Νέος πρόεδρος εκλέχτηκε ο Πέτρος Μιχάλας

Tην Πέμπτη 15 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η ετήσια γενική συνέλευση του «Λαϊκού Θεάτρου» της Νέας Ερυθραίας. Σημειώθηκε μεγάλη συμμετοχή, η μεγαλύτερη εδώ και πολλά χρόνια, ενώ συμμετείχαν και πολλά νέα μέλη που γράφτηκαν στο σωματείο κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου.
Το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο στον απολογισμό του σημείωσε την συνέχιση της λειτουργίας και τη μεγάλη συμμετοχή στα τμήματα φωνητικής και υποκριτικής. Τη διοργάνωση «βραδιάς ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης» με τη παρουσίαση και στήριξη της δουλειάς νέων καλλιτεχνών. Διοργανώθηκαν η παρουσίαση ροκ μουσικού προγράμματος από ομάδα φοιτητών, μουσική βραδιά του συμπολίτη Άγη Γεωργάκη, οι μαθητές του τμήματος φωνητικής παρουσίασαν τραγούδια που έχει ερμηνεύσει η Χαρούλα Αλεξίου. Το τμήμα φωνητικής έκλεισε τις εκδηλώσεις του Πνευματικού Κέντρου με μουσική βραδιά στον κήπο του Δημοτικού Θεάτρου. Στην εκδήλωση του Π.Κ. για την παρουσίαση του βιβλίου της Έρης Ρίτσου τα μέλη του Λ.Θ. Γκινοσάτη Μαργαρίτα και Δημήτρης Κίκλης παρουσίασαν το μουσικό μέρος της εκδήλωσης.
Στο θεατρικό τομέα οργανώθηκε τετραήμερο αφιερωμένο στον αείμνηστο Ηλία Καρακούλη με το θεατρικό «Μουσική Δωματίου» του Παναγιώτη Καρακούλη και απαγγελίες ποιημάτων από την ποιητική συλλογή του ίδιου.
Δόθηκαν 10 παραστάσεις με τα έργα «Ο Μπιντές» του Κ. Μουρσελά και «Μουσική Δωματίου» του Π. Καρακούλη, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Π.Κ. «Πολιτιστικό Καλοκαίρι».
Ο σύλλογος πέρα από τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις κινητοποιήθηκε με επιτυχία κατά της απόφασης της διοίκησης του Δήμου αποτρέποντας να λειτουργήσει στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, θερινός κινηματογράφος από ιδιώτη.
Η συνέλευση συζήτησε και αποφάσισε για τον προγραμματισμό της νέας περιόδου.
Αποφασίστηκε η λειτουργία των τμημάτων, η οποία χαρακτηρίζεται από μεγάλη συμμετοχή, άνω των 50 ατόμων. Στόχος η περαιτέρω ανάπτυξή τους και η βελτιωμένη λειτουργία τους με το χωρισμό σε μικρότερα τμήματα με λιγότερα άτομα. Τα τμήματα στο τέλος της περιόδου θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους
Αποφασίστηκε το τμήμα υποκριτικής να ανεβάσει την άνοιξη μια παράσταση από το σύγχρονο αμερικάνικο θέατρο με το έργο «Η Τραπεζαρία» του Γκέρνυ, υπό την καθοδήγηση του δάσκαλου και σκηνοθέτη Νίκο Μπουσδούκου.
Το τμήμα φωνητικής θα ξεκινήσει με το μουσικό πρόγραμμα κατά την κοπή της πίτας του συλλόγου και θα συνεχίσει με 2-3 μουσικές βραδιές μέχρι το καλοκαίρι.
Επίσης προγραμματίζεται για το καλοκαίρι στο ανοιχτό θέατρο η παράσταση «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη.
Θα συνεχιστούν «οι βραδιές ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης» για όσους επιθυμούν ένα βήμα και συμπαράσταση για να εκφραστούν καλλιτεχνικά.
Για την υλοποίηση των ανωτέρω η συνέλευση αποβλέπει στην συμπαράσταση του δήμου διεκδικώντας πάγια ετήσια χρηματοδότηση.
Στη συνέλευση επιβεβαιώθηκε και πάλι το πάγιο και μόνιμο αίτημα του συλλόγου για τη ανέγερση ανοιχτού και κλειστού θεάτρου στο υπάρχοντα χώρο του δημοτικού θεάτρου. Εξουσιοδοτήθηκε το νέο Δ.Σ. να θέσει εκ νέου το θέμα στην συζήτηση για την αναθεώρηση του ΓΠΣ
Μετά την συνέλευση διεξήξχθησαν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου. Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου συνήλθε το νέο Δ.Σ. προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα. Η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου είναι η ακόλουθη.
Πρόεδρος: Πέτρος Μιχάλας
Αντιπρόεδρος: Στέλιος Μαξούρης
Γραμματέας: Μαρίνα Μερσινιά
Αναπλ. Γραμματέας: Νίκος Αναγνώστου
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Παναγιώτης Καρακούλης
Ταμίας: Δήμητρα Παπαστρατηγάκη
Μέλη: Χρύσα Προβατίδου, Ολυμπία Λιάσκα, Φίλιππας Κίκλης
Στην Ειτροπή Διαχειριστικού Ελέγχου εκλέχτηκαν οι Χαλκιαδάκης Κωστής, Αναγνώστου Σοφία και Στεργιοπούλου Σοφία
Στην καλλιτεχνική Επιτροπή εκλέχτηκαν οι Χρήστος Τσιντικίδης και Δημήτρης Μπακλαβάς.
Ο απερχόμενος πρόεδρος του συλλόγου Χρήστος Τσιντικίδης έκανε στην εφημερίδα την παρακάτω δήλωση:
«Λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσα να είμαι υποψήφιος για το Δ.Σ. αυτή τη φορά. Βέβαια η αγάπη μου για το θέατρό μας θα με κρατήσει κοντά σε αυτό και όσο μπορώ θα βοηθήσω την προσπάθεια του νέου Δ.Σ. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Δ.Σ. των δύο τελευταίων ετών, για την άψογη συνεργασία που είχαμε ώστε το «Λαϊκό Θέατρο» να προχωρήσει ανοδικά. Επίσης θέλω να ευχηθώ στη νέα διοίκηση μια πλούσια καλλιτεχνική χρονιά.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.