Η αλλαγή στη σύνθεση της διοίκησης  του δήμου κάθε ένα ή δύο χρόνια, αποτελεί και μια ευκαιρία για να εκτιμηθεί το έργο αυτών στους οποίους αποφάσισε η δήμαρχος να αναθέσει την υλοποίηση της πολιτικής της διοίκησης, των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου και της δημαρχιακής πολιτικής.
Στο δήμο μας οι αλλαγές στις θέσεις ευθύνης της διοίκησης ουδέποτε συνοδεύονταν και από μια κριτική αποτίμηση του έργου αυτών που αποφασίστηκε να απομακρυνθούν.
Για αυτούς που παρέμειναν προφανώς και θα εκτιμήθηκε η προσφορά τους στην υλοποίηση του δημοτικού έργου και κρίθηκε ότι η αντικατάστασή τους μάλλον θα δημιουργούσε παρά θα έλυνε προβλήματα.
Το θέμα τίθεται γι αυτούς που αντικαταστάθηκαν.
Αν δεν επέλεξαν οι ίδιοι την μη παράταση της θητείας τους (που απ΄ ότι γνωρίζουμε αυτό δεν ισχύει) τότε προφανώς κρίθηκε ότι δεν εκπλήρωσαν με επάρκεια τα καθήκοντά τους.
Ο λόγος γίνεται κυρίως για τον πρώην αντιδήμαρχο των Τεχνικών Υπηρεσιών και του Περιβάλλοντος, τον Δημήτρη Μωράκη, ο οποίος κατείχε τον πλέον σημαντικό τομέα παραγωγής δημοτικού έργου και πιο συγκεκριμένα το σχέδιο πόλης, οδοποιία, αντιπλημμυρικά, αποχέτευση, ύδρευση, καθαριότητα, πράσινο, ηλεκτροφωτισμό.
Το θέμα που τίθεται με την αντικατάστασή του δεν είναι βέβαια προσωπικό, αλλά βαθύτατα πολιτικό. Οι πολίτες καλό είναι να ξέρουν πως γίνεται το δημοτικό έργο στους παραπάνω τομείς, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις της διοίκησης  στην προσφατη συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό, να είναι πλούσιο και ιδιάιτερα ικανοποιητικό και ο αντιδήμαρχος που ήταν αρμόδιος για την υλοποίηση του έργου να χρήζει αντικατάστασης. Τι δεν πήγε καλά; Η πολιτική της διοίκησης ή ο υπεύθυνος να την υλοποιήσει;
Αν το έργο που παρήχθει στους τομείς αυτούς δεν ήταν αντάξιο των προσδοκιών της διοίκησης, τότε η αντικατάσταση είναι επιβεβλημένη, αλλά αν το έργο ήταν επιτυχημένο τότε ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος έπρεπε να παραμείνει για να το συνεχίσει με την ίδια επιτυχία.
Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι κακοπροαίρετοι που εκτιμούν ότι στη διοίκηση του δήμου, εκτός από την αποτελεσματικότητα στην παραγωγή του δημοτικού έργου υπάρχουν και άλλα κριτήρια στην επιλογή των αντιδημάρχων, όπως το πόσο… υπάκουος είναι αυτός ή ακόμα και η ανάγκη του «rotation» (εναλλαγή) έτσι ώστε να ικανοποιηθούν οι φιλοδοξίες όλων.
Αλλά επειδή δεν δίνουμε βάσει σε κακοπροαίρετες εκτιμήσεις καταλήγουμε συμπερασματικά ότι σύμφωνα με τους κανόνες του σημερινού δημοτικού μάνατζμεντ, όποιος δεν κάνει καλά τη δουλειά του απομακρύνεται και όποιος φέρνει αποτέλεσμα επιβραβεύεται. Γιατί όχι;

Προηγούμενο άρθροΜε το πενάκι του Στράτου Στεριανού
Επόμενο άρθροΜΠΑΣΚΕΤ Β΄ ΕΣΚΑ ΕΣΚΔ Ν.ΙΩΝΙΑΣ – ΑΟΝΝΝΕ ΑΜΑΖΟΝΕΣ 33-39

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.