Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών, ΠΕΧΩΔΕ και Αγροτικής Ανάπτυξης για τη «διατήρηση ως χώρου πρασίνου του δάσους Ζαφειρίου και του ρέματος Κοντοχρήστου στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας», κατέθεσε ο βουλευτής Β Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης.
Όπως αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Κουβέλης: «Το γνωστό δάσος Ζαφειρίου αποτελεί έναν από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου της Ν. Ερυθραίας, ανήκει στην ιδιοκτησία του ΤΑΠ-ΟΤΕ, το οποίο οδεύει προς ενοποίηση με το ΙΚΑ και φέρεται ότι η αλλαγή αυτή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος θα οδηγήσει στην οικοδόμησή του.
Κάτοικοι και φορείς της περιοχής ανησυχούν από την έντονη φημολογία που κυριαρχεί για την οικοπεδοποίηση αυτού, καθόσον τα 7 οικοδομικά τετράγωνα στα οποία περικλείεται, δεν έχουν χαρακτηρισθεί νομοθετικά ως δασική έκταση και ο κίνδυνος οικοδόμησής του είναι υπαρκτός, ενόψει της επικείμενης αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.), αλλά και της αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Ανάλογες ανησυχίες εκφράζονται και για το ρέμα Κοντοχρήστου, αφού για την προστασία του από την Πολιτεία μέχρι σήμερα δεν έχουν αναληφθεί ουσιαστικές περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες για τη διαμόρφωσή του, την προστασία και ανάδειξή του».

Με βάση τα παραπάνω, ερωτώνται οι υπουργοί:
Ποιο είναι το ισχύον ιδιοκτησιακό καθεστώς σήμερα των δύο ανωτέρω περιοχών και ποιες οι σχεδιαζόμενες χρήσεις αυτών;
Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν προκειμένου να γίνει ο συνολικός τους χαρακτηρισμός σε δασικές εκτάσεις, ώστε να αποφευχθεί η απώλεια αυτών των χώρων πρασίνου που αποτελούν τους πλέον σημαντικούς αστικούς πνεύμονες πρασίνου στην περιοχή;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.