του Γιώργου Δορμούση 

Η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από την Σάββατο και από τα Βόρεια θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Σαββατοκύριακου.Αιτία η ψυχρή διαταραχή από την Βόρεια Ευρώπη η οποία διασχίζει τα Ανατολικά Βαλκάνια ακολουθόντας την πολύ ψυχρές μάζες μέρος των οποίων φθάνουν και στην χώρα μας.
Έτσι λοιπόν το Σάββατο βροχές θα σημειωθούν σε περιοχές της Μακεδονίας της Θράκης και του Βόρειου Αιγαίου ενώ από τις βραδινές ώρες θα αρχίσουν να επηρεάζονται και περιοχές της Θεσσαλίας και της Ανατολικής Στερεάς. Την Κυριακή σποραδικές βροχές αναμένονται στις Ανατολικές Ηπειρωτικές περιοχές (Αν. Θεσσαλία, Αν. Στερεά, Αν. Πελοπόνησσο) καθώς και σε νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.
Το κύριο χαρακτηριστικό όμως όπως είπαμε είναι η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας που θα αρχίσει από τα βόρεια από τις απογευματινές ήδη ώρες του Σαββάτου και μέχρι την Κυριακή το βράδυ θα έχει  γίνει αισθητή στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Από την Δευτέρα ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται σταδιακά ενώ από την Τρίτη η θερμοκρασία θα ανέβει .Πριν το επόμενο Σαββατοκύριακο δεν φαίνεται να μας απασχολεί κάποιο σύστημα, ίσως από τα  τέλη της εβδομάδος έχουμε κάποια αλλαγή του καιρού.
Στην περιοχή μας την Κυριακή αναμένονται βροχές, κυρίως από τις μεσημεριανές ώρες που θα συνεχιστούν και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας,ενώ για την υπόλοιπη σχεδόν όλη εβδομάδα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει από την Κυριακή το πρωί σημαντική πτώση  και την Δευτέρα είναι αρκετά πιθανόν η μέγιστη τιμή να μην ξεπεράσει τους 14-15 βαθμούς.

Αυτή είναι η γενική καιρική εικόνα για το προσεχές διάστημα (η οποία και είναι αρκετά ευμετάβλητη λόγω της εποχής) βάση των  στοιχείων που έχουμε στην διάθεσή μας και τα οποία συλλέγουμε. Η καιρική ανάλυση αποτελεί μια προσωπική -ερασιτεχνική προσέγγιση των συνθηκών ενώ πρέπει να τονίσουμε σε αυτό το σημείο  ότι  επίσημος και αρμόδιος φορέας για την πρόγνωση του καιρού στην Ελλάδα είναι η Ε.Μ.Υ και καλό θα είναι όσοι που έχουν να πραγματοποιήσουν κάποια δραστηριότητα που επηρεάζεται άμεσα από την εξέλιξη του καιρού να ενημερώνονται από τα αναλυτικά καθημερινά δελτία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.