227-mnimonio.jpgΠαρά τις διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής για συμμετοχή της πόλης μας σε πρόγραμμα του υπουργείου Μεταφορών για τα βόρεια προάστια, η πόλη μας απουσίαζει από τις επίσημες ανακοινώσεις

Η είδηση προβλήθηκε στις σελίδες του ημερήσιου Τύπου από τον προηγούμενο Μάρτιο. «Πρωτοβουλία αυτόνομου διαδημοτικού συγκοινωνιακού δικτύου στα βόρεια προάστια ανέλαβαν επτά δήμαρχοι. Συγκεκριμένα, οι δήμαρχοι Αμαρουσίου, Γ. Πατούλης, Χαλανδρίου, Γ. Ζαφειρόπουλος, Κηφισιάς, Ν. Χιωτάκης, Βριλησσίων, Κ. Ιωαννίδης, Μελισσίων, Μ. Γραφάκος, Πεύκης, Γ. Θεοδωρακόπουλος και Λυκόβρυσης, Δ. Φωκιανός, επισκέφθηκαν στο γραφείο του τον υπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Λιάπη, μεταφέροντάς του το αίτημά τους να δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο δίκτυο διαδημοτικής συγκοινωνίας, το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες μετακίνησης των κατοίκων των δήμων που θα συμμετέχουν σε αυτό. Ο υπουργός, σύμφωνα με σχετικά ανακοίνωση, αντιμετώπισε θετικά το αίτημα των δημάρχων».
Από τη σχετική λίστα των δήμων έλειπε ο Δήμος Νέας Ερυθραίας, παρά τις υποσχέσεις της νεόκοπης δημοτικής αρχής για στόχους υλοποίησης διαδημοτικών Συνεργασιών και διεκδίκηση περισσότερων επιλογών για τις μετακινήσεις μας στην πόλη με παράλληλη βελτίωση της δημόσιας συγκοινωνίας. Σε ερώτημα που απευθύναμε τότε προς τη δημοτική αρχή, διευκρινίστηκε ότι ο Δήμος Νέας Ερυθραίας ειδοποιήθηκε εκ των υστέρων για την πρωτοβουλία αυτή, μέσω του δημάρχου Κηφισιάς, Ν. Χιωτάκη, αλλά τελικά θα συμπεριλαμβάνονταν στο υπό κατάρτιση πρόγραμμα διαδημοτικής συγκοινωνίας, έπειτα από συμπληρωματική πρόταση που έπεσε στο τραπέζι. Σύμφωνα με τη δήμαρχο Βασιλική Ταμβάκη, ο δήμος μας επρόκειτο να συμμετέχει στο συγκεκριμένο προγραμματισμό και εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση των δημάρχων με τον υπουργό Μεταφορών τον προηγούμενο Μάρτιο, από τον ειδικό της σύμβουλο Ευθύμιο Μπακογιάννη.
Σχεδόν έξι μήνες αργότερα, διαβάσαμε στη γειτονική εφημερίδα «Τύπος Κηφισιάς» και συγκεκριμένα στο φύλλο της 7ης Σεπτεμβρίου, την εξέλιξη του θέματος. Όπως τονίζεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου Κηφισιάς για το θέμα: «Μνημόνιο για τη δημιουργία Διαδημοτικής Συγκοινωνίας, με την υποστήριξη του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών υπέγραψε σήμερα ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Γ. Χιωτάκης κατά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Μιχάλη Λιάπη. Το μνημόνιο συνυπέγραψαν επίσης ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, ο δήμαρχος Βριλησσίων Κ. Ιωαννίδης, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης Δ. Φωκιανός, ο δήμαρχος Μελισσίων Μ. Γραφάκος, ο δήμαρχος Πεύκης Ι. Θεοδωρακόπουλος και ο δήμαρχος Χαλανδρίου Γ. Ζαφειρόπουλος. Ο δήμαρχος Κηφισιάς ευχαρίστησε και συνεχάρη τον υπουργό για την πρωτοβουλία της δημιουργίας δικτύου διαδημοτικής συγκοινωνίας και διατύπωσε την θέση ότι έγινε μια καινούργια αρχή, η οποία θα διευκολύνει τη ζωή μας, ενώ πρόσθεσε ότι χρειάζονται όχι μόνο οικονομικοί πόροι αλλά και μεγάλη προσπάθεια από όλους μας, τόσο από το κράτος όσο και από τους δήμους. Ο στόχος ήταν και παραμένει η καλυτέρευση της καθημερινότητας των πολιτών και η μετακίνησή τους από κάθε γειτονιά της πόλης με δημόσια μέσα. Αυτή η προσπάθεια που ξεκίνησε, έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της χρήσης Ι.Χ. και παράλληλα τη μείωση των εκπομπών ρύπων, ώστε να συμβάλουμε όλοι μας στη βελτίωση του περιβάλλοντος. Είναι ώρα ευθύνης και δράσης για όλους μας».
Για όλους, εκτός του Δήμου Νέας Ερυθραίας, που πάλι έλαμψε δια της απουσίας του και δεν συμπεριλαμβάνεται τελικά στο σχεδιασμό για την ανάπτυξη αυτόνομου δικτύου διαδημοτικής συγκοινωνίας στα βόρεια προάστια.
Τώρα, αν υπάρχει κάτι άλλο κάτω από το τραπέζι των συνεννοήσεων που δεν γνωρίζουμε εμείς, ας μπει στον κόπο η διοίκηση του δήμου να μας το διευκρινίσει. Γιατί στις επίσημες ανακοινώσεις, ο δήμος μας δεν αναφέρεται πουθενά, ενώ είναι σίγουρο ότι δεν συνυπέγραψε κανένα μνημόνιο συνεργασίας με το αρμόδιο υπουργείο. Η Νέα Ερυθραία έχασε το «τρένο» της διαδημοτικής συγκοινωνίας στα βόρεια. Ποιος μπορεί να μας διαβεβαιώσει για το αντίθετο;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.