Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ «ΠΡΟΝΟΗ», σε συνεργασία με το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Β’ Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αθηνών του Υπουργείου Παιδείας, ολοκλήρωσαν με μεγάλη επιτυχία την εκπαίδευση καθηγητών Γυμνασίου – Λυκείου στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ξέρω τι Ζητάω».  Η υλοποίηση πραγματοποιήθηκε από 19 έως 21 Οκτωβρίου 2012.

Το «Ξέρω τι Ζητάω» μέσω της εφαρμογής του στους μαθητές, συμβάλει στη μείωση κατά 30% στις πιθανότητες να καπνίσουν τσιγάρο, να κάνουν κατάχρηση αλκοόλ ή να δοκιμάσουν κάνναβη. Αποτελεί ένα έγκυρο και αξιολογημένο πρόγραμμα, τηρώντας όλες τις διεθνείς προδιαγραφές.

Επισημαίνεται, ότι η χώρα μας , συμμετείχε ως ιδρυτικό μέλος στην δημιουργία του συγκεκριμένου προγράμματος μαζί με άλλες 8 ευρωπαϊκές χώρες (Βέλγιο, Ισπανία, Σουηδία, Αυστρία, Γερμανία κ.α.) και δημοσιοποιούμε την συμμετοχή μας λόγω της διεθνούς ¨κατακραυγής¨ που βάλει την χώρα μας σήμερα.

Στο δικό μας όμως ¨μικρο-επίπεδο¨ νιώθουμε υπερήφανοι διότι συμμετείχαν 21 καθηγητές Γυμνασίου και Λυκείου από όλη την Αττική (Κηφισιά, Ηράκλειο, Μαρούσι, Αθήνα, Μέγαρα, Χαλάνδρι, Βριλήσσια, Χαϊδάρι, Ραφήνα κ.α.) με μοναδικό σκοπό τη μεταλαμπάδευση των γνώσεων τους στους μαθητές τους.

Οι εκπαιδευτικοί αυτοί, παρά τις οικονομικές μειώσεις που έχουν δεχθεί, παρά τις δυσκολίες που δέχονται άμεσα από τους μαθητές τους, αφιέρωσαν τον προσωπικό τους χρόνο για να επιμορφωθούν, χωρίς καμία διαμαρτυρία, χωρίς καμία δικαιολογία.

Ακόμα και για εμάς είχαν να διατυπώσουν ένα καλό και μόνο καλό  λόγο.

Ειδικότερα ανέφεραν:

 • «¨Πλούτος¨ για εμάς η επιμόρφωση, να υπάρξουν και άλλα αντίστοιχα.
 • Να διατηρηθεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών  του κέντρου.
 • ¨Υπέροχο¨, όλα ήταν όπως πρέπει!
 • ¨Νομίζω ότι άγγιζε την τελειότητα, οπότε δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω, αρκούν οι εμπνεύσεις των συντονιστών.
 • ¨Πληρότητα – Ευτυχία¨
 • Δημιουργικό – Πάντα υπάρχει δυνατότητα προόδου. Keep Moving!
 • Φοβερό!
 • Ήταν κάτι εξαιρετικό. Από τις πιο όμορφες και εξαιρετικές εμπειρίες στην επαγγελματική μου Ζωή. Ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία που μου δόθηκε.
 • Πρωτότυπο – Ευχάριστο – Πλήρες. Να διατηρήσει την ίδια ποιότητα, με σταθερό γνώμονα την ίδια ζεστή και αληθινή επικοινωνία.»

 Τους ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκριση τους στο κάλεσμα μας, για τον χρόνο που αφιέρωσαν, και κυρίως για τα καλά τους λόγια, που θα είναι ¨βαλσαμο¨ για εμάς τις δύσκολες ώρες που ζήσαμε και μπορεί ακόμη και να ζήσουμε…

Την ευθύνη του συντονισμού και της υλοποίησης της επιμόρφωσης είχε η κα Αλεξάκη Βασιλική, Κοινωνική Λειτουργός – Επιστημονικό Στέλεχος στην ¨ΠΡΟΝΟΗ¨, ενώ χαιρετισμό και ανοικτή πρόσκληση συμπαράστασης στο έργο των εκπαιδευτικών απηύθυναν:

 • Ο κος Ξενίας Παντελής, Υπεύθυνος Αγωγής Υγείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Υπ. Παιδείας.
 • Η κα Τριανταφύλλου – Πιτίδη Αγγελική, Πρόεδρος Δ.Σ. του Κ.Π. ¨ΠΡΟΝΟΗ¨
 • Η κα Γιαννοπούλου Διονυσία, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κ.Π. ¨ΠΡΟΝΟΗ¨

 Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας καθημερινά στο τηλ: 2108082673, ή μέσω email στο info@pronoi.org.gr.

 Επίσης μπορείτε να ενημερωθείτε για το Κέντρο μας μέσω της Ιστοσελίδας  pronoi.org.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.