Σύντομες εισηγήσεις (πολιτική και απολογισμό) παρουσίασαν τα μέλη της συντονιστικής της Επιτροπής Χάρης Σμυρνιώτης και Δημήτρης Κατσάκος.

Ανοικτή σύσκεψη πραγματοποίησε την Τετάρτη 6 Ιουνίου στο Δημαρχείο Κηφισιάς η Επιτροπή Αγώνα, που δημιουργήθηκε πριν χρόνο με σκοπό να συμβάλλει στο δυνάμωμα της αντίστασης του λαού ενάντια στα μέτρα της Κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ,
Στην σύσκεψη αυτή συζητήθηκε ο πλούσιος απολογισμός ενός χρόνου δράσης της Επιτροπής και συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις σε σχέση με το Μνημόνιο-2 και τις νέες ελπιδοφόρες εξελίξεις στο λαϊκό κίνημα.
Σύντομες εισηγήσεις (πολιτική και απολογισμό) παρουσίασαν τα μέλη της συντονιστικής της Επιτροπής Χάρης Σμυρνιώτης και Δημήτρης Κατσάκος.
Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν πλούσια, (τοποθετήθηκαν σχεδόν όλοι όσοι παραβρέθηκαν) εξαιρετικά γόνιμη, προσανατολισμένη σε προτάσεις για το τι πρέπει να γίνει από τα μέλη της Επιτροπής για την ανάπτυξη του κινήματος κατά του Μνημονίου 1 και 2 και όχι υποδεικνύοντας καθήκοντα σε άλλους.
Αυτό, σύμφωνα με την εκτίμηση μελών της επιτροπής, «αντανακλά την πορεία χειραφέτησης στην οποία βρίσκεται ολόκληρο το κίνημα, που συνειδητοποιεί πλέον τις δυνάμεις του και βρίσκεται σταδιακά αντιμέτωπο με το δύσκολο καθήκον της δημιουργίας των υποκειμενικών όρων πραγμάτωσης των αιτημάτων του».
Όλοι οι ομιλητές τόνισαν την ιδιαίτερα θετική προσπάθεια της Επιτροπής, που είχε κι αυτή το μερίδιό της στον απεγκλωβισμό του κόσμου από τα ψευδή διλήμματα της κυβέρνησης, στο ξεπέρασμα του φόβου που προσπάθησε να επιβληθεί σε πολλά επίπεδα και στην ανάπτυξη του κινήματος στην περιοχή.
Ανάμεσα στις πολλές και αξιόλογες προτάσεις που ακούστηκαν (και που γίνει προσπάθεια να ενταχθούν στον προγραμματισμό της Επιτροπής, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των μελών), ήταν και οι εξής:
Να υπάρχουν τοπικές δράσεις στην Κηφισιά σε σύνδεση και αναφορά με το Σύνταγμα, ώστε οι τοπικές δράσεις να είναι αυτές που θα κρατήσουν ζωντανό το κίνημα στις συνοικίες σε περίπτωση «χτυπήματος» του Συντάγματος, με στόχο την ανασύνταξή του.
Συντονισμός με κινήσεις άλλων περιοχών
Επέκταση της δράσης της Επιτροπής σε κοντινές περιοχές με αξιοποίηση υπαρχόντων πυρήνων.
Δράσεις αλληλεγγύης προς όσους πλήττονται από την κρίση.
Προτάσεις για το Σύνταγμα (Κεντρικά συνθήματα «Κάτω το Μνημόνιο ? Κάτω η Κυβέρνηση», αποκλεισμός Βουλής)
Ανοιχτό μέτωπο ενάντια στην προσπάθεια διείσδυσης φασιστικών στοιχείων και πρακτικών στο κίνημα
Δημιουργία στεκιών στις γειτονιές

Διαβάστε ολόκληρη την εισήγηση προς τη στη σύσκεψη

Προηγούμενο άρθροΤο δημοτικό κατάστημα «που μας αξίζει»;
Επόμενο άρθροΕυάγγελος Παπαφράγκας «Αν ήμουν από την πλευρά του δήμου, θα είχα άλλο προβληματισμό»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.