Ο Δήμος Κηφισιάς συμμετέχει οργανωμένα σε πρόγραμμα ανακύκλωσης των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού – ΑΗΗΕ.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακύκλωση των ΑΗΗΕ είναι μια διαδικασία μετατροπής των αποβλήτων αυτών σε προϊόντα ίδιας ή διαφορετικής χρήσης, αφού έχουν προηγηθεί συγκεκριμένα στάδια επεξεργασίας με στόχο την αφαίρεση των επικίνδυνων υλικών από αυτά και την ανάκτηση των αξιοποιήσιμων υλικών τους.

Για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος ο Δήμος Κηφισιάς έχει τη συνεργασία και υποστήριξη του Συλλογικού Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης «Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.», το οποίο έχει αδειοδοτηθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Παράλληλα, και όπως ενημερώνει ο Δήμος, μέσω του προγράμματος αυτού ο Δήμος Κηφισιάς μπορεί να έχει και κάποιο ανταποδοτικό όφελος από τη χωριστή συλλογή αυτών των συσκευών.

Ο Δήμος Κηφισιάς ζητά την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών σημειώνοντας ότι:

«Η σπουδαιότητα της Ανακύκλωσης είναι κατανοητή από όλους μας, όχι μόνο γιατί περιορίζουμε κατά πολύ τα σκουπίδια που καταλήγουν στους ΧΥΤΑ, αλλά κυρίως γιατί προστατεύουμε το περιβάλλον από τις πολύ βλαβερές ουσίες που μπορεί να απορρίπτονται ανεξέλεγκτα σε διάφορα σημεία ρυπαίνοντας το έδαφος και τον υδροφόρο ορίζοντα. Ακόμη, εξοικονομούμε πρώτες ύλες για την παραγωγή νέων προϊόντων, που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η χώρα μας.

»Ζητούμε λοιπόν την ενεργό συμμετοχή σας στο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, όταν μία ηλεκτρική συσκευή (computer, σκούπα, ψηστιέρα, πιστολάκι μαλλιών κ.λπ.) πάψει πια να λειτουργεί, θα πρέπει να τη μεταφέρουμε στα σημεία προσωρινής αποθήκευσης αυτών των συσκευών».

Ο Δήμος ενημερώνει ακόμη ότι τα καταστήματα από τα οποία γίνεται αγορά μιας καινούργια ηλεκτρικής συσκευής, αν τους παραδοθεί η αντίστοιχη παλαιά συσκευή, είναι υποχρεωμένα από τον νόμο να την παραλάβουν και να τη δώσουν στο Σύστημα «Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.» που θα φροντίσει στη συνέχεια για την ορθή περιβαλλοντικά ανακύκλωσή τους.

«Η συμμετοχή σας στην υλοποίηση του προγράμματος είναι καθοριστική, γίνεται με εύκολο τρόπο και συμβάλλει  ουσιαστικά στη νέα αντίληψη για εμάς και τα παιδιά μας, για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων. Ας ξεκινήσουμε μαζί τη νέα αυτή προσπάθεια για το καλό όλων μας!», τονίζει ο Δήμος.

Σημεία τοποθέτησης κάδων ανακύκλωσης
ηλεκτρικών συσκευών στον Δήμο Κηφισιάς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.