anoikti_synelefsi.jpgMε αισιοδοξία που οφείλεται στα υψηλά ποσοστά που δίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις αλλά και προβληματισμό για το μέλλον της χώρας και της αριστεράς και με μεγάλη συμμετοχή οργανωμένων και ανένταχτων αριστερών πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 12 Μαρτίου στη Βίλα Κώστα η Ανοικτή Συνέλευση που διοργάνωσε η Τοπική Επιτροπή Νέας Ερυθραίας εν όψει της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ.
Το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ Πάνος Σκουρλέτης στην εισήγησή του ανέφερε ότι η πρώτη Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνεται σε μία περίοδο κρίσης του δικομματισμού και σοβαρή ενίσχυση των δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς με επίκεντρο το ΣΥΡΙΖΑ
Στις ομιλίες που ακολούθησαν τους ομιλητές απασχόλησαν ζητήματα της πολιτικής συγκυρίας όπως η χειροτέρευση της θέσης των μεσαίων στρωμάτων, οι ιστορικές στιγμές που φαίνεται να ζει η αριστερά στη χώρα μας, οι αυξημένες απαιτήσεις της κοινωνίας από την αριστερά, το κατά πόσο ο βηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίνεται στη σημερινή συγκυρία, η απόκλιση ανάμεσα στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις και στην κατάσταση του συνδικαλιστικού, μαζικού κινήματος, η ικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ να διατηρήσει, αλλά κυρίως να βαθύνει τα πολιτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπικών ποσοστών, κατά πόσο οι άνθρωποι που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν αριστερά κατανοούν την ανάγκη συμμετοχής τους σε ένα εγχείρημα κοινωνικής αλλαγής, με ποιόν τρόπο η κοινωνία θα σηκωθεί από τον καναπέ και θα πάρει στα χέρια της τις υποθέσεις της όταν οι άνθρωποι είναι δεμένοι με το σύστημα με πολλούς τρόπους πώς να απεργήσουν π.χ. όταν είναι χρεωμένοι στις τράπεζες.
Σχετικά με την πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε προβληματισμός για το πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα απαντήσει στην κατηγορία ότι «δεν έχουμε θέσεις», για την ανάγκη διεύρυνσης του δημόσιου τομέα αλλά και αλλαγή του χαρακτήρα του, έτσι ώστε να είναι πρόπλασμα της κοινωνίας που θέλουμε. Επίσης προτάθηκε από ομιλήτρια σε κεντρικά θέματα όπως το ασφαλιστικό και το περιβάλλον να γίνει πρόταση συνεργασίας στο ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, ενώ υποστηρίχτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να στοχεύει περισσότερο σε προτάσεις και παρεμβάσεις που οδηγούν στην άμεση βελτίωση της ζωής μας, στο πώς θα δούμε «άσπρη μέρα» και όχι σε ιδεολογικές επεξεργασίες.
Για την οργανωτική κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ ακούστηκαν απόψεις για την σημασία της διατήρησης της ενότητας του εγχειρήματος, την ανάγκη να εκφραστούν οι ανένταχτοι με ολοκληρωμένο πολιτικό τρόπο μέσα από το ΣΥΡΙΖΑ και το εγχείρημα να μην παραμείνει σε επίπεδο συνεργασιών κορυφής, ο ΣΥΡΙΖΑ να μπορεί να παίρνει πολιτικές αποφάσεις και η Πανελλαδική Σύσκεψη να καταλήξει σε απόφαση, ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει μέλη και να εξασφαλίζεται μέσα από τη δομή του η οριζόντια επικοινωνία των μελών του.
Στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπρόσωποι της Τοπικής Επιτροπής Νέας Ερυθραίας θα παρευρεθούν οι Ζαρωτιάδου Ανατολή, Ζεπίδης Μπάμπης, Καλαντζής Παναγιώτης, Κορακιανίτης Μάκης, Μαθόπουλος Γιώργος, Σκουρλέτης Πάνος, Σωτηροπούλου Βαγγελιώ, Τουραλή – Σμυρνιώτη Ελένη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.