Ν. Χιωτάκη@Δήμαρχο
Με την παρουσία σας Πυροσβεστική Ακαδημία, στην Κάτω Κηφισιά για την ορκωμοσία και τελετή αποφοίτησης των νέων ανθυποπυραγών, θυμήθηκα τον Βενιαμήν Φρανκλίνο, Αμερικανό πολιτικό, συγγραφέα και εφευρέτη, ο οποίος δημιούργησε την πρώτη πυροσβεστική υπηρεσία και έλεγε ότι χωρίς κυβέρνηση υπάρχει δημοκρατία, χωρίς εφημερίδες δεν υπάρχει. Λόγια χωρίς σημασία(;) κάποιου που έκανε πειράματα με χαρταετούς και κλειδιά ώστε να εφεύρει το αλεξικέραυνο, που έσωσε περισσότερες ζωές από όσες, οι αποφάσεις όλων των πολιτικών των ΗΠΑ από τότε μέχρι σήμερα.

E. Βενιζέλος@ΠΑΣΟΚ
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην επιχειρούμενη ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ. Πάντα η επικοινωνία με ηλικίες άνω των 60, είναι προβληματική

Αναγνώστες@ «Νέα Ερυθραία_Κάθε εβδομάδα»
Αυτή είναι η οικονομική κρίση. Αδυσώπητη. Έχει θύματα. Δυόμισι χιλιάδες αυτοκτονίες, ενάμιση εκατομμύριο άνεργοι, δέκα τοις εκατό στο απόλυτο περιθώριο, εξήντα τοις εκατό κάτω από το όριο ασφαλούς επιβίωσης.
Στο στόχαστρο και οι εφημερίδες, Οι τοπικές, οι επαρχιακές, οι μικρές. Που δεν χρειάζονται για να επιβιώσει το σύστημα της κοινωνικής καταστροφής και της εργασιακής ζούγκλας.
Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας η «Νέα Ερυθραία», πάλεψε για δύο χρόνια, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει το «θηρίο». Αλλά δεν θα το βάλει κάτω.
Γιατί όπως λέει και ο ποιητής:

«Κι ἤθελε ἀκόμη πολὺ φῶς νὰ ξημερώσει. Ὅμως ἐγὼ
Δὲν παραδέχτηκα τὴν ἧττα.
Ἔβλεπα τώρα
Πόσα κρυμμένα τιμαλφῆ ἔπρεπε νὰ σώσω
Πόσες φωλιὲς νεροῦ νὰ συντηρήσω μέσα στὶς φλόγες.
Μιλᾶτε, δείχνετε πληγὲς ἀλλόφρονες στοὺς δρόμους
Τὸν πανικὸ ποὺ στραγγαλίζει
τὴν καρδιά σας σὰ σημαία
Καρφώσατε σ᾿ ἐξῶστες, μὲ σπουδὴ φορτώσατε τὸ ἐμπόρευμα
Ἡ πρόγνωσίς σας ἀσφαλής:
Θὰ πέσει ἡ πόλις.
Ἐκεῖ, προσεχτικά, σὲ μιὰ γωνιά,
μαζεύω μὲ τάξη,
Φράζω μὲ σύνεση τὸ τελευταῖο μου φυλάκιο
Κρεμῶ κομμένα χέρια στοὺς τοίχους, στολίζω
Μὲ τὰ κομμένα κρανία
τὰ παράθυρα, πλέκω
Μὲ κομμένα μαλλιὰ τὸ δίχτυ μου καὶ περιμένω.
Ὄρθιος καὶ μόνος σὰν καὶ πρῶτα περιμένω».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.