Αξιότιμε κύριε διευθυντά,

Παρακαλώ να δημοσιεύσετε την επιστολή μου αυτή, καθώς πιστεύω ότι αφορά κατοίκους αλλά και επισκέπτες του Δήμου, οι οποίοι δικαιούνται να γνωρίζουν γιατί ταλαιπωρούνται εξ αιτίας αποφάσεων της Δημοτικής Αρχής.
Συγκεκριμένα, σήμερα, 2.8.2010 και ώρα 11.00, βρήκα μια θέση στάθμευσης στην οδό Γ. Παπανδρέου και ξεκίνησα την αναζήτηση δελτίων πληρωμής (δεν σχολιάζω το γεγονός ότι υποχρεούμαι πλέον να καταβάλω στον Δήμο τέλη στάθμευσης, προκειμένου να διεκπεραιώσω τις δουλειές μου  από τις οποίες αρκετές σχετίζονται και με τον Δήμο?, ή να στηρίξω την τοπική αγορά προτιμώντας τα καταστήματα της περιοχής?).
Μέσα στη ζέστη του Αυγούστου λοιπόν έψαξα να βρω τα περίφημα δελτία. Το βιβλιοχαρτοπωλείο δεν διέθετε, το περίπτερο επίσης δεν είχε να μου πουλήσει, σε έτερο κατάστημα που απευθύνθηκα πληροφορήθηκα ότι δεν του επιτρέπεται πλέον η πώληση και τελικά βρήκα στο περίπτερο έναντι της Αγροτικής Τράπεζας, επί της Χαριλάου Τρικούπη. Περιπλανήθηκα δηλαδή τουλάχιστον 25 λεπτά για να είμαι νομοταγής.
Το ερώτημά μου είναι: αφού (καλώς ή κακώς) καθιερώθηκε (ή επιβλήθηκε) αυτό το καθεστώς, γιατί να μην διατίθενται τα δελτία στάθμευσης σε κάθε ενδιαφερόμενο κατάστημα, ώστε ο πολίτης να μην εκτίθεται στον ήλιο ή τη βροχή;
Μήπως αναμένει η Δημοτική Αρχή ότι οι πολίτες δεν διαθέτουμε υπομονή και χρόνο (που σήμερα, λόγω αδείας είχα!) και ότι θα αυξήσει τα έσοδα του Δήμου με κλήσεις;;!!

Ευχαριστώ για την φιλοξενία,

2.8.2010
Φρειδερίκη Μπατσαλιά
Καθηγήτρια Πανεπιστημίου
Αθηνών
Ικαρίας 9
Νέα Ερυθραία

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. δυστυχώς κυρία μου, στο Δήμο πλέον μας βλέπουν σαν πορτοφόλια, υποχρεωμένα να πληρώνουν αλλά χωρίς κανένα δικαίωμα. Σε άλλη περίπτωση διαμαρτηρήθηκα ότι κακώς πληρώνω τέλη καθαριότητας, αφού στο δρόμο μας (πεζοδρομημένο τμήμα Ηλ. Βενέζη)δεν υπάρχουν κάδοι και ποτέ -μα ποτέ όμως- δεν περνάει οδοκαθαρίστής. Εγώ το είπα, εγώ το άκουσα… Για να μην αναφερθώ στις αλλαγές στους δρόμους μας, που τώρα πιά μια απλή διαδρομή 800 μέτρων σε σχεδόν ευθεία έχει γίνει μια θαυμάσια βόλτα 2-3 χλμ. γύρω γύρω και πάνω κάτω, όπου μπορούμε πια να θαυμάσουμε τα παρκαρισμένα ατους ποδηλατόδρομους αυτοκίνητα, (όπως πχ στην πλατεία απέναντι από το Ταχυδρομείο. Μόνο που δεν ξέρω, αν παρκάρεις στον ποδηλατόδρομο υποχρεούσαι να πληρώσεις??

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.