Σε συνάντηση μελών της Επιτροπής Αγώνα με το Δήμαρχο Κηφισιάς για το ζήτημα της μερικής εμφάνισης του απλήρωτου χαρατσιού της ΔΕΗ σαν ανεξόφλητο ποσό ρεύματος, συμφωνήθηκε η αποστολή σχετικού εξωδίκου του δήμου προς τη ΔΕΗ. Για την ισχυροποίηση του εξωδίκου, χρειαζόμαστε στοιχεία λογαριασμών ΔΕΗ στους οποίους μέρος του ανεξόφλητου ΕΕΤΗΔΕ προστέθηκε στο ανεξόφλητο ποσό του ρεύματος.

Παρακαλούμε τους φίλους της Επιτροπής Αγώνα, να προσκομίσουν τα σχετικά στοιχεία (αριθμό λογαριασμού ΔΕΗ, σύνολο ανεξόφλητου ΕΕΤΗΔΕ και ποσό που θεωρήθηκε ανεξόφλητο ποσό ρεύματος) στην ανοιχτή συνεδρίαση της Επιτροπής την Τετάρτη 11/9 στις 19:30 στα γραφεία του συλλόγου Εργατικών και Κάτω Κηφισιάς ( (1ης Μαΐου και Μαρίνου Αντύπα), ανεξάρτητα από το αν το ποσό αυτό πληρώθηκε ή όχι.

Το εξώδικο προγραμματίζεται άμεσα, πριν από την κινητοποίηση που προγραμματίζουμε στη ΔΕΗ την Τρίτη 17/9 στις 9 π.μ στη ΔΕΗ Κηφισιάς. Λεπτομέρειες θα αποφασίσουμε στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς αναφέρει σχετικά με με την αυθαίρετη παρακράτηση μέρους του απλήρωτου χαρατσιού της ΔΕΗ ως ανεξόφλητη οφειλή ρεύματος.

afisa_deh

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση διακηρύσσει ότι δε θα πάρει νέα μέτρα, όπως κάνει πάντα λίγο πριν τα πάρει, ταυτόχρονα κλείνει ΕΡΤ, ΕΛΒΟ, ΕΑΣ, ΛΑΡΚΟ,με το «χωρίς αποζημίωση» να ακούγεται όλο και συχνότερα, απολύει εκπαιδευτικούς, δημοτικούς αστυνομικούς, σχολικούς φύλακες και χιλιάδες υπαλλήλους υπουργείων και οργανισμών, απελευθερώνει πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας, εξαπολύει πρωτοφανή φοροεπιδρομή με φόρο εισοδήματος και «έκτακτες» εισφορές, ΦΑΠ 2 ετών σε ένα μήνα, νέο χαράτσι μέσω ΔΕΗ (ΕΕΤΑ), σχεδιάζει τη φορολογία χωραφιών που ούτε οι ιδιοκτήτες τους δεν ξέρουν που βρίσκονται και ετοιμάζει το γενικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, που θα φέρει σε πρωτόγνωρα ύψη το κόστος των υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Κυβέρνηση, τρόικα, κερδοσκόποι και μεγάλο κεφάλαιο προσπαθούν να στίψουν την κοινωνία για να προστατέψουν την εξουσία τους, τα κεφάλαιά τους και τα κέρδη τους, σε βάρος του λαού. Και ποντάρουν στην εξαπάτηση και το φόβο. Ελπίζοντας ότι λαός και το λαϊκό κίνημα δε θα εξεγερθεί για να γκρεμίσει τα σχέδιά τους. Γιατί μόνο την έκρηξη του λαού είναι που φοβούνται. Αλλά η έκρηξη έρχεται…

Ο λαός, καιρό τώρα, αδυνατεί να πληρώσει τους φόρους και τους υπέρογκους λογαριασμούς, και μένει χωρίς θέρμανση, και ήδη, όλο και περισσότερο, χωρίς ρεύμα και νερό! Σαν να μην έφτανε αυτό, μια νέα αυθαιρεσία της ΔΕΗ μεγαλώνει πρόβλημα:

Η νέα αυθαιρεσία της ΔΕΗ

Μέρος του ΕΕΤΗΔΕ που δεν είχε πληρωθεί με το λογαριασμό της ΔΕΗ, προστίθεται σε πολλές περιπτώσεις στο ανεξόφλητο ποσό του ρεύματος, ενώ το υπόλοιπο στέλνεται στην εφορία ως ανεξόφλητο χαράτσι. Έτσι για παράδειγμα, από ανεξόφλητο χαράτσι 500 Ευρώ, τα 300 στέλνονται στην εφορία, ενώ τα 200 εμφανίζονται σαν ανεξόφλητο ρεύμα, φουσκώνοντας περαιτέρω τον ήδη φουσκωμένο λογαριασμό της ΔΕΗ.

Οι συνέπειες

• Ο καταναλωτής, που δυσκολεύεται ήδη να πληρώσει και μόνο το ρεύμα, καλείται να πληρώσει ως ρεύμα και το επί πλέον ποσό του χαρατσιού, εκβιαζόμενος μάλιστα και πάλι με την απειλή διακοπής του ρεύματος λόγω χαρατσιού. Αυτό είναι αντίθετο με την απόφαση του ΣτΕ και μας γυρίζει πίσω στην πρώτη εποχή του χαρατσιού, πριν το κίνημα καταφέρει να κατοχυρώσει τη μη διακοπή ρεύματος λόγω του φόρου.

• Ακόμα και η απλή καθυστέρηση πληρωμής ενός λογαριασμού μπορεί να οδηγήσει σε διακοπή του ρεύματος, επειδή υπάρχει και άλλη προηγούμενη (αλλά πλαστή) οφειλή, ρεύματος τάχα.

• Ο καταναλωτής δεν μπορεί να κάνει ρύθμιση όπως αν το χαράτσι είχε πάει ολόκληρο στην εφορία. Τυχόν ρύθμιση στη ΔΕΗ, πέρα από την ταλαιπωρία, θα αφορά στο άθροισμα ρεύματος + υπόλοιπο χαρατσιού, και θα βρίσκεται πάλι υπό την απειλή της διακοπής.

• Ποιος μας διαβεβαιώνει ότι αν το «ανεξόφλητο» ποσό πληρωθεί τελικά μέσω ΔΕΗ, η εφορία δε θα το διεκδικήσει κι αυτή, καλώντας το φορολογούμενο να πληρώσει διπλά;

Η απάτη

• Η ΔΕΗ θέλει να εισπράξει το «ανεξόφλητο» ποσό ως ρεύμα, ισχυριζόμενη πάλι ότι δεν μπορεί να ξεχωρίσει το χαράτσι από τον υπόλοιπο λογαριασμό. Μήπως θέλει να υπεξαιρέσει το ποσό από την εφορία κλέβοντάς το πρώτα από τον καταναλωτή; Δεν υπάρχουν εδώ ποινικές ευθύνες;

• Ή μήπως υπάρχει εδώ κάτι πιο πονηρό, που αποκαλύφθηκε από τον τύπο; Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ημερησίας» (δείτε το εδώ)που βεβαίως διαψεύστηκε από τη ΔΕΗ, η ΔΕΗ ήρθε σε συμφωνία με το υπουργείο να προκαταβάλλει την 5η δόση του νέου χαρατσιού (ΕΕΤΑ), ώστε η κυβέρνηση να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμαστο τέλος του έτους. Για να μπορεί ο Σαμαράς να παρουσιάζει το “successstory” του. Με χρήματα των καταναλωτών όπως φαίνεται.

• Γίνεται όμως έτσι η ΔΕΗ και πιο ελκυστική για τους «επενδυτές» που καραδοκούν σαν όρνια πάνω από τη δημόσια περιουσία,αφού παρουσιάζει μεγαλύτερες εισπρακτέες απαιτήσεις από τις πραγματικές.

Η δική μας αντίδραση

Η αυθαιρεσία δεν πρέπει να περάσει. Ανεξάρτητα από το αν το «ανεξόφλητο ποσό» πληρώθηκε ή όχι (γιατί κάποιοι από μας έχασαν το λογαριασμό με τις κομπίνες της ΔΕΗ), πρόκειται περί κλοπής. Όσοι δεν πλήρωσαν ακόμα τον τελευταίο λογαριασμό, μπορούν, όπως παλιά, να πληρώσουν μόνο το ρεύμα.

Δε θα δεχτούμε καμμιά διακοπή ρεύματος για τα χαράτσια, δε θα δεχτούμε διακοπή σε φτωχά λαϊκά νοικοκυριά ούτε για μη πληρωμή του ρεύματος.

Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς έθεσε ήδη το θέμα στο δήμαρχο Κηφισιάς, καλώντας τον, στο πνεύμα της απόφασης του ΔΣ για το χαράτσι, να σταθεί στο πλάι των δημοτών στέλνοντας εξώδικο στη ΔΕΗ, επικαλούμενος συγκεκριμένα παραδείγματα που του δόθηκαν ήδη, καλύπτοντας όλους τους δημότες που είχαν αναφερθεί στα προηγούμενα εξώδικα του δήμου για την αφαίρεση του χαρατσιού από το λογαριασμό της ΔΕΗ, αλλά και όλους τους καταναλωτές για τους οποίους επιφυλάχθηκε αυτή η μεταχείριση από τη ΔΕΗ. Ο δήμαρχος συμφώνησε κατ’ αρχήν.

Μέλη της Επιτροπής Αγώνα ήδη διαμαρτυρήθηκαν έντονα στη ΔΕΗ και ζήτησαν εξηγήσεις. Ο αγώνας όμως μόνο με συλλογική δράση φέρνει αποτέλεσμα. Έτσι διοργανώνουμε:

Tην Τρίτη 17 Σεπτέμβρη στις 9 το πρωί, κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΕΗ, Γρ. Λαμπράκη 2 στο Ζηρίνειο.

Για να απαιτήσουμε:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ ΣΑΝ ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΟ ΠΟΣΟ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ, ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ

 

Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς

Ενάντια στα μέτρα Δ.Ν.Τ. – Ε.Ε. – Κυβέρνησης

E-mail: epitropikifisias@gmail.com, Tηλ.: 6974105775

Internet: http://epitropikifisias.blogspot.gr/

Facebook & Twitter: Επιτροπή Κηφισιάς

 

Προηγούμενο άρθροΈναρξη σχολικής χρονιάς με κινητοποιήσεις για καλύτερη παιδεία
Επόμενο άρθροΣυνάντηση του Δημάρχου Κηφισιάς με τους προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.