Με αφορμή τον ετήσιο εορτασμό για το έπος του ’40, ο Δήμος Κηφισιάς συνδιοργανώνει με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Αλωνίων επετειακό αφιέρωμα με τίτλο «Δόξα του’40». Πρόκειται για μία ακόμα από τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται ερήμην των πραγματικών πρωταγωνιστών της εθνικής αντίστασης, δηλαδή, των ίδιων των Αντιστασιακών και της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ).

Αυτό δεν προκαλεί καμία έκπληξη, καθώς τέτοιου είδους «αποστειρωμένες» εκδηλώσεις πραγματοποιούνται κι από την «αριστερή» Περιφέρεια Αττικής, από κοινού με διάφορα Υπουργεία και Φορείς με σκοπό την παραχάραξη της ιστορίας. Πλην όμως ο Δήμος Κηφισιάς προχωρά ένα βήμα παραπέρα, δίνοντας βήμα στην Ιωάννα Μεταξά, εγγονή του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά, γνωστή για τις αντιδραστικές της απόψεις που εκθειάζουν το έργο του και η οποία δε διστάζει να δηλώσει πως οι ιδέες του θα έπρεπε να διδάσκονται ακόμα και στα σχολικά βιβλία!

Για τι, άραγε θα μιλήσει η Ι. Μεταξά; Για την Κέρκυρα, την Αίγινα, τη Φολέγανδρο, την Ανάφη, τη Γαύδο, τον Άγιο Ευστράτιο, την Ακροναυπλία και τους λοιπούς τόπους εξορίας, στους οποίους έστελνε ο δικτάτορας τους Κομμουνιστές; Ή μήπως για το πρωτόκολλο με το οποίο τους παρέδωσε απευθείας στη Γκεστάπο, παρότι οι ίδιοι ζητούσαν την απελευθέρωσή τους, για να παλέψουν στο μέτωπο; Ή μήπως πρόκειται να αναφέρει ότι η ελάχιστη αντίσταση που προέβαλε το καθεστώς Μεταξά στους Γερμανοϊταλούς ιμπεριαλιστές κατακτητές, παρά το γεγονός ότι ήταν ομοϊδεάτης τους, οφειλόταν στο γεγονός ότι ο ίδιος υπηρετούσε τα συμφέροντα της ελληνικής πλουτοκρατίας, που ήταν συνδεδεμένα με τους Αγγλους και Γάλλους ιμπεριαλιστές, δηλαδή τον αντίπαλο στους Γερμανοϊταλούς ιμπεριαλιστικό συνασπισμό στον πόλεμο;

Και μόνο το γεγονός ότι πραγματοποιείται η εκδήλωση, χωρίς καν να γίνεται λόγος για το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ την  ΕΠΟΝ που ιδρύθηκαν με πρωτοβουλία του ΚΚΕ και ραχοκοκαλιά τους αποτέλεσαν οι κομμουνιστές και άλλοι λαϊκοί αγωνιστές, με εκατόμβες Θυσιών, δείχνει που το πάνε οι διοργανωτές.

Επιχειρείται η αποσιώπηση, διαστρέβλωση και συκοφάντηση του πρωταγωνιστικού ρόλου του ΕΑΜ και του ΚΚΕ εκείνη την περίοδο. Κι αυτό, ενώ τα αστικά κόμματα και το πολιτικό τους προσωπικό, στην πλειονότητά τους, στον αντίποδα, συνεργάζονταν με τον κατακτητή είτε “λούφαζαν” και συνωμοτούσαν με τους Εγγλέζους ιμπεριαλιστές “συμμάχους” για να καθυποτάξουν τον αδούλωτο Ελληνικό λαό που διεκδικούσε να πάρει τις τύχες του στα χέρια του συμμετέχοντας μαζικά, στη συντριπτική του πλειοψηφία, στο ΕΑΜ.

Στόχος τους ήταν να κλέψουν τη λαϊκή νίκη και να επιβάλουν το παλιό αμαρτωλό πολιτικό καθεστώς, του μοναρχοφασισμού, επαναφέροντας στην εξουσία τους συνεργάτες των κατακτητών, ταγματασφαλίτες και τους απόντες και υποτακτικούς τους “Παπατζήδες”. Κάτι που το επέβαλαν με τις λόγχες των Αγγλοαμερικάνων ιμπεριαλιστών που επενέβησαν το Δεκέμβρη του ’44, αντικαθιστώντας τους ναζί κατακτητές που εγκατέλειψαν τη χώρα.

Γιατί δεν βλέπουμε πουθενά γραμμένο, ούτε ακούμε τίποτα για το ποιος απελευθέρωσε την Ελλάδα από την τριπλή φασιστική κατοχή και ποιος θυσιάστηκε;

Δε θέλουν να μιλήσουν ανοικτά για τα κατορθώματα του ελληνικού λαού όταν οργανώθηκε και πάλεψε με το τουφέκι στον χέρι για την κοινωνία των αναγκών και των ονείρων τους.

Από τη μία υπήρχαν εκείνοι που πολέμησαν τον φασίστα κατακτητή δίνοντας ακόμα και την ίδια τους τη ζωή, μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και του κύριου αιμοδότη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, του ΚΚΕ.

Από την άλλη ήταν η ίδια φάρα με σήμερα: οι επιχειρηματίες, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, τα κόμματά τους και μαζί με αυτούς υπήρχαν τα μαντρόσκυλά τους. Οι ταγματασφαλίτες, οι γερμανοτσολιάδες, οι χίτες που ορκίζονταν πίστη στο Χίτλερ, συμμετείχαν σε θηριωδίες, βιασμούς και μαζικές σφαγές κατά του λαού. Αυτά τα πρότυπα έχουν οι σημερινοί πολιτικοί τους απόγονοι, οι χρυσαυγίτες.

Όσο και να προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία με βρώμικο μελάνι, σε όσες πτώσεις κι αν κλίνουν την «εθνική ενότητα κι ομοψυχία»,ένα πράγμα δεν αλλάζει: την 1η  Μάη του 1945 η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο κυμάτισε στο Βερολίνο, στην καρδιά του φασισμού, αποδεικνύοντας ότι οι λαοί μπορούν να νικήσουν αν πιστέψουν στη δύναμή τους.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία, να προβληματιστεί και να βγάλει συμπεράσματα από τη στάση, τόσο της Δημοτικής Αρχής, όσο και της «αριστερής» Περιφέρειας Αττικής. Τι φοβούνται και διαστρεβλώνουν την ιστορία και μάλιστα με προκλητικό τρόπο, δίνοντας βήμα σε ότι πιο σάπιο έχει βγάλει η ανθρωπότητα, στους φασίστες και τους απογόνους τους;

Ο ηρωικός αγώνας και οι θυσίες των χιλιάδων ΕΑΜιτών, ΕΛΑΣιτών και ΕΠΟΝιτών απέδειξαν πως όταν θεριεύει ο λαός, τότε μπορεί να σπάσει δεσμά και αλυσίδες. Εμπνεόμαστε και αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία που ο λαός θα είναι κυρίαρχος στον τόπο του και θα κάνει κουμάντο στον πλούτο που παράγει.

16-10-2015

Κομματική Οργάνωση Κηφισιάς ΚΚΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.