Για «εμπάθεια και εκδικητικότητα» κατηγορεί η ΚΕΔΕ, με ανακοίνωσή της, την ΠΟΕ-ΟΤΑ. Αφορμή οι «προγραφές» δημάρχων από την Ομοσπονδία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στις οποίες κατονομάζονται αιρετοί ως «συνεργάτες των Γερμανών». Μάλιστα, «καταγγέλλει αυτές τις μεθοδεύσεις και εκφράζει τις ανησυχίες της ακόμη και για τη σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων, πράγμα που διαφαίνεται στις τρεις ανακοινώσεις».

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή της η ΠΟΕ ΟΤΑ, έκανε λόγο ότι «μεθοδεύεται η πλήρης ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που επιβεβαιώνεται πλέον και μετά τις αναφορές του ύπατου αρμοστή, Γερμανού υφυπουργού Εργασίας κ. Φούχτελ, ο οποίος έφερε στη δημοσιότητα ποιοι είναι οι ‘‘αιρετοί’’ εκπρόσωποι που μέχρι σήμερα τον συναντούσαν κρυφά και σχεδίαζαν από κοινού το ξεπούλημα στους ‘‘Γερμανούς κατακτητές’’ βασικών αρμοδιοτήτων των δήμων».

Η Ομοσπονδία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καταγγέλλει ως «συνεργάτες» των Γερμανών τους δημάρχους Πάτρας Γιάννη Δημαρά, Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, Νάξου Μανώλη Μαργαρίτη, Λάρισας Κώστα Τζανακούλη, Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, Καστοριάς Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδη, Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα, Κηφισιάς Νίκο Χιωτάκη, Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή και Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα. Και προειδοποιεί ότι θα βγάλει «στη σέντρα» και άλλους «φιλογερμανούς δημάρχους», ενώ «προετοιμάζουμε τις κινητοποιήσεις μας για να χαλάσουμε τις προσοδοφόρες επενδύσεις τους».

«Τα κριτήρια επιλογής δημάρχων και η καταγγελτική δημοσιοποίηση των ονομάτων τους, προφανώς έχουν απολύτως προσωπικά κριτήρια εμπάθειας και εκδικητικότητας, ενός συνδικαλιστικού οργάνου που προφανώς μπέρδεψε το ρόλο και το στόχο του», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ. Και συμπληρώνει: «Ουδείς δικαιούται, με την κάλυψη της συνδικαλιστικής ιδιότητας, κρύβοντας τις πραγματικές του προθέσεις, να δείχνει προδοτικά, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης και ανθρώπους καταξιωμένους από την πορεία ζωής τους, στις τοπικές κοινωνίες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.