222-kathariotita.jpgAνακοίνωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου
Προβλήματα αντιμετωπίζει η υπηρεσία καθαριότητας σχετικά με την αποθήκευση των σκουπιδιών στους κάδους και την εναπόθεσή τους γύρω από αυτούς και ενόψει της επιστροφής μας από τις θερινές διακοπές ζητεί τη συνεργασία όλων μας. Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Νέας Ερυθραίας τονίζονται τα εξής:

Αγαπητοί Συμπολίτες
Θέλουμε να επισημάνουμε τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούνται με την μη αποθήκευση των σκουπιδιών στους κάδους και την εναπόθεση τους γύρω από αυτούς και να σας υπενθυμίσουμε:
– Τα οικιακά απορρίμματα και μόνον αυτά, κλεισμένα και δεμένα σε σακούλες αποθηκεύονται στους μεταλλικούς κάδους και κλείνουμε το καπάκι τους.
– Τα χαρτιά και τα αλουμινένια τενεκεδάκια και τα μπουκάλια τοποθετούνται στους μπλε κάδους ανακύκλωσης (μη ρίχνετε μέσα στους κάδους ανακύκλωσης άλλα σκουπίδια, απαγορεύεται αυστηρά).
– Τα κηπευτικά κλαδιά, φύλλα, γκαζόν, όσα μπορούν να μπουν σε σακούλες και να τα εναποθέτετε στο πεζοδρόμιό σας για να τα πάρει ανοικτό φορτηγό. Τα κηπευτικά μην τα ανακατεύετε με άλλα σκουπίδια γιατί τα στέλνουμε για να γίνουν λίπασμα.
– Τα στρώματα, έπιπλα κ.λπ. τηλεφωνείτε στο Δήμο και τα βγάζετε στο πεζοδρόμιο σας την ημέρα που θα σας ορίσουμε τηλ. 210 8000 222 (εσωτ. 2)

Φίλες και φίλοι κάτοικοι,
Παρακαλούμε θερμά να κλείνετε τα καπάκια των κάδων γιατί προστατεύετε την υγεία σας, τη γειτονιά σας, τους εργαζόμενους που κάνουν την αποκομιδή και είναι εκτεθειμένοι σε τόσους κινδύνους, τα κατοικίδια ζώα της γειτονιάς σας και της πόλης μας.
– Να μη μετακινείτε τους κάδους, αλλά να συνεννοείστε με τις υπηρεσίες του Δήμου, γιατί η μετακίνηση καθυστερεί την αποκομιδή.
– Να μην αφήνετε στρώματα, έπιπλα, είδη υγιεινής, μπάζα στις πλατείες και στους ελεύθερους χώρους είναι επικίνδυνα για τη Δημόσια Υγεία προσβάλλουν τον πολιτισμό της γειτονιάς και της πόλης που ζούμε.
– Να μη μεταφέρετε τα δικά σας απορρίμματα σε άλλα πεζοδρόμια και πλατείες.

Όλοι μαζί προσπαθούμε για την καθαριότητα που αξίζει στη Νέα Ερυθραία.
Ο Δήμος σήμερα αγωνίζεται με τις δικές του δυνάμεις να αποκτήσει δικό του μηχανολογικό εξοπλισμό για να έχουμε οργανωμένες και ποιοτικές παροχές υπηρεσιών καθαριότητας και ανακύκλωσης.
Ζητάμε τη βοήθειά σας για να κερδίσουμε αυτή τη μάχη. Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας. Σύντομα θα έχετε κοντά σας το νέο κανονισμό καθαριότητας του Δήμου μας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αυτό που χρειάζεται να γίνει για μια καθαρή Ν.Ερυθραία, μιά καθαρή γειτονιά, δυστυχώς είναι το αυτονόητο, που όμως αποτελεί είδος σε εξαφάνιση, για την ελληνική κοινωνία.

    Εξηγούμαι, απαιτείται η βούληση της Δημοτικής Αρχής να εφαρμόσει ολοκληρωμένο σύστημα καθαρισμού, ανακύκλωσης και διαχείρισης αποβλήτων, να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες στις Αρχές αυτές και τέλος να επιβάλει αταλάντευτα και πέρα από τον φόβο του μικροπολιτικού κόστους την αρχή ” πολίτης που ρυπαίνει πληρώνει”. H Δημοτική Αρχή οφείλει να σταθεί στο ύψος της και να αποφύγει τις εύκολες δικαιολογίες, γιατί εζυγίσθη και εφάνη ελλειποβαρής. Δημοτικές Παρατάξεις χωρίς ενεργητικότητα και όραμα….

    Αφήνω γιά τελευταίο τον πολίτη, που οφείλει να είναι υπεύθυνος, ενεργός και με σεβασμό στο συμπολίτη γείτονα. Δυστυχώς καθημερινά βιώνουμε την ανευθυνότητα και την αδιαφορία, πεζοδρόμια βρώμικα, πευκοβελόνες και σακούλες παντού και έξω απο τους κάδους, αυτοσχέδια “φράγματα” για να κυλάνε τα βρώμικα νερά μακρυά από εμάς και κοντά στο γείτονα,το δόγμα “δεν βαριέσαι αφού δεν είναι έξω απο το δικό μου σπίτι η οικόπεδο δεν μου καίγεται καρφί” αφθονεί όσο και η δυσοσμία των κάδων.

    Στη πρώτη σύσκολη κατάσταση, αυτό που θα ακουσθεί από το στόμα όλων αυτών , είναι το γνώριμο κλισέ που αναπαράγεται από τα (υποκριτικά) Μ.Μ.Ε.
    “που είναι το κράτος”…Μόνο που η απάντηση είναι και αυτή αυτονότη, το Κράτος απάρτίζεται απο ΟΛΟΥΣ μας, και δυστυχώς απέχει μαζί με εμάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.