326_ekloges

Ομόφωνα αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων στη Νέα Ερυθραία τη χρήση των δημοτικών χώρων που διατίθενται για την περίοδο προ των βουλευτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου. Η διακομματική επιτροπή συνήλθε στις 11 Σεπτεμβρίου στο κτίριο του δη αρχείου, παρουσία του αντιδη άρχου Νίκου Καραφωτίου ως εκπροσώπου του δή ου και εκπροσώπων των κομμάτων, από την Ν.Δ. του Π. Σκυλοδή ου, από το ΠΑΣΟΚ του Ν. Στασινάκη, από το ΚΚΕ του Δ. Φαφαλιού, από τον ΣΥΡΙΖΑ του Γ. Μαθόπουλου. Κατόπιν διαλογικής συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων και αφού ελήφθησαν υπόψη τα καθοριζόμενα από το υπουργείο Εσωτερικών, αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ
Τα προκατασκευασ ένα εκλογικά περίπτερα των κο άτων θα τοποθετηθούν στα ακόλουθα ση εία:
1. Της Ν.Δ. στη λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου 113 και εναλλακτικά στον ίδιο δρόμο στον αριθμό 118.
2. Του ΠΑΣΟΚ στη λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου 91 – 93.
3. Του ΚΚΕ στη διασταύρωση της λεωφόρου Ελ. Βενιζέλου και πεζοδρό ου Αγίου Φανουρίου.
4. Του ΣΥΡΙΖΑ στη γωνία της λεωφόρου Ελ. Βενιζέλου και Στροφυλίου.
5. Του ΛΑΟΣ στη λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου 57 – 59 (έπειτα από παρέμβαση του κόμματος στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς εκπρόσωπός του δεν προσήλθε στη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής).
Τα κό ματα θα τοποθετήσουν τραπέζια ε καθίσ ατα για τη διακίνηση
του έντυπου προεκλογικού υλικού τους στα ακόλουθα σημεία. Η Ν.Δ. στη λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου 98 – 100, το ΠΑΣΟΚ στη λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου 130 – 132, ο ΣΥΡΙΖΑ στη λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου 131 – 133.

Οι συγκεντρώσεις
* Στις 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00 στην αίθουσα της Ένωσης Μικρασιατών η Ν.Δ. * Στις 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.30 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου το ΠΑΣΟΚ.
* Στις 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο η Ν.Δ.
* Στις 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ο ΣΥΡΙΖΑ.
* Στις 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.30 στο Πνευματικό Κέντρο το ΚΚΕ.
* Στις 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ δήλωσε επιπρόσθετα ότι εκπρόσωποι του κόμματος θα επισκεφθούν την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου το αμαξοστάσιο του δήμου και στις 09.00 το δημαρχείο.

Προεκλογική προβολή
Τα κό ατα πορούν να κατασκευάζουν ε δαπάνη τους και να τοποθετούν προσωρινά κινητά πλαίσια για την προβολή τους, ενώ υποχρεούνται να εξασφαλίσουν την ανε πόδιστη διέλευση των πεζών πολιτών και την απρόσκοπτη λειτουργία των καταστη άτων προστά από τα οποία θα εγκαταστήσουν τα εκλογικά περίπτερα και τα ση εία διανο ής του προεκλογικού τους υλικού. Απαγορεύεται η ανάρτηση αεροπανό και πάσης φύσεως ομοίων αντικειμένων πάνω από δρόμους, πλατείες και λοιπούς χώρους. Οι δήμοι υποχρεούνται για την άμεση αφαίρεσή τους. Τα κόμματα οφείλουν επίσης να φροντίζουν για την ευπρεπή ε φάνιση των χώρων που τους διατέθηκαν, καθώς και για τον καθαρισ ό τους από τις κολλητικές ουσίες, αφίσες κ.λπ. Απαγορεύεται η χρήση πλαστικών σημαιών και γενικά προεκλογικού διαφημιστικού υλικού από πλαστική ύλη και η χρήση διαφημιστικών τρικ, εφόσον το υλικό αυτό δεν είναι ανακυκλώσιμο και επιβαρύνει το περιβάλλον, όπως και η χρήση χρωστικών ουσιών (σπρέι, χρώματα κ.α.) και η αναγραφή συνθημάτων στις εξωτερικές επιφάνειες δημοσίων και ιδιωτικών χώρων.
Τα περίπτερα ή άλλες κατασκευές που θα τοποθετήσουν τα κό ατα πρέπει να αποσυρθούν ε φροντίδα τους έσα σε οκτώ η έρες από την η έρα διεξαγωγής των εκλογών και το δεκτικό ανακύκλωσης υλικό, να διατεθεί για το σκοπό αυτό.
Ο Δή ος Νέας Ερυθραίας αναλα βάνει από την πλευρά του να διευκολύνει τις εργασίες ηλεκτροδότησης των προκατασκευασ ένων περιπτέρων και να διαθέτει ικρο εγαφωνικές εγκαταστάσεις, καθίσ ατα και αναλόγιο στα δημοτικά καταστήματα για τις κο ατικές εκδηλώσεις τους.
Το πρακτικό της επιτροπής που εγκρίθηκε ομόφωνα από τους εκπροσώπους των κομμάτων, επικυρώθηκε και από το δημοτικό συμβούλιο που συγκλήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου σε μια συνεδρίαση με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος για το συγκεκριμένο θέμα, όπως ορίζει η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών. Ο εκπρόσωπος του δήμου, αντιδήμαρχος Νίκος Καραφωτίου εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλους τους εκπροσώπους των κομμάτων για την αγαστή συνεργασία που έχουν τα τελευταία χρόνια σε προεκλογικές περιόδους, καθώς οι αποφάσεις της διακομματικής επιτροπής υλοποιούνται στο ακέραιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.