα, προτεινόμενη από Π.Ε.), Aντιπρόεδρος: Γιώργος Μαραζιώτης, δημοτικός σύμβουλος (ομόφωνα, προτεινόμενος από Π.Ε.), Mέλη: Γιάννης Τσαγκάρης, δημοτικός σύμβουλος (ομόφωνα, προτεινόμενος από Πολίτες), Ευαγγελία Νίκου, δημότης (19 ψήφοι υπέρ, προτεινόμενη από Π.Ε.), Μιρέλλα Καλοστύπη, δημότης (17 ψήφοι υπέρ, προτεινόμενη από Δυνάμεις), ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων, δυο εκπρόσωποι των μελών, ένας εκπρόσωπος συνταξιούχων ΙΚΑ.
Δεν εκλέχτηκαν: Αντωνία Μπομπάκου, δημότης (6 ψήφοι υπέρ, προτεινόμενη από Συνεργασία), Φωτεινή Καποδίστρια-Φαρμάκη (8 ψήφοι υπέρ, προτεινόμενη από Δημοτική Αναγέννηση), Ειρήνη Αγουρίδα (8 ψήφοι υπέρ, προτεινόμενη από ΡΕΚΕ).

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΟΝ Κο ΚΥΡΛΟ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ!ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΓΑΠΑΕΙ!ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ-ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!ΕΓΩ ΩΣ ΠΑΛΙΟ ΜΕΛΟΣ ΕΠΙ ΤΕΣΣΑΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΗΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ!ΜΕ ΦΙΛΗΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΗΣΜΟΥΣ…Μπαξεβανης Γεωργιος.-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.