Γιάννου Πέτρος, Γιατρός – Σωτηροπούλου Βαγγελιώ, Μηχανολόγος

Ο αφόρητος λαϊκισμός που εκτρέφει η κ. Δήμαρχος της πόλης μας, σκόπιμα υποβιβάζει σε ένα εξαιρετικά απλουστευτικό επίπεδο, πράγματα την σημασία των οποίων φαίνεται ότι δεν μπορεί να κατανοήσει.
«Όλοι είμαστε παράνομοι» ακούσαμε να λέγεται στο Δημοτικό Συμβούλιο, άρα γιατί να ενοχλούμαστε από το συγκεκριμένο αυθαίρετο; Έτσι η πολεοδομική αυθαιρεσία του κάθε  ιδιώτη εξισώνεται για τη κ. Δήμαρχο με την αυθαιρεσία του ίδιου του Δήμου ή μήπως κ. Δήμαρχε το οικόπεδο της οδού Ι. Δρυμπέτη δεν είναι δημόσιος δημοτικός χώρος;
Πολλά χρόνια στο συγκεκριμένο χώρο, όπως είναι γνωστό, υπάρχει ένα αυθαίρετο κτίσμα που φιλοξενεί το «Λαογραφικό μουσείο του Δήμου Ν. Ερυθραίας» και έχει παραχωρηθεί στο σωματείο της Ένωσης Μικρασιατών.
Πριν από περίπου 20 μήνες δημοτικός σύμβουλος από την παράταξη της Δημοκρατικής Συνεργασίας κατήγγειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι παρακείμενα του ήδη υπάρχοντος κτίσματος γίνονται εργασίες επέκτασης (βάση μπετού).
Τι κάνατε κ. Δήμαρχε ;
Μετά από 1 χρόνο η βάση  υποδέχθηκε σιδερένιο σκελετό. Η αυθαιρεσία καταγγέλθηκε αυτή τη φορά από τη δημοτική παράταξη «Οι Πολίτες».
Στο συγκεκριμένο Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίσθηκε ο Δήμος να κάνει μήνυση στο σωματείο, ενώ υπήρξε δημόσια δέσμευση για την κατεδάφιση της αυθαίρετης κατασκευής.
Τι κάνατε κ. Δήμαρχε ;
Απολύτως τίποτε. Αντίθετα δημόσια δηλώσατε για «αντίξοες συνθήκες, που σταμάτησαν ένα σημαντικό έργο» ενώ στη συνέχεια αφήσατε να τοποθετηθεί η τοιχοποιία και να ολοκληρωθεί έτσι το κτίσμα.
Το μόνο που δεν έχουμε δει ακόμη είναι να κόβετε «την κορδέλα» στα εγκαίνια κ. Δήμαρχε !!!
Ερωτούμε λοιπόν τη κ. Δήμαρχο της πόλης μας :
1.    Με ποια  μέσα  ο κάθε πολίτης μπορεί να αντιδράσει, όταν με τόσο απροκάλυπτο και αλαζονικό τρόπο καταπατάτε κάθε έννοια νομιμότητας ;
2.    Υπέρ ποίου δημοσίου συμφέροντος νομιμοποιείστε, να μην υλοποιείτε αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου;
3.    Με ποια μέσα ο κάθε πολίτης μπορεί να αντιδράσει  όταν παρακολουθεί να παραβιάζεται απροκάλυπτα η δημοκρατική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου;
Ο λαϊκισμός όμως και η αλαζονεία της κ. Δημάρχου προχωρά ακόμη μακρύτερα.
«Δεν πρόκειται να γκρεμιστεί τίποτε γιατί αυτό θα συνιστούσε αυτοδικία από πλευράς δήμου» δήλωσε η κ. Δήμαρχος, σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο στο αίτημα να κατεδαφιστεί τα αυθαίρετο για να μην επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός του Δήμου με το βαρύτατο πρόστιμο της Πολεοδομίας.
Θέλει δηλαδή να μας πει η κ. Δήμαρχος ότι δεν προχωρά άμεσα στην κατεδάφιση έτσι ώστε ο Δήμος να αποφύγει ένα πρόστιμο, που όπως η ίδια ανέφερε εκτιμάται σε 500.000 ευρώ επειδή φοβάται ότι η Ένωση Μικρασιατών θα της κάνει μήνυση!!!
Βέβαια εάν ο νόμος προέβλεπε σε αντίστοιχες περιπτώσεις τα χρηματικά πρόστιμα να πληρώνονται από τους αυθαιρετούντες τοπικούς άρχοντες, σίγουρα η κ. Ταμβάκη και το επιτελείο της θα ήταν λιγότερο αλαζονικοί.

Γιάννου Πέτρος, Γιατρός
Σωτηροπούλου Βαγγελιώ, Μηχανολόγος