Νέα Ερυθραία, 17/10/2016

Καταγγελία: Αντί να απομακρυνθεί το ξεκλείδωτο ψυγείο με τα ποτά, ο Δήμος κάνει τα στραβά μάτια

Πόσο μακριά θα φτάσει ένας δημοτικός σύμβουλος για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα;

Με αφορμή μία καταγγελία μου την περασμένη Παρασκεύη 14 Οκτωβρίου 2016 υπήρξε μία άμεση ανταπόκριση του δημοτικού συμβούλου κ. Κωνσταντίνου Λινάρδου  αποκορύφωμα της οποίας ήταν να ισχυρίζεται.

Ότι στο μπαρ στο οποίο σύμφωνα με την καταγγελία μου υπήρχε ένα ψυγείο γεμάτο με ποτά προσβάσιμο σε όλους, έγινε αυτοψία την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016, όπου διαπιστώθηκε η ύπαρξη μόνο τραπεζοκαθισμάτων. http://sepik.net/epistoli-adiaforia-tou-dimou-gia-tin-katastasi-me-ta-bar-sti-char-trikoupi/ Υπάρχει σχετικό πρακτικό από υπηρεσία του Δήμου Κηφισιάς που έκανε την αυτοψία ή πήγε μόνος του ο κ. Λινάρδος; Βέβαια το ότι ο κ. Λινάρδος πήγε Κυριακάτικα στον εξώστη και είχε πρόσβαση στην εξωτερικό χώρο του μπαρ, επιβεβαιώνει ότι τον δικό μου ισχυρισμό ότι τα ποτά είναι προσβάσιμα σε όλους. Πάντως φρόντισε να ανεβάσει στα σχόλια της καταγγελίας μου και φωτογραφίες, οι οποίες όμως δεν δείχνουν το σημείο όπου είναι, μέχρι σήμερα, τοποθετημένος ο πάγκος σερβιρίσματος και βεβαίως το ψυγείο μαζί με το τόξικο περιεχομενό του. Θα αρκούσε να στρέψει το φακό της φωτογραφικής του μηχανής κατά 90 μοίρες για να το δει. Αλλά δεν το έκανε. Αναρωτιέμαι λοιπόν τι αυτοψία ήταν αυτή. Αν μη τι άλλο ο κ. Λινάρδος κατάφερε να αποδείξει ότι το μπαρ δεν συμμορφώθηκε με την εντολή της Περιφέρειας να περιορίσει την έκταση των τραπεζοκαθισμάτων.

Σήμερα Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016, μετά την αυτοψία του Δήμου Κηφισιάς ή του κ. Λινάρδου, το ψυγείο με τα ποτά εξακολουθούν να είναι στη θέση τους (Συνημμένες φωτογραφίες).

afilakata_pota2-01afilakata_pota2-02afilakta_pota-02afilakta_pota-03

Αλλά ,αν οι αναγνώστες διαβάσουν καλά τα σχόλια του κ. Λινάρδου, ο οποίος μιλάει ως εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου αφήνοντας κιόλας το τηλέφωνο του δημοτικού συμβουλίου, θα παρατηρήσουν και άλλα παράξενα σημεία.

Το πιο παράξενο είναι μάλλον η απελπισμένη προσπάθεια του δημοτικού συμβούλου να εξηγήσει ότι στην Νέα Ερυθραία δεν ισχύουν οι νόμοι του κράτους και πρωτίστως το προεδρικό διάταγμα 180 /79 το οποίο επιβάλλει την άσκηση διακριτικής ευχέρειας σε κάθε προέγκριση, εφόσον υπάρχουν κοντά στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε απόσταση 50 μέτρων σε ευθεία γραμμή, εκκλησίες, σχολεία, φροντιστήρια και άλλα κτίρια στα οποία συχνάζουν κατά κύριο λόγο παιδιά!

Τι λέει ο κ. Λινάρδος, πάντα με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου; διαβάστε και βγάλτε συμπέρασμα:

«1) Σε επιτόπιο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σήμερα , τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα (μιλάει για την Κυριακή, 16/10/2016), διαπιστώθηκε ότι το μαγαζί ήταν κλειστό και το μόνο που υπήρχε έξω ήταν τραπέζια και καρέκλες.
Πιθανότατα η επιχείρηση έχει κλείσει για σαιζόν και δεν ξέρω κατά πόσο θα είχε νόημα πλέον μια επίσκεψη του υγειονομικού.
Αν θεωρείτε ότι υπάρχουν προσωπικές ευθύνες , όπως και του κοινοτικού Συμβουλίου , γίνονται δεκτές.
Αφήνω πάντως το τηλέφωνο της γραμματείας του Κοινοτικού Συμβουλίου : 2132007677 , αλλά και το mail : dkne@kifissia.gr. για ότι κριθεί αναγκαίο.

 1. Η πλημμελής καθαριότητα στον χώρο είναι ευθύνη της υγειονομικής υπηρεσίας. Αν έχετε κάνει επίσημη καταγγελία και το υγειονομικό δεν σας έχει απαντήσει (εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος), θα ήθελα να ενημερώσετε επίσημα τον Δήμο για να προβεί και εκείνος στις δέουσες ενέργειες.

Αναρωτιέμαι γιατί χρειάζεται μια καινούργια καταγγελία αφού υπάρχει ήδη έγγραφη απόφαση της Περιφέρειας από 14 Ιουλίου 2016 που ζητά από τον Δήμο Κηφισιάς να κάνει τις δέουσες ενέργειες με βάση στις αρμοδιότές του; Η άποψή μου είναι ότι ο Δήμος προσπαθεί να κωλυσιεργεί με γραφειοκρατικές διαδικασίες ώστε να κερδίζεται χρόνος και να φθείρονται όσοι διαμαρτύρονται με στόχο να αποσυρθούν και απώτερο στόχο να μην αλλάξει η κατάσταση.

3) Καταλαβαίνει τι λέει ο δημοτικός σύμβουλος;

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η κανονιστική του 2012 ,δεν εγκρίθηκε από την τότε Περιφέρεια… Συνεπώς επί της ουσίας δεν ίσχυσε ποτέ…

Πέραν όμως αυτού, το εδάφιο που επισυνάπτετε ήταν η εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που τελικά στο σημείο αυτό άλλαξε και το Δημοτικό Συμβούλιο στα όσα ενέκρινε απέρριψε το σημείο που αναφέρεται στα 50 μέτρα απόσταση κλπ.»

Ο κ. Λινάρδος αναφέρεται στο εξής εδάφιο και μπερδεύει το Υπουργείο Εσωτερικών με την Επιτροπή Ποιοτητας Ζωής του δήμου!:

Και ως προς το χρόνο της εξέτασης των προυποθέσεων

«Για τον προέλεγχο λαμβάνονται υπόψη ζητήματα που αφορούν τις χρήσεις γης, την προστασία του φυσικού, πολιτιστικού και αρχιτεκτονικού περιβάλλοντος, την προστασία του αιγιαλού και της παραλίας, των δασικών περιοχών, των αρχαιολογικών και ιστορικών τόπων, καθώς και την αισθητική, φυσιογνωμία και τις εν γένει λειτουργίες της πόλης, όπως αυτά ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία και από τους ειδικότερους όρους και προϋποθέσεις, που τίθενται στις τοπικές κανονιστικές διατάξεις των δημοτικών και κοινοτικών αρχών».

Και

«Η απόσταση εξετάζεται στη φάση της προέγκρισης. Το ζήτημα αυτό υπάγεται στα θέματα αισθητικής, φυσιογνωμίας και εν γένει λειτουργιών της πόλης. Για κατάστημα που ανήκει στην κατηγορία του π.δ. 180/79, εξετάζεται αν αυτό βρίσκεται πλησίον σχολείου, εκκλησίας, νοσοκομείου κλπ. (ΥΠΕΣΔΔΑ 66174/Εγκ. 51/29-11-2006). (YΠOYPΓEIO EΣΩTEPIKΩN KENTPIKH ENΩΣH ΔHMΩN KAI KOINOTHTΩN EΛΛAΔAΣ EΛΛHNIKH ETAIPEIA TOΠIKHΣ ANAΠTYΞHΣ KAI AYTOΔIOIKHΣHΣ».

Όμως σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του κ. Λινάρδου, η Κανονιστική του 2012 βρίσκεται σε ισχύ:

ΑΔΑ: Β41ΧΩΕΜ-Π7Φ – Αρ. Απόφ. 278/2012 με θέμα “Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 56/2012 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με θέμα: «Έκδοση κανονιστικής απόφασης για τον προσδιορισμό ειδικότερων όρων και προϋποθέσεων για την ίδρυση και λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός του Δήμου Κηφισιάς».

 Λήψη αρχείου  Προβολή αρχείου

Φορέας: ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Ημ/νία τελευταίας τροποποίησης: 31/07/2012 13:37:11

Είδος: ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ Θεματικές:

(πηγή: διαύγεια)

απλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ στην Χαρ. Τρικούπη 146, στην οποία κάνει ο κάθε καταστηματάρχης ό,τι θέλει, και δυστυχώς πλέον δεν μπορώ να πω, ότι αυτά γίνονται εν αγνοία του δημοτικού συμβουλίου.

Και για να μάθουμε τί γράφει αυτή η κανονιστική:

«Συνεπώς µε την προτεινόµενη κανονιστική απόφαση για την λειτουργία των Καταστηµάτων Υγειονοµικού Ενδιαφέροντος, υποχρεούται ο ∆ήµος να ισορροπήσει, στο µέτρο του δυνατού, µεταξύ δύο συνταγµατικά κατοχυρωµένων αγαθών, δηλαδή του δικαιώµατος των κατοίκων της Κηφισιάς να προστατευθεί η ποιότητα της ζωής τους και του δικαιώµατος του επιχειρείν, εν µέσω µάλιστα σφοδρής οικονοµικής κρίσης.

ΑΡΘΡΟ 4ο ∆ΙΑ∆ΙΚΑΣΙΑ

(…)

 1. τεχνική έκθεση διπλωµατούχου µηχανικού στην οποία να αναφέρεται η προβλεπόµενη αντιµετώπιση των κάτωθι θεµάτων: α. την όχληση που τεκµηριωµένα προβλέπεται ότι θα δηµιουργήσει στην περιοχή, όπως κυκλοφοριακή, θορύβου, οσµών κλπ. β. την δυνατότητα σε χώρους στάθµευσης γ. τα µέσα αποτροπής οχλήσεων (φίλτρα, πετάσµατα κλπ) Η άδεια χορηγείται µε την πράξη του ∆ηµάρχου (απόφαση).

ΑΡΘΡΟ 5ο ΛΟΓΟΙ ΑΡΝΗΣΕΩΣ Το ∆ηµοτικό Συµβούλιο όταν πρόκειται να εξετάσει νέες αιτήσεις για την χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήµατος υγειονοµικού ενδιαφέροντος, στοιχειοθετεί και αιτιολογεί ειδικά την άρνησή του εξετάζοντας αν συντρέχουν µία ή περισσότερες των περιπτώσεων του προηγουµένου άρθρου και ειδικότερα µία ή περισσότερες των κάτωθι περιπτώσεων : α. αν η περιοχή θεωρείται κορεσµένη από παρόµοια καταστήµατα µε κριτήριο την ύπαρξη θέσεων στάθµευσης σε ιδιωτικό χώρο του καταστήµατος ή σε δηµόσιο χώρο προορισµένο για αυτή τη χρήση πλησίον αυτού β. αν τεκµαίρεται µετά βεβαιότητας ότι η λειτουργία του καταστήµατος θα αποτελέσει πηγή όχλησης στην περιοχή, κυκλοφοριακής φόρτισης, ηχορύπανσης, ρύπανσης οσµών κλπ. γ. αν το κατάστηµα βρίσκεται κοντά σε κατοικίες, οπότε θεωρείται δεδοµένη η όχληση και οι κάτοικοι αντιδρούν. δ. αν το κατάστηµα βρίσκεται πλησίον παροµοίων καταστηµάτων και ως εκ τούτου δηµιουργούνται προβλήµατα δηµόσιας τάξης ή ζηµιώνεται η αισθητική εµφάνιση της περιοχής, µε αιτιολογηµένη γνώµη του ∆.Σ. ε. αν το κατάστηµα βρίσκεται σε απόσταση µικρότερη των 50µ., σε ευθεία γραµµή µετρούµενη, από ναούς, σχολεία, κλινικές, νοσοκοµεία, ορφανοτροφεία, φροντιστήρια, παιδικοί σταθµοί, νηπιαγωγεία, βιβλιοθήκες, ωδεία, αθλητικοί χώροι. Οι ανωτέρω περιπτώσεις δεν θα ισχύουν σε συζητήσεις περί αιτήσεων αλλαγής επωνυµίας».

Και τι ισχυρίζεται ο κ. Λινάρδος με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου:

«Επίσης πρέπει να επισημανθεί ότι η χορήγηση ή μη προέγκρισης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος βασίζεται σε ορισμένα δεδομένα τα οποία το κοινοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να παρακάμψει.

Τα δεδομένα αυτά είναι κατά πρώτον αν ο χώρος είναι κυρίας χρήσεως, κατά δεύτερον η χρήση γης στο συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο, και τρίτον αν συναινεί ο διαχειριστής ή η πλειοψηφία των ιδιοκτητών.»

Δηλαδή είτε ο κ. Λινάρδος αγνοεί είτε θέλει να αγνοεί την Κανονιστική του Δήμου και συνεπακόλουθα όλη τη σχετική νομολογία και καταδικάζει όλη την Ερυθραία σε ένα απέραντο μπαρ και με τον ισχυρισμό ότι ο Δήμος Κηφισιάς δε φταίει…

Συμπέρασμα

Δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή του κ. Λινάρδου (που ως αιρετό τον εμπιστεύτηκαν οι ψηφοφόροι της Κοινότητας Ν. Ερυθραίας) να προστατέψει μια επιχείρηση που πουλάει ποτά με κάθε τρόπο (μέχρι που πήγε κι έβγαλε πραπλανητικές φωτογραφίες), αντί να προστατέψει τα παιδιά. Η πρώτη μου καταγγελία αφορά το ξεκλείδωτο ψυγείο με τα ποτά και την προστασία ανηλίκων και όχι το αν νομίμως λειτουργεί η επιχείρηση, που είναι άλλο θέμα. Και στην προστασία των παιδιών ο Δήμος Κηφισιάς δείχνει μια ανεξήγητη απροθυμία.

Μετά τιμής
Δημήτρης Μπαζίνας

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Τα ευχαριστήρια στον κύριο Μπαζίνα και εκείνους τους δημοτικούς συμβούλους που με τις ενέργειες τους κατάφεραν κάτι που προσπαθώ να πετύχω εδώ και 10 μήνες.

  Επεισόδιο 1
  Την Τρίτη 18/10/2016, κατά τις τρεις χτυπάει την πόρτα του φροντιστήριό μου μία ευγενέστατη κύρια ή οποία συστήνεται ως κ. Δελή και με ρωτάει αν είμαι εκείνη που έχει κάνει καταγγελίες σχετικά με ποτά και τα ψυγεία. Μπερδεύομαι λιγάκι επειδή τις καταγγελίες που έκανα εγώ στον δήμο σχετικά με το γειτονικό κατάστημα είναι από τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2016, οπότε σκέφτηκα μήπως εννοεί την καταγγελία που έκανα τον Ιούλιο του 2016 στην Περιφέρεια, αφού επί έξι μήνες ο Δήμος Κηφισιάς δεν βρήκε χρόνο να ασχοληθεί με την άθλια κατάσταση και την απουσία καθαριότητας στο LOOK UP BAR. Αλλά εντάξει, γιατί όχι. Μου ζητάει να της δείξω πού ήταν τα ψυγεία με τα ποτά και ξεκινάει η πρώτη ξενάγηση της ημέρας προς τα ψυγεία που απέχουν περίπου 6 μέτρα και τα οποία είναι, ενώ χθες ήταν γεμάτα με ποτά, τώρα είναι άδεια! Πώς έγινε αυτό;! Η κ. Δελή μου εξήγησε ότι πήραν τηλέφωνο τον καταστηματάρχη και του είπαν να βγάλει τα ποτά από τα ψυγεία. Χμμμ? Ανταλλάσσουμε μία κουβέντα και η κ. Δελή έφυγε. Ομως όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος. Η ημέρα έφερε κι άλλες αναπάντεχες εξελίξεις? Πρώτα το ιστορικό.

  Όταν εγώ έκανα την πρώτη μου καταγγελία (Ιανουάριος 2016) λόγω της απαράδεκτης κατάστασης στον Α? όροφο, πήρα μια απάντηση από τον κ. Παπανικολόπουλο, εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Κηφισιάς και από επάγγελμα δικηγόρο, στην οποία αναφέρει δύο υπηρεσίες οι οποίες είναι αρμόδιες για τον έλεγχο των ΚΥΕ μαζί με μία λίστα με περίπου δέκα ενδεχόμενους διαφορετικούς λόγους ανάκλησης μίας άδειας. Δεν συμπεριλαμβάνει όμως στον κατάλογό του το τι πρέπει να γίνει όταν το κατάστημα δεν διαθέτει έγκυρη άδεια οπότε ανάκληση ούτως ή άλλως δεν χρειάζεται. Ξέχασε επίσης ότι έπρεπε ο ίδιος να φροντίσει να φτάσει η επιστολή μου στην για τις καταγγελίες μου αρμόδια αρχή. Με άλλα λόγια ο εντεταλμένος σύμβουλος ήθελε να με στείλει σε ένα ταξίδι σε όλη την Αττική για να φροντίσω εγώ για τον έλεγχο τον ΚΥΕ στο ακίνητο της Χαρ. Τρικούπη 146. Τελικά θυμήθηκε ο Δήμος Κηφισιάς τις υποχρεώσεις του μετά από μία δεύτερη καταγγελία και την διαβιβάσε τελικά το Μάρτιο στην Περιφέρεια. Εν τω μεταξύ έχει γεννηθεί η πρώτη γενιά από μύγες και άλλα ιπτάμενα και έρποντα έντομα στα σκουπίδια του LOOK UP BAR, που πέρασαν τον χειμώνα δίπλα από το φροντιστήριό μου. Έρχεται η Περιφέρεια, διαπιστώνει, όσο μπορεί, το χάλι, γίνεται κοινοποίησή στο Δήμο Κηφισιάς και ? τίποτα. Η κατάσταση ίδια. Τελικά αποφασίζω να στραφώ απευθείας στην Περιφέρεια χωρίς να μεσολαβήσει ο Δήμος και, κοίτα να δεις, ότι αυτά που κατήγγειλα από τον Ιανουάριο στο Δήμο Κηφισιάς διαπιστώνονται τελικά τον Ιούλιο από την Περιφέρεια! Το μαγαζί δεν διαθέτει, λόγω παράνομης επέκτασης σε διπλανό μαγαζί, έγκυρη άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, η κατάσταση της καθαριότητας είναι θλιβερή με τρόφιμα εκτεθειμένα στον ήλιο, βρομιά και παράνομα ψυγεία στον κοινόχρηστο χώρο. Γίνεται κοινοποίηση στον δήμο για «τις δικές του ενέργειες» και ? πάλι τίποτα. Βλέπω μία μέρα του Σεπτεμβρίου εργάτες να μαζεύουν και να καθαρίζουν τον χώρο, να κλείνουν πρόχειρα και το ένα από τα δύο μαγαζιά και χαίρομαι. Μετά μαθαίνω ότι ήξεραν ότι θα περάσει κλιμάκιο της Περιφέρειας. Μετά από δύο μέρες όλα είναι όπως πριν.

  Κάπου εδώ νιώθω ότι με κοροϊδεύουν και μαζί μου τους κατοίκους της Νέας Ερυθραίας.

  Επεισόδιο 2
  Είμαστε και πάλι στις 18 Οκτωβρίου αλλά αυτή τη φορά το ρολόι λέει πέντε και ενώ μιλάω με την μητέρα μίας μαθήτριας πλησιάζει ένας κύριος και συστήνεται ως δημοτικός σύμβουλος χωρίς να μου πει το όνομά του. Τον ρωτάω εγώ και? είναι ο κύριος Λινάρδος. Μάλιστα. Γίνεται η δεύτερη ξενάγηση της ημέρας στον κοινόχρηστο χώρο και του εξηγώ γιατί λείπουν τα ποτά (δηλαδή ό,τι μου είπε η κ. Δελή). Βρήκε και ο κύριος Λινάρδος επιτέλους τα ψυγεία, δεν ήταν τόσο δύσκολο τελικά, αρκεί να το θέλουμε) και ελπίζω ότι θα βρει και την απόφαση της Περιφέρειας κάπου στον Δήμο Κηφισιάς για την οποία είχε… άγνοια και ρώτησε εμένα (!) ποιος την παρέλαβε στο Δήμο, αν και μάλλον είμαι ο πλέον ακατάλληλος άνθρωπος να του υποδείξω σε ποιο γραφείο φυλάνε έγγραφα της Περιφέρειας που έχουν κοινοποιηθεί στον Δήμο. Εφόσον η απόφαση γράφει όμως Κοινοποίηση στο Γραφείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, Νικ. Πλαστήρα 14, 14671 Ν. Ερυθραία φαντάζομαι ότι κάπου εκεί θα είναι.

  Φεύγει κάποια στιγμή ο κ. Λινάρδος, ο δεύτερος δημοτικός σύμβουλος. (Ήρθε και κάποιος άλλος λίγα λεπτά μετά για να κοιτάξει τα ψυγεία άλλα δεν ξέρω αν ήταν και αυτός ο κύριος δημοτικός σύμβουλος). Αλλά κάτι δεν μου πήγε καλά με αυτές τις επισκέψεις…
  Είμαι πολύ ευγνώμων που έφυγαν τα ποτά από τα ψυγεία αν και τα ίδια τα ψυγεία τουλάχιστον χθες ήταν ακόμη εκεί και μάλιστα στην πρίζα. Μου έχει μείνει όμως η απορία: γιατί όλα προφορικά και με τηλεφωνήματα και ξεναγήσεις; Δεν έπρεπε να έχει γίνει μία επίσημη αυτοψία από την οποία να προκύψει μετά κάποιο έγγραφο; Φαντάζομαι δηλαδή τον κ. Παπανικολόπουλο η την κ. Θεοδωροπούλου από το Γραφείο Καταστημάτων της Δ.Ε. Ν. Ερυθραίας (δεν τους ξέρω προσωπικά απλά είναι τα άτομα τα οποία υπογράφουν τις λιγοστές απαντήσεις στις αιτήσεις μου προς τον Δήμο Κηφισιάς που έχω λάβει οπότε συμπεραίνω ότι είναι αρμόδιοι), τους φαντάζομαι λοιπόν μαζί με έναν αστυνόμο του Α.Τ. Νέας Ερυθραίας να μετράνε ποτά, μπύρες, χυμούς, ίσως και τις σάπιες φέτες λεμονιού μαζί με όλα τα άλλα, να τα βάζουν σε πλαστικά καφάσια και σακούλες και να υπογράφουν το σχετικό πρακτικό. Τους φαντάζομαι να βάζουν και την στρόγγυλή σφραγίδα. Βρίσκεται και ο κ. Δήμαρχος εκεί και δίνει συνέντευξη ότι επιβάλλει την τάξη στον δήμο. Μετά έρχονται τέσσερις δυνατοί εργάτες, παίρνουν τα ψυγεία και τα φορτώνουν σε ένα φορτηγό. Βοηθάνε και όλοι οι άλλοι με τα καφάσια και πάει το φορτηγό σε μία ειδική αποθήκη, Αν ο καταστηματάρχης θέλει πίσω τα ψυγεία του και τα ποτά του πρέπει πρώτα να πληρώσει ένα ευπρεπές ποσό. Δεν θα του άξιζε;! Ετσι, δεν πρέπει να ενεργεί ο Δήμος ως ο επίσημος φορέας;
  Έτσι θα υπήρχαν έγγραφα, αποδείξεις, εν πάση περιπτώσει κάτι επίσημο για να αποδεικνύονται τα γεγονότα και να μπορούν να τεκμηριωθούν μελλοντικά, ώστε εφόσον προκύψουν ευθύνες να μπορούν να αποδίδονται. Αυτό δεν έγινε και, αυτό με προβληματίζει.

  Μπράβο πάντως στο δημοτικό συμβούλιο και στον Δήμο οι οποίοι κατάφεραν σε μερικά χρόνια μόνο να μετατρέψουν το κέντρο της Ερυθραίας σε Παραγκούπολη .

  Αξιότιμε κ. Δήμαρχε και αξιότιμοι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Κηφισιάς. Οι νόμοι σάς δίνουν όλα τα εργαλεία για να αποτρέψετε αυτή την άθλια κατάσταση από την αρχή, αρκεί να θέλετε κι εσείς να την αποτρέψετε. Το θέλετε; Μάλλον όχι λέω εγώ. Και επειδή τα ψυγεία χθες ήταν ακόμη στην πρίζα και δεν υπάρχει επίσημη αυτοψία, επειδή όλες οι άλλες καταγγελίες σαπίζουν κάπου στα συρτάρια και το δημοτικό συμβούλιο δεν κάνει και πολλά για να τις μάθει, τολμώ να κάνω την πρόγνωση ότι και του χρόνου θα δούμε το ίδιο θλιβερό έργο. Συγχαρητήρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.