Ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης χαρακτηρίζει το έργο «παράνομο» και ζητεί ΕΔΕ από την Περιφέρεια Αττικής για πειθαρχικές ευθύνες και καταλογισμό του ποσού της ζημίας σε εμπλεκόμενους υπάλληλους και αιρετούς


Ένορκη διοικητική εξέταση από τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής για την αναζήτηση πειθαρχικών ευθυνών της δημάρχου και των μελών του δημοτικού συμβουλίου Νέας Ερυθραίας, αλλά και για τον καταλογισμό του ποσού της ζημίας που υπέστη ο δήμος στους εμπλεκόμενους υπάλληλους και αιρετούς, σχετικά με την κατασκευή των ποδηλατοδρόμων, την οποία και χαρακτηρίζει ως «παράνομη», ζητεί με πρόσφατο έγγραφό του ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής.
Με το υπ? αριθμ. 1487/10/16721 έγγραφό του που φέρει ημερομηνία 22/10/2010 προς την Περιφέρεια Αττικής, ο κ. Ρακιντζής, στηριζόμενος ιδιαίτερα στις τελευταίες αναφορές της ΤΥΔΚ και της Διεύθυνσης Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης της Περιφέρειας (σχετικό ρεπορτάζ σε προηγούμενα φύλλα της «Ν.Ε.»), αναφέρει επακριβώς τα εξής:
«Από τα πιο πάνω σχετικά έγγραφα προκύπτει ότι στο Δήμο Νέας Ερυθραίας κατασκευάστηκαν ποδηλατόδρομοι και γενικότερες πολεοδομικές παρεμβάσεις χωρίς εγκεκριμένη μελέτη για την κατασκευή τους και χωρίς εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη που απαιτείται, λόγω της αλλαγής που επιβάλλοντο στις κυκλοφοριακές συνθήκες της περιοχής. Επίσης φαίνεται να μην υπάρχει η απαιτούμενη από το νόμο περιβαλλοντική μελέτη.
Ύστερα από τα πιο πάνω παρακαλούμε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας για την εποπτεία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α? και Β? Βαθμού να διενεργήσετε ένορκη διοικητική εξέταση προκειμένου να αναγνωριστούν οι εμπλεκόμενοι δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι που φέρουν οποιαδήποτε ευθύνη για την εκτέλεση του έργου σε παράβαση του νομοθετικού πλαισίου για τη μελέτη και κατασκευή δημοσίων έργων, καθώς και να εκτιμηθεί το ύφος της ζημίας του Δήμου Ν. Eρυθραίας από την παράνομη κατασκευή του πιο πάνω έργου.
Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής στον οποίο κοινοποιείται το παρόν έγγραφο παρακαλείται να αναζητήσει πειθαρχικές ευθύνες της Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερυθραίας σε σχέση με την κατασκευή του πιο πάνω έργου και να προβεί σε ενέργειες για τον καταλογισμό του ποσού της ζημίας που υπέστη ο Δήμος Νέας Ερυθραίας στους εμπλεκόμενους υπαλλήλους και τους αιρετούς – στελέχη του πιο πάνω Δήμου.
Για τις ενέργειές σας να τηρείτε ενήμερο το γραφείο Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.