Μαρία Θανοπούλου: «Άστοχη η πρωτοβουλία λειτουργίας του σούπερ μάρκετ την ημέρα εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς»

Εξώδικη διαμαρτυρία για το ρεπορτάζ της «Ν.Ε.» με θέμα την ανακοίνωση του σούπερ μάρκετ «Παναγιώτης Θανόπουλος Α.Ε.Ε.» που μοιράστηκε στη Νέα Ερυθραία και έλαβε με e-mail και η εφημερίδα μας, για την απόφαση της εταιρείας «να γιορτάσουμε την Πρωτομαγιά ανοίγοντας το κατάστημά μας μόνο εμείς, οι ιδιοκτήτες του και οι οικογένειές μας», απέστειλε στην εφημερίδα το μέλος του Δ.Σ. Μαρία Θανοπούλου.
Η κ. Θανοπούλου, αν και αναφέρεται αρχικά σε «δυσμενή σχόλια» της «Ν.Ε.» για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η πρόθεση του σούπερ μάρκετ να δουλέψει την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς και οι οποίες καταγράφονται στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ μέσω του προέδρου του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Νέας Ερυθραίας, ενώ υπήρξε σχετικό θέμα και στη Δημαρχιακή Επιτροπή, στη συνέχεια προσθέτει στα παραπάνω και τη δική της αντίδραση, δηλώνοντας: «Προς αποκατάσταση της αλήθειας και προς γνώση των αναγνωστών σας, την εν λόγω πρωτοβουλία και την απόλυτη και αποκλειστική ευθύνη για τη διανομή των σχετικών ανακοινώσεων στο κοινό, περί -δήθεν- λειτουργίας του σούπερ μάρκετ της εταιρείας μας, κατά την ημέρα εορτασμού της εργατικής πρωτομαγιάς είχαν ο κ. Κων/νος Μηναιόπουλος (νυν πρόεδρος του Δ.Σ.) και τα λοιπά μέρη του Δ.Σ. πλην εμού. Την άστοχη αυτή πρωτοβουλία εκ μέρους των λοιπών -πλην εμού- μελών του Δ.Σ., η νομιμότητα της οποίας θα ελεγχθεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη, καθότι θίγει τη φήμη της εταιρείας μας, πληροφορήθηκα ακόμη και εγώ από τις διανεμόμενες στο κοινό ανακοινώσεις και ρητά την καταγγέλλω».
Φυσικά και δεν υπήρχε καμία πρόθεση από πλευράς «Ν.Ε.» να μην καταγραφεί η αντίθετη άποψη ενός μέλους του Δ.Σ. της συγκεκριμένης εταιρείας, εφόσον αυτή είχε γνωστοποιηθεί εγκαίρως. Για την εγκυρότητα και τη διασταύρωση της είδησης, απευθυνθήκαμε στον πρόεδρο του Δ.Σ. της εταιρείας, Κωνσταντίνο Μηναιόπουλο, ο οποίος και έκανε και τις σχετικές δηλώσεις στη «Ν.Ε.», στο φύλλο της 2/5/2008, επιβεβαιώνοντας τη σχετική ανακοίνωση που διανεμήθηκε στο αγοραστικό κοινό. Ως «άστοχη παρένθεση» στη λειτουργία της επιχείρησης χαρακτηρίζει τελικά την πρωτοβουλία αυτή η κ. Θανοπούλου, διαχωρίζοντας σαφώς τη θέση της. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο επί του θέματος περιττεύει.

Η εξώδικη διαμαρτυρία
της κ. Θανοπούλου
ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ
Της Μαρίας ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ συζ. Γεωργίου ΜΑΥΡΩΝΑ, κατοίκου Ν Ερυθραίας Αττικής, οδός Ν. Πλαστήρα, αρ. 72
ΚΑΤΑ
Της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ» που εκδίδει και διανέμει την εβδομαδιαία εφημερίδα «Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ», που εδρεύει στη Ν. Ερυθραία Αττικής (οδός 25π Μαρτίου 9), όπως νόμιμα εκπροσωπείται.
1. Στη σελίδα 7 του από 2.5.2008 φύλλου της εφημερίδας «ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ» δημοσιεύσατε σχετικό άρθρο του κ. Γεωργίου ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ το οποίο αναφερόμενο στην πρωτοβουλία μεμονωμένων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ -ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (που εκμεταλλεύεται το επί της οδού Χαρ. Τρικούπη 146 ευρισκόμενο σούπερ μάρκετ) περί λειτουργίας του κατά την ημέρα εορτασμού της εργατικής πρωτομαγιάς τρέχοντος έτους, περιείχε δυσμενή σχόλια για την εν λόγω επιχείρηση.
Συγκεκριμένα, ο συντάκτης σας, σε ύφος εμφανώς ειρωνικό ανέφερε κατά λέξη ότι
«…αρκετές αντιδράσεις προκάλεσε η πρόθεση γνωστού σούπερ μάρκετ να δουλέψει την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς με προσωπικό …ιδιοκτήτες του και μέλη των οικογενειών τους»
και επιπλέον ότι:

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 16
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛ. 5

«…η παραπάνω ανακοίνωση της επιχείρησης χαρακτηρίστηκε ως ((προκλητική» από πολλές πλευρές που δεν συνάδει με το χαρακτήρα του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς… ».
2. Σας ενημερώνω ότι αποτελώ βασικό μέτοχο της, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ως άνω ανώνυμης εταιρείας και πρώην Πρόεδρο του Διοικητικού της Συμβουλίου. Προς αποκατάσταση της αληθείας και προς γνώση των αναγνωστών σας, την εν λόγω πρωτοβουλία και την απόλυτη και αποκλειστική ευθύνη για τη διανομή των σχετικών ανακοινώσεων στο κοινό, περί – δήθεν – λειτουργίας του σούπερ μάρκετ της εταιρείας μας, κατά την ημέρα εορτασμού της εργατικής πρωτομαγιάς είχαν ο κ. Κων/νος ΜΗΝΑΙΟΠΟΥΛΟΣ (νυν Πρόεδρος του Δ.Σ.) και τα λοιπά μέλη του Δ.Σ. πλην εμού. Την άστοχη αυτή πρωτοβουλία εκ μέρους των λοιπών – πλην εμού – μελών του Δ.Σ, η νομιμότητα της οποίας θα ελεγχθεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη, καθ ό θίγει τη φήμη της εταιρείας μας, πληροφορήθηκα ακόμη και εγώ από τις διανεμόμενες στο κοινό ανακοινώσεις και ρητά την καταγγέλλω.
Ως μέλος του Δ.Σ. της άνω εταιρείας και πρώην Πρόεδρος αυτής, αλλά και ως επιχειρηματίας δραστηριοποιούμενη μέσω άλλων εταιρειών που λειτουργούν στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας, διαχωρίζω ρητά τη θέση μου και καταγγέλλω ως άστοχη την πρωτοβουλία για τη λειτουργία του σούπερ μάρκετ της ανωνύμου εταιρείας με την επωνυμία «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» κατά την ημέρα εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
Διαβεβαιώνω δε το αναγνωστικό σας κοινό ότι – στο μέτρο των προσωπικών μου δυνατοτήτων –

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ
ΣΕΛΙΔΑ
η ως άνω ανώνυμη εταιρεία, παρά την προαναφερθείσα άστοχη παρένθεση, λειτουργούσε πάντοτε και θα εξακολουθεί να λειτουργεί και εις το μέλλον, υπό καθεστώς αγαστής συνεργασίας και απόλυτου σεβασμού των εργασιακών δικαιωμάτων του προσωπικού της.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ Και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου
ΖΗΤΩ
Προς αποκατάσταση της αληθείας, αλλά και της φήμης και του κύρους του ονόματος μου, ως μετόχου της α.ε. με την επωνυμία «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» να
δημοσιεύσετε στο επόμενο της λήψης της παρούσης φύλλο της εφημερίδας σας τις με την κείμενη διευκρινίσεις και διαβεβαιώσεις μου αυτολεξεί.
Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νομίμως την παρούσα προς αυτήν στην οποία απευθύνεται, αντιγράφοντας ολόκληρο το περιεχόμενο της στην Έκθεση Επιδόσεως του. Επικολλήθηκε ένσημο 1,15 Τ.Π.Δ.Α.
Αθήνα, 16.5.2008
Ο Πληρεξούσιος
Δικηγόρος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.