Αποφασισμένη να στείλει στον εισαγγελέα την υπόθεση του ελλείμματος στο ταμείο του δήμου εμφανίζεται η δημοτική αρχή. Το ακριβές κείμενο που θα φτάσει ως αναφορά στην εισαγγελική Αρχή αποφάσισε κατά πλειοψηφία η δημαρχιακή επιτροπή στην τελευταία της συνεδρίαση. Ήδη από τον Οκτώβριο του 2007 η δημαρχιακή επιτροπή, έπειτα από πρόταση της Κατερίνας Μουστάκη, έχει λάβει απόφαση για αναφορά στον εισαγγελέα «κατά παντός υπευθύνου» επί όλων των γεγονότων που αφορούν στην οικονομική διαχείριση της τριετίας 2004-2006, αν και ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί η απόφαση αυτή.
Στην τελευταία συνεδρίαση διαβάστηκε κείμενο-αναφορά που είχε ετοιμάσει η Νομική Υπηρεσία του δήμου, αλλά η δήμαρχος θεώρησε τα στοιχεία στα οποία αναφέρεται σχετικά με το διαπιστωμένο έλλειμμα στο ταμείο ως ελλιπή και πρότεινε μια νέα πιο τεκμηριωμένη αναφορά. Εν ολίγοις, αυτή βασίζεται στα πλήρη στοιχεία που προσκόμισε στο δημοτικό συμβούλιο, κατά την πρόσφατη ψήφιση του απολογισμού του 2006, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Νίκος Καραφωτίου και παρουσιάζουν βήμα-βήμα το ιστορικό της υπόθεσης από το 2004 κι έπειτα. Ήταν τότε που για πρώτη φορά διαπιστώθηκε στην ετήσια έκθεση ελέγχου του ορκωτού ελεγκτή λογιστή η διαφορά μεταξύ λογιστικών και πραγματικών χρηματικών υπολοίπων στην Ταμειακή Υπηρεσία.
Στη συνεδρίαση της δημαρχιακής επιτροπής, επίσης, έγινε λόγος για το γεγονός ότι δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα απολογιστικά στοιχεία τριών Νομικών Προσώπων του δήμου (Αθλητικός Οργανισμός, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, ΚΑΠΗ) με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξακριβωθεί το ύψος των επιχορηγήσεων που  εισέρευσαν σε αυτά από τον δήμο και που πιθανώς να διευρύνουν το έλλειμμα στο δημοτικό ταμείο. Η απόφαση για τον τύπο του κειμένου που θα σταλεί προς τον εισαγγελέα ελήφθη κατά πλειοψηφία με τις αρνητικές ψήφους των μελών της δημαρχιακής επιτροπής Στάθη Κύρλου και Κώστα Τζήκα, κυρίως με το σκεπτικό ότι δεν θα υπάρξει ουσιαστικό αντίκρισμα, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ο έλεγχος των επιθεωρητών του υπουργείου Οικονομικών που βρίσκονται στον δήμο και δεν υπάρχει τελικό πόρισμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.