Το Κέντρο ΠΡΟΝΟη στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, οργάνωσε 3ήμερο επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Παιχνίδια Παιδιών» που υλοποιήθηκε από τις 2 έως τις 4 Νοεμβρίου 2012 στο χώρο της ΠΡΟΝΟΗ.

     Αντικείμενο του σεμιναρίου ήταν η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε θέματα, όπως:

  • Ουσιαστικότερη επικοινωνία δασκάλου – μαθητή.
  • Ενίσχυση του δασκάλου στον παιδαγωγικό του ρόλο.
  • Ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού.
  • Ενίσχυση της αυτοεκτίμησης του παιδιού και την έκφραση – αποφόρτιση των συναισθημάτων.
  • Μείωση των συγκρούσεων με την διδασκαλία μεθόδων, μέσα από τις οποίες οι διαμάχες θα επιλύονται ειρηνικά και χωρίς επιθετικότητα.

     Το πρόγραμμα «Παιχνίδια Παιδιών» με την εφαρμογή του στα παιδιά, η οποία γίνεται προαιρετικά από τον κάθε εκπαιδευτικό που έχει επιμορφωθεί, συμβάλλει στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού και στην πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, χωρίς να κάνει αναφορά σε αυτές.

     Στο σεμινάριο συμμετείχαν 24 εκπαιδευτικοί από σχολεία κυρίως του Δήμου Κηφισιάς και της Ν. Ερυθραίας αλλά και από το Χαλάνδρι, Μελίσσια, Μεταμόρφωση και Μαρούσι.

     Με την ολοκλήρωση της επιμόρφωσης, οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ομάδα στήριξης εκπαιδευτικών, η οποία θα πραγματοποιείται κάθε 15 μέρες στο χώρο του Κέντρου μας.

     Το κλίμα που δημιουργήθηκε από το σεμινάριο ήταν ιδιαίτερα ζεστό και ανέδειξε την ανάγκη για περαιτέρω συνεργασία.

Την ευθύνη του συντονισμού και της υλοποίησης της επιμόρφωσης είχε η κα Αρχοντούλα Αλεξάκη – Αναστασοπούλου Κοινωνική Λειτουργός –Οικογενειακή Σύμβουλος –  Επιστημονικό Στέλεχος στην ¨ΠΡΟΝΟΗ¨, ενώ χαιρετισμό και ανοικτή πρόσκληση στήριξης στο έργο των εκπαιδευτικών απηύθυναν:

  • Η κυρία Σιαφαρίκα Ευαγγελία Υπεύθυνος Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Υπ. Παιδείας.
  • Η κα Τριανταφύλλου – Πιτίδη Αγγελική, Πρόεδρος Δ.Σ. του Κ.Π. ¨ΠΡΟΝΟΗ¨
  • Η κα Γιαννοπούλου Διονυσία, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κ.Π. ¨ΠΡΟΝΟΗ¨

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας καθημερινά στο τηλ: 2108082673, ή μέσω email στο info@pronoi.org.gr.

Επίσης μπορείτε να ενημερωθείτε για το Κέντρο μας μέσω της ιστοσελίδας  pronoi.org.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.